FL Studio - proč?

Trackery, Reason, FL Studio...
Mik

FL Studio - proč?

Příspěvek od Mik »

delate tu nekdo s fl studiem? Teda, zaregistroval sem kexika...dela-li v tom nekdo jinej, necht napise taky. Takze: to (mainly) kexik: proc fruity? Proc ne cubase, nuendo nebo vsechny ty veci ve kterejch tu tvori vetsina lidi? Libi se ti filozofie toho programu? Nebo ovladani? Je to zvyk? Ptam se, protoze uz sem nic dlouho s muzikou na kompu nedelal chci se k tomu obcas vratit...premejslim, k cemu se vlastne chci vratit...premejslim i vo novejch fruitach, celkem se mi zamlouvaj. K cemu mi to bude ucit se kubejz, kdyz sem na fruity zvyklej z tech starejch verzi (teda ale pribylo hodne novejch ficuru, sem cucel jak tele na novy vrata, se s tim zas budu muset ucit delat)? Ty fruity pouzivas i v nejakym profi studiu?

kexik

Příspěvek od kexik »

je to zvyk hlavne, mam ho vychytany a staci mi, vyhovuje mi spusta internych veci. na profi studio to ma malo vychytane midi (nejde poslat/prijat sysex trebars). viem v tom velmi rychlo a efektivne pracovat, co je to co momentalne potrebujem. prirovnal by som to k hw workstation: tiez ma obmedzenia, ale je to milacek. v cubase chyba pokial viem par vychytavok, na ktore som si vo fruity zvykol, i ked su tam zase ine vychytavky, viem. cena, najluxusnejsie FL stoja 150$, co je porovnatelne s velmi obmedzenou verziou cubase. co sa tyka kompatibility, nie je problem preniest skladby vyrobene vo FL do cubase. najjednoduchsie je nainstalovat ich v studiu, track otvorit vo FL ako vst nastroji a vystupy suchych trackov nalinkovat do vst kanalov a miesat v cubase; alebo vyrenderovat jednotlive stopy a miesat ich ako wavy v cubase (to uz ale potom nejde nicim hybat). navyse, na moj styl hudby a roboty treba studio na kvalitne nahratie zivych nastrojov a na mastering. samotnu mixaz v studiu nie je prilis mozne zaplatit (alebo sa v ramci zaplatitelneho poctu hodin proporcionalne odflakne).
ak si zaciatocnik, a nevadi ti praca s warezom, uc sa cubase, alebo logic (podla pocitaca aky mas rad), fruity je v tomto smere zachadzka. ak chces legalny sw, za 150$ ti nik neda viac, skor ovela menej.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

a co je plus, FL zneju podla mna vyborne a nestratia sa v konkurencii ovela drahsich DAW

kexik

Příspěvek od kexik »

...zvuk som schvalne nehodnotil, ale dnes uz vsetko na trhu ma viacmenej dobry zvuk. track EQ znie dobre a interne efekty (kompresor, eq, atd; pouziva FL vo vst verzii a teda nie je nutne ich pouzit - i ked trebars kompresor imho nema chybu)
a schvalne som sa vyhol porovnaniu s free softom na linuxe; v podstate som hovoril o alternativach na windows a osx (i ked je mi jasne ze moznosti je viac, nez som spomenul - trebars sonar - co je ale ta sama trieda ako cubase).

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

ja som stary fl user ale prestala mi vyhovovat jeho filozofia... je na nej strasne citit ze je to drum machine na ktore boli postupne nabalene ostatne veci...
uz som to niekde pisal ale fl je super na vytvaranie loopov a paternov ale na aranzovanie je to bolest...
ja som skoncil (dufam) u cubase ... aj ked si casto prajem 2 monitory :)

kexik

Příspěvek od kexik »

filozofia je ina ako v cubase, to je pravda. hybatelom veci nie je midi, ale vlastny pattern/piano roll. midi je doplnok, co ma svoje vyhody aj nevyhody
kedze vsetky hejblatka ide automatizovat, a ma to midi learn, ani sa bezne nepozna, ze tam nejake midi je :)
inak na cubase/logicu zasa moc vidno, ze to bol kedysi len midi sekvencer a ostatne sa pridalo az potom :)

INSiGHT

Příspěvek od INSiGHT »

kexik píše:co sa tyka kompatibility, nie je problem preniest skladby vyrobene vo FL do cubase. najjednoduchsie je nainstalovat ich v studiu, track otvorit vo FL ako vst nastroji a vystupy suchych trackov nalinkovat do vst kanalov a miesat v cubase.
Díky Kexiku, moc jsi mi tímhle helpnul! Každý večer jsem plakal do polštáře, že svoje starší věci nemůžu překopat v Cubasu :cry:
Samozřejmě mě napadlo to vytahat po trackách, jako samply, ale....no je to takový řešení na prd. Pro mě teda určitě, páč jsem navíc dřív nepoužíval piano roll a dělal každej pattern zvláš?, tak jsem nemohl ani použít export midi stop.

Jinak já se nemohl FLka zbavit hóódně dlouho (od verze 1.76) a vpodstatě je to pro home produkci naprosto dostačující SW. Navíc kompletní balík má všechno, co je potřeba. Synthy, EQ, comp, mix, FX, sampler,........ vše v dostačující kvalitě pro začínajícího amatéra, nebo pro nenáročného profíka!

kexik

Příspěvek od kexik »

insight: no, ono to zas neni idealne, kedze mas len 8 vst kanalov... ale na "jednoduchsi" projekt by to malo stacit.

INSiGHT

Příspěvek od INSiGHT »

Ha, to mi uniklo! No nicméně předpokládám, že si instanci FL(multi) můžu pustit třeba třikrát, ne?

kexik

Příspěvek od kexik »

prave ze nemozes... hajzlik si to strazi, a nevie pustit druhy vst ani dx modul...
mozes spustit viac standalone instancii, ale kazdu musis namapovat na inu zvukovku... ak mas len jednu, si v perdeli

INSiGHT

Příspěvek od INSiGHT »

Tak tomu říkám zrada :evil:
A další zvukárnu kvůli tomu pořizovat nebudu.
Jenom by mě zajínalo z jakýho důvodu to tak je udělaný. Chápal bych to spíš jako dluh z minulosti, kdy by to nestíhal počítač. Třeba takovej Absynth byl taky omezenej na 8 instancí, ale jedena jediná!?!?

kexik

Příspěvek od kexik »

no, ono to aj vo vsti verzii ma vsecky ficury, funguje v tom vlastne midi, vlastny sekvencer, vlastne vst (host v hoste). pouzitie je ako napriklad rytmicky modul (idealne) a potom ti 8 kanalov staci az az...
mozno sa dockame zmeny s dalsim releasom, chlapici tento soft upgraduju jak blazni...

kexik

Příspěvek od kexik »

mimochodom, dopatral som sa noviniek v planovanej verzii 6.0 a priznam sa, stislo mi vencek :)

http://news.music-hardware.com/news,783.html

este neviem, co obnasa novy mixer, ale zistim. kazdopadne novy sampler, eq, multiband, reverb... screenshoty vyzeraju dost dobre

mimochodom je aj novy sytrus, 6fm operatorov, 3 filtre, nove envelope enginy... zacina z toho byt nechutny mamut. och a 350 presetov v cene ;)

kexik

Příspěvek od kexik »

tu je novy mixer... nic moc, akurat konecne zrusili ten debilny prepinac ABCD a dali vacsie VUmetre... len ci mi to vojde na monitor?

http://www.flstudio.com/misc/New60Mixer.jpg

dendy

Příspěvek od dendy »

no niektore tie veci vyzeraju prijemne.. len skoda ze zase len 4 sendy a taktiez urcite nebude taky maly insert efektik ktory by umoznoval poslat signal do hociktoreho ineho kanala (nie iba do sendu) :(

Odpovědět