aum generator: vidim ze si z blavy. ak si myslis ze jeho liveact system je spachatelny za 2-3 hodinky, tak si clovek ktoreho hladam
Tim Exile a jeho live setup v Reaktoru 5
exile je moj oblubeny producent/live acter tak ma velmi ranilo to co som tu cital
mam jeho dosky, bol som na jeho vystupeni na tohtorocnom wilsonicu a stale mi nepride ze by jeho hudba bola trapna, plocha alebo nebodaj neprepracovana... mozno keby som nepocul jeho album Pro Agonist tak by mi liveacty tiez prisli priemerne, ale skor si myslim ze nie. naozaj nepoznam nikoho, kto by takto nazivo sekal slucky, krical do mikrofonu a self-samploval hral naozaj vtipne a zabavne veci a este sa pri tom sam bavil
keby niekto chcel vidiet (skor pocut) cast z toho ako hral na wilsonicu tak treba pozriet napr youtube.com a hladat tim exile.
aum generator: vidim ze si z blavy. ak si myslis ze jeho liveact system je spachatelny za 2-3 hodinky, tak si clovek ktoreho hladam
staci mi iba maly zlomok z toho co tam ma on naprogramovane. v reaktore som nerobil lebo ma odradil na prve videnie (lenivost, predsudok...) mozeme sa stretnut, spravime session v studiu a ukazes mi co a ako (dohodneme sa na nejakej odmene).
a co sa tyka mixovania oldies do elektroniky tak to podla mna nie je nic prevratne ani nove. osobne si v ziadnom dnb sete neodpustim mix abby a boney m. je pravda ze koli zivosti nahravok treba sem tam dorovnat (pri abbe je to sem tam dost rychle
ale da sa to (ked clovek vie kedy pride zmena tempa tak ludia si to ani nevsimnu). mimochodom, cely set "oldies vs dnb" na stiahnutie http://crocs.asleepattheswitch.net/Chav ... wn_Mix.mp3
-
aum generator
"naozaj nepoznam nikoho, kto by takto nazivo sekal slucky, krical do mikrofonu a self-samploval hral naozaj vtipne a zabavne veci a este sa pri tom sam bavil " - tak by si mal viac hladat...takychto ludi su desiatky. napt Donna Summers / Jason Forrest robi to iste atd atd
a v reaktore ta kludne mozem naucit robit ked chces.
a v reaktore ta kludne mozem naucit robit ked chces.
-
aum generator
nahodou chlapik to ma pekne poriesene - ta hudba co hra mi nic nehovori ale ako live hranie to vidim ako rozumny kompromis medzi tym mat do isej miery pod kontrolou to co clovek hra, robit tak trosku aj sou ("nekomercny" ludia budu protestovat ale live je tak trosku aj o tom spravit sou pre ludi) a hlavne sa pri hrani bavit. . . .
rozhodne sa aspon snazi, trosku mi vadi ked si na akcii niekto napise "live" a potom len mixuje z CD's vlastne tracky.. ja osobne hram z traktora a snazim sa aspon davat nejaku pridanu hodnutu tym ze improvizujem do toho na 2-3 hw syntaky.. ale neni to idealny stav, chcem prejst na Ableton len este som si neujasnil celkovu koncepciu trackov - na ako male diely ich rozsekam... tiez dufam ze sa mi casom podari zohnat typka s gitarou, to by bol velky prinos...
Reaktor je tiez na nieco take rozumnym kompromisom medzi zlozitostou a moznostami, Pure Data vidim ako nieco prilis zlozite a komplikovane, bezny clovek nema cas, chut ani silu sa do toho dostavat a ucit sa stym robit, ked produkujem alebo hram music chcem sa bavit a relaxovat a nie pri tom turbovat mozog na 1500% a snazit sa vyuzivat soft na ktory treba mat 4 vysoke skoly a IQ aspon 180
(nic v zlom aum g. dufam ze sa nenastves:))
rozhodne sa aspon snazi, trosku mi vadi ked si na akcii niekto napise "live" a potom len mixuje z CD's vlastne tracky.. ja osobne hram z traktora a snazim sa aspon davat nejaku pridanu hodnutu tym ze improvizujem do toho na 2-3 hw syntaky.. ale neni to idealny stav, chcem prejst na Ableton len este som si neujasnil celkovu koncepciu trackov - na ako male diely ich rozsekam... tiez dufam ze sa mi casom podari zohnat typka s gitarou, to by bol velky prinos...
Reaktor je tiez na nieco take rozumnym kompromisom medzi zlozitostou a moznostami, Pure Data vidim ako nieco prilis zlozite a komplikovane, bezny clovek nema cas, chut ani silu sa do toho dostavat a ucit sa stym robit, ked produkujem alebo hram music chcem sa bavit a relaxovat a nie pri tom turbovat mozog na 1500% a snazit sa vyuzivat soft na ktory treba mat 4 vysoke skoly a IQ aspon 180
dendy mi prehovoril z duse
osobne tiez od liveactu ocakam skor predvadzanie toho co som si doma pripravil a pod tym myslim samozrejme nastavene patche, efekty, spajat loopy a premixovavat jednotlive sady loopov efektov atd... totizto liveact bude len vtedy pouzitelny, ak bude nenarocny ako pre "hrajuceho" tak pre pocitac... inak sa rapidne zvysuje riziko omylu a uz som videl a pocul zopar nie uplne podarenych liveactov len koli tomu ze sa typek snazil byt co najnadupanejsi (v horsom pripade sa mi zdalo ze netusil co robi). naopak milo ma prekvapili ti, co na to isli uplne jednoducho (stacilo iba spajanie loopov a filter) a vyznelo to solidne, pricom chlapik za tym ani nemusel skakat ako divy...
co sa tyka iq 180 tak treba sa ucit vsetko do tej miery ako to clovek vyuzije. keby som sa chcel ucit vsetko do radu tak nikdy nebudem mat nijaky system prace ale akurat budem stale vediet nieco nove
preto si osobne radsej hovorim ze "chcem dosiahnut to a to" a zistim ako sa to da.
co sa tyka iq 180 tak treba sa ucit vsetko do tej miery ako to clovek vyuzije. keby som sa chcel ucit vsetko do radu tak nikdy nebudem mat nijaky system prace ale akurat budem stale vediet nieco nove
tim
no ja som pocul od tima exila predvadzajuce songy pre electronic instruments 2 a mne sa to dost pacilo...podla mna ten chlapik vie produkovat kvalitnu muziku, sudiac podla tych 2 prezentacnych skladieb...co sa tyka toho liveactu tak si myslim ze to bolo skor prezentacneho charakteru ze co vsetko sa s tym softom da robit...
-
aum generator
dendy: ja pocuvam a mam rad aj kopec el. tanecnej hudby aj netanecnej aj akejkolvek. no toto ma nudi, lebo poznam kopec lepsich veci tohto konkretneho stylu el.tanecnej hudby.
dendy: PD ma len velmi zly graficky interface. jednak vyzera hrozivo, a robi sa v nom nie az tak pohodlne ako v reaktore (ktory tam ma kopec features, ktore cloveku setria cas)
dendy: PD ma len velmi zly graficky interface. jednak vyzera hrozivo, a robi sa v nom nie az tak pohodlne ako v reaktore (ktory tam ma kopec features, ktore cloveku setria cas)
-
aum generator
no vies, ja tu "programatorsku" hemisferu pouzivam cely den v robote tak asi preto uz ju nechcem vyuzivast vobec pri hudbe
)
chapem ze pure data je asi super soft pre experimentalnu muziku kde potrebujes robit nestandartne veci zo zvukom aby si dosiahol nejake nove, "nepocute a videne" efekty... myslim vsak ze pre tvorbu standartnej sucasnej tanecnej muziky to velky prinos nema, pretoze tam sa treba sustredovat na uplne ine veci ako na to aby tam bolo nieco extremne nove a prevratne - v tomto pripade by to bolo skorej na skodu...
co sa tyka modularity uplne mi postacuje moj nord micro modular - jeho moznosti su tak akurat na to co potrebujem - do vacsej hlbky mi ist netreba ...
chapem ze pure data je asi super soft pre experimentalnu muziku kde potrebujes robit nestandartne veci zo zvukom aby si dosiahol nejake nove, "nepocute a videne" efekty... myslim vsak ze pre tvorbu standartnej sucasnej tanecnej muziky to velky prinos nema, pretoze tam sa treba sustredovat na uplne ine veci ako na to aby tam bolo nieco extremne nove a prevratne - v tomto pripade by to bolo skorej na skodu...
co sa tyka modularity uplne mi postacuje moj nord micro modular - jeho moznosti su tak akurat na to co potrebujem - do vacsej hlbky mi ist netreba ...