Tim Exile a jeho live setup v Reaktoru 5

Trackery, Reason, FL Studio...
Odpovědět
kexik

Re: ...

Příspěvek od kexik »

aum generator píše:
bassline píše:tak zvuky mozme rozdelit na 2 skupiny, hudba a ruchy...ked niekto zacne napr. pilit alebo vrtat, tak snad chces povedat ze niekto to bude povazovat za hudbu tie zvuky?...ved hudba je vsetko co ma vsebe nejaku harmoniu...co v sebe nema harmoniu, tak to je potom ruch...
omfg tak az s takouto zabednenostou som sa uz dlho nestretol. nazor ako zo stredoveku..... uz dost davno sa (aj vo vaznej hudbe) robia kompozicie, kde moc harmonie nieje (kakofonie). si skus vypocut napriklad veci ktore robil Iannis Xenakis vyse pol storocia dozadu.

hranica medzi ruchmi a hudbou je neexistujuca / relativna a zalezi len od uhlu pohladu...nehovoriac o tom ze mozno je to, co ty povazujes za hluk, je len dokonala hudba, ktora je tak komplikovana, ze v nej tvoj mozog nedokaze tie harmonie a tu krasu rozpoznat.

hudba moze byt krasna aj bez toho co co zrovna ty povazujes za harmonie. aj mas potrebu sa tym obmedzovat a ine formy krasy v hudbe nevnimat tak to ochudobnujes sam seba... :/
erik satie 120 rokov dozadu. ale on si nehovoril hudobnik ale gymnopedista, tak neviem :)

dendy

Příspěvek od dendy »

aum generator píše:uz dost davno sa (aj vo vaznej hudbe) robia kompozicie, kde moc harmonie nieje (kakofonie). si skus vypocut napriklad veci ktore robil Iannis Xenakis vyse pol storocia dozadu.
netreba ist ani tak daleko do minulosti a staci ostat doma.. vid skvela Eufonia od Mariana Vargu

kexik

Příspěvek od kexik »

tak bacha, v eufonii je harmonii az az.

dendy

Příspěvek od dendy »

kexik píše:tak bacha, v eufonii je harmonii az az.
no mne to prislo disharmonicke jak svina :) samozrejme v tom najpozitivnejsom zmysle slova..

kazdopadne z Timom Exilom a jeho live setom to suvisi velmi minimalne... :)

kexik

Příspěvek od kexik »

dendy: aj tak mam najradsej pf'72. cista kexikovina v rockovom podani :)
a to uz s timom nesuvisi FEST :)

xrat

Příspěvek od xrat »

hehe, ta definicia hudby ako cohosi harmonickeho ma dost pobavila :)
co sa tyka tima tak na jeho obhajobu novy album nahraty ako set http://www.timexile.com/pre/stuff/The_G ... Part_1.mp3
http://www.timexile.com/pre/stuff/Tim_E ... unge_2.mp3
ktory je myslim miestami celkom "hudobny" :) (a miestami podla nasej univerzalnej definicie nie je vobec...)
solarfall: zdalo sa ti ze toho ovladal malo? alebo ze nedostatocne popisal ktory rezonator pouzil na poslednej basse alebo ako menil obalku pri samplovani vlastneho hlasu? myslim ze na to relacia metro nebola... (stacilo mi ako prikovane tam sedeli ti chudaci ktori si dosli zarobit par korun za komparz... myslim ze pre niektorych to boli najtazsie zarobene prachy v zivote ;) apropo myslim ze timovi ten set vobec nevysiel (napriek tomu sa neprestal usmievat a nehadzal ziadne vyhovorky). oproti wilsonicu to bolo fakt az moc destruktivne a hlavne z djskeho pohladu "rozkopane". cudujem sa ze v ramci ulahcenia nema nastavenie nejako zarovnavanie beatov. dokonca som si vsimol ze ked pouzival beat pad, tak nemal absolutne ziadnu kvantizaciu, proste to musel presne trafit :)

bassline

Příspěvek od bassline »

aum generator píše:hranica medzi ruchmi a hudbou je neexistujuca / relativna a zalezi len od uhlu pohladu...nehovoriac o tom ze mozno je to, co ty povazujes za hluk, je len dokonala hudba, ktora je tak komplikovana, ze v nej tvoj mozog nedokaze tie harmonie a tu krasu rozpoznat.
Jakze neexistujuca? Ved predsa fyzikalne plati, ze ak zvukove vlny kmitaju pravidelne, tak sa jedna o ton - hudobny zvuk. Ak zvukove vlny kmitaju nepravidelne, jedna sa o ruch...a hudba je predsa zalozena na tonoch, nie na ruchoch...Hole ruchy poskladane na seba predsa nie je hudba. To proste plati, podla toto sa da urcit, co je a co nie je hudba z hladiska definicie.

dendy

Příspěvek od dendy »

bassline píše: Jakze neexistujuca? Ved predsa fyzikalne plati, ze ak zvukove vlny kmitaju pravidelne, tak sa jedna o ton - hudobny zvuk. Ak zvukove vlny kmitaju nepravidelne, jedna sa o ruch...a hudba je predsa zalozena na tonoch, nie na ruchoch...Hole ruchy poskladane na seba predsa nie je hudba. To proste plati, podla toto sa da urcit, co je a co nie je hudba z hladiska definicie.
nemas pravdu.. predsa aj v hudbe pouzivas ruchy, rozne FXy a podobne (napr. v psytrance hojne;) ... a potom nakoniec sober si noise generator v kazdom oscilatory - to je prave nepravidelne kmitanie, viac menej "nahodne" ;)

bassline

...

Příspěvek od bassline »

Hej, ale tie ruchy su ako doplnky...stale mas v skladbe predsa nejake tony...

dendy

Příspěvek od dendy »

bassline píše:Hej, ale tie ruchy su ako doplnky...stale mas v skladbe predsa nejake tony...
no hej ale kto zadefinuje co je este hudba a co uz nie ? to sa proste exaktne neda zadefinovat.. kedy to uz nieje hudba a je to len zvukova kolaz ? ja osobne neriesim harmonickost/disharmonickost.. ja to berem tak ze pokial sa tam este da identifikovat nejaky rytmus, tempo, je to hudba, ked uz nie, je to len zvukova kolaz ...

aum generator

Příspěvek od aum generator »

bassline: no ako v ktorej skladbe...nechapem preco mas potrebu vymyslat si dogmaticke, nicim nepodlozene obmedzenia a potom sa nimi obmedzovat....

xrat

Příspěvek od xrat »

no ja som bol na vyhlasenom "hudobnom festivale" v bratislave kde 75% vystupeni postradalo akykolvek rytmus aj melodiu... a predsa tomu kritici nadavali ze festival experimentalnej HUDBY. preto si tiez myslim ze ma nikto fyzikou nepresvedci o tom, co je to hudba ;)

xrat

Příspěvek od xrat »

a inak pekne povedane - naco si vyrabat obmedzenia, ked tvorenie hudby (pokial sa tomu clovek nevenuje komercne = musi sa tym zivit) je stale iba o osobnom vyziti sa a o zabave. a ked sa to niekomu nahodou paci, to uz je iba ceresnicka na torte ;)

dendy

Příspěvek od dendy »

xrat píše:no ja som bol na vyhlasenom "hudobnom festivale" v bratislave kde 75% vystupeni postradalo akykolvek rytmus aj melodiu... a predsa tomu kritici nadavali ze festival experimentalnej HUDBY. preto si tiez myslim ze ma nikto fyzikou nepresvedci o tom, co je to hudba ;)
tak zase povedzme si pravdu, intelektuali casto aj uplne patlaniny v style rozliata farba na platne alebo knihy co nemaju hlavu ani patu nazyvaju "vyssie umenie" hahaha

fkho

Příspěvek od fkho »

Tato diskusia je uz dost dlho mrtva (ako sa mi zda aj cely tento web v poslednej dobe) ale po case som na nu narazil ked som hladal ten Timov set pre NI. Padla tu kopa pravdivych pre aj proti, len by som chcel dodat ze Tim niekolko rokov hral na husle a myslim ze aj spieval v zbore (hovorili to v tom Metre, na ktore tu bol link).

Co sa tyka definicie hudby, o ziadnych harmoniach by som nehovoril a o fyzike uz vobec nie. Staci si predstavit bezneho fyzika, ktory je schopny taku definiciu vymysliet a hned je jasne preco. Ako niekto pisal, kazdy vnimame hudbu inac. Ale nie len hudbu. Proste kazdy inac vnimame a inac si vnemy interpretujeme. Pre niekoho je trebars v hudbe dvolezita atmosfera, pre niekoho rytmus a pre basslina harmonickost. Pre niekoho naopak komplikovanost, disharmonia, surovost... A je jedno akymi prostriedkami je to dosiahnute. Ale je zrejme, ze nahodne modulovanym sumom sa harmonickost tazko dosiahne.

Tak isto polonahodne lamanymi beatmi kur*enymi x efektami. Preto clovek vyzadujuci harmonicke vnemy a beruci hudbu vazne to nemoze za hudbu pokladat. Ja osobne to mam rad aj ked Timove vystupenia sa mi postupne prestavaju pacit pretoze mi to pride az prilis nahodne a popri tom prilis malo experimentalneho zvuku.

Este k PureData / Max/MSP - neviete niekto o nejakom zrozumitelnom navode? A najlepsie v cechoslovencite bo je to celkom spanielska dedina...Dik :wink:
f'kho: // Obe Uši Ľavé // http://soundcloud.com/obe-usi-lave

Odpovědět