Tim Exile a jeho live setup v Reaktoru 5

Trackery, Reason, FL Studio...
Odpovědět
aum generator

Příspěvek od aum generator »

dendy: no myslim ze to neije len na experimentovanie. napriklad v porovnani s reaktorom je to lepsie aj na bezne veci. napr nieco typu spectral delay v reaktore nespravis. v pure data to ide lahko. (mozes sice pouzit spectral delay VST plugin - lenze ked ho chces umiestnit do stredu struktury v reaktore tak si v prdeli)

druha vec je performance a rychlost a presnost. reaktore spracuva zvuk po 64 samplovych blokoch a samplerate sa da prenastavovat len pre uplne cely ensemble. v pure data si mozem zmenit samplerate len pre nejaku malu cast. napriklad niekde kde vytvaram ostre hrany si nastavim 4x oversampling, na konci tej casti odfiltrujem tam vysky a resampluje sa to naspat a mam to presnejsie / ovela menej aliasingu.

tie si v PD mozem zmenit velkost blockov aj na 1 sampel, co sa hodi v castiach kde su spatne vazby (v reaktore ked mas spatnu vazbu, tak je to vlastne delay o 64 samplov co je 1.45124716553287981859410430839 milisekundy, co je vlnova dlzka 690 Hz a to je este dost pocutelna frekvencia, takze ten comb filtering co tam vznika bude tiez pocut.

to ze nemozem v reaktore robit prasarny ako v Pure Data mi az tak nevadi. ovela viac mi vadi, ze to co mi lezie z Pure Data bude mat lepsi zvuk a bude to presnejsie.

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

aum generator píše: delay o 64 samplov co je 1.45124716553287981859410430839 milisekundy, co je vlnova dlzka 690 Hz
To je fakt dobry;))

aum generator

dobry? ((: imho je to skor pekne napicu ze akykolvek feedback v reaktore sposobuje comb filtering.

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Ja to nemyslel hudebne, ale spis ciselne, na pohled - takova pidi casova prodleva a hned se vsechno ku*vi ;)

xrat

Příspěvek od xrat »

http://www.stv.sk/relacieaz/dvojka/metro/ dnes o 21:55 by mal byt v metre predstaveny tim exile, som zvedavy co to bude :)

dendy

Příspěvek od dendy »

hm a pisu ze s novym moderatorom.. takze tam nebude uz ten tr*ko z fajkou ? dost mi vadila ten jeho namyslene arogatny pristup ...

dendy

Příspěvek od dendy »

noi kukal som.. ti pred nim nic moc, dost slabe (hudobne) a ten ich spev .. aach jo, no nic, njedem sa vyjadrovat..

tim bol super.. sympaticky typek, taky pohodak, inac jeho hudba (to co tam live prezentoval) chvilami velmi tazke pocuvanie :)) ale technciky to ma vymakane, moc sa mi to pacilo, mna proste presvedcil, je vidiet ze to co robi ho bavi a robi to s chutou..

btw. popri nom typci co postavaju za obrovskym XYvstupovym mixom a obcas sa chytia nejakeho ekvalizera a tvaria sa strasne dolezito vyzeraju dost smiesne... :)

bassline

tim exile

Příspěvek od bassline »

no dendy, nechapem ako sa ti to mohlo pacit :P ...ved to uz s hudbou ozaj nemalo nic spolocne...ako ukazka funkcii softwaru, dajma tomu, ale nazyvat to nejakym umenim, alebo hudbou, je podla mna uz silne slovo...Tim je sympos, tiez na mna tak posobi, pacia sa mi jeho prezentacne tracky ku NI EL.INSTRUMENTS, ale toto co predviedol...to bol skratka nahodny ramus :P ...

dendy

Re: tim exile

Příspěvek od dendy »

bassline píše:no dendy, nechapem ako sa ti to mohlo pacit :P ...ved to uz s hudbou ozaj nemalo nic spolocne...ako ukazka funkcii softwaru, dajma tomu, ale nazyvat to nejakym umenim, alebo hudbou, je podla mna uz silne slovo...Tim je sympos, tiez na mna tak posobi, pacia sa mi jeho prezentacne tracky ku NI EL.INSTRUMENTS, ale toto co predviedol...to bol skratka nahodny ramus :P ...
co este je hudba a zo uz nieje ?? co je umenie a co nie ?? musi mat hudba nejake pevne zadefinovane tempo ? su urcite utvary ktore hudba musi obsahovat nato aby bola oznacena ako "hudba" ? btw. ak si si vsimol, tim tomu co robil hovoril s usmevom "makinig of some noise" :) a co produkcia od Aphex Twin, Autechre a podobne.. to tiez niekedy znie ze to nema ani hlavu ani patu.. proste kazdy vnima zvuky/hudbu inak ... hudba ja maximalne subjektivny pojem, pre niekoho nieje hudba ziadne techno ani dnb ani trance napriklad..

bassline

...

Příspěvek od bassline »

tak zvuky mozme rozdelit na 2 skupiny, hudba a ruchy...ked niekto zacne napr. pilit alebo vrtat, tak snad chces povedat ze niekto to bude povazovat za hudbu tie zvuky?...ved hudba je vsetko co ma vsebe nejaku harmoniu...co v sebe nema harmoniu, tak to je potom ruch...

kexik

Re: ...

Příspěvek od kexik »

bassline píše:tak zvuky mozme rozdelit na 2 skupiny, hudba a ruchy...ked niekto zacne napr. pilit alebo vrtat, tak snad chces povedat ze niekto to bude povazovat za hudbu tie zvuky?...ved hudba je vsetko co ma vsebe nejaku harmoniu...co v sebe nema harmoniu, tak to je potom ruch...
uups... tak to sa povazuje za hudbu uz takych 80 rokov :)

rastis

Příspěvek od rastis »

dendy píše:...takze tam nebude uz ten tr*ko z fajkou ? dost mi vadila ten jeho namyslene arogatny pristup ...
Trtko s fajkou sa vola Bobos Prochazka. Je to NAZAJSTNY muzikant. Hra bluesovu ustnu harmoniku a je na nej virtuoz svetoveho formatu. Napriek tomu je to nesmierne skromny a priatelsky clovek. Netreba sa nechat zmiast jeho vyzorom s holou hlavou a tmavymi okuliarmi. Naozaj je to mimoriadne pohodovy pan s obrovskou uctou ku kazdemu muzikantovy bezohladu na jeho uroven !!!

Sorry za OT :)

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

ja som to nahodne pozeral tiez (len koniec)... a fakt sa mi ta Timova 'hudba' vobec nepacila...
a ani som nepochopil co tam vlastne na tom notebooku stvaral... co ovladal live? ako ovplyvnoval zvuk? obcas siahol na mys obcas na nejaky fader.... no ja ti nevim..

dendy

Příspěvek od dendy »

rastis píše:Trtko s fajkou sa vola Bobos Prochazka. Je to NAZAJSTNY muzikant. Hra bluesovu ustnu harmoniku a je na nej virtuoz svetoveho formatu. Napriek tomu je to nesmierne skromny a priatelsky clovek. Netreba sa nechat zmiast jeho vyzorom s holou hlavou a tmavymi okuliarmi. Naozaj je to mimoriadne pohodovy pan s obrovskou uctou ku kazdemu muzikantovy bezohladu na jeho uroven !!!
Sorry za OT :)
ok ok :)) pohoda, to som nevedel..

to bol len moj subjektivny dojem na zaklade je ho vystupovania v niekolkych relaciach ktore som videl, proste mi nepadol do oka (a ani mojej zene), nie koli vyzoru, koli tomu ze proste ne mna (aj na nu) subjektivne posobil strasne arogatne, povysenecky, namyslene... mozno taky naozaj nieje, neviem, nepoznam, sudim len podla posobenia na pozicii moderatora Metro..

aum generator

Re: ...

bassline píše:tak zvuky mozme rozdelit na 2 skupiny, hudba a ruchy...ked niekto zacne napr. pilit alebo vrtat, tak snad chces povedat ze niekto to bude povazovat za hudbu tie zvuky?...ved hudba je vsetko co ma vsebe nejaku harmoniu...co v sebe nema harmoniu, tak to je potom ruch...
omfg tak az s takouto zabednenostou som sa uz dlho nestretol. nazor ako zo stredoveku..... uz dost davno sa (aj vo vaznej hudbe) robia kompozicie, kde moc harmonie nieje (kakofonie). si skus vypocut napriklad veci ktore robil Iannis Xenakis vyse pol storocia dozadu.

hranica medzi ruchmi a hudbou je neexistujuca / relativna a zalezi len od uhlu pohladu...nehovoriac o tom ze mozno je to, co ty povazujes za hluk, je len dokonala hudba, ktora je tak komplikovana, ze v nej tvoj mozog nedokaze tie harmonie a tu krasu rozpoznat.

hudba moze byt krasna aj bez toho co co zrovna ty povazujes za harmonie. aj mas potrebu sa tym obmedzovat a ine formy krasy v hudbe nevnimat tak to ochudobnujes sam seba... :/

Odpovědět