kexik píše:zaluzie NIE, vydavaju zvuky pri pohybe vzduchu
Ja som za dvojity zaves alebo posuvne zavesove panely (najlacnejsie ikea)
Měl jsem na mysli takové ty vertikální, velké, tlusté žaluzie. Asi možná jak říkáš zavesove panely. Nevím jak se tomu správně říká.
Ne takové ty chrastící.
Koupil jsem nakonec dražší bass trapy a na závěs už nevyšlo, takže příště. Nicméně se mi líbí myšlenka paravanu, kterej bych si při práci dával na okenní parapet a závěs by pak mohl být ryze dekorační, dle představy mé ženy
Ok, paravany mi už taky prošli hlavou tam i zpět. Cirka před 10 lety u nás zavřeli výborně nazvučenej (tedy spíš akusticky vychytanej) hudební klub. Do dneška vzpomínám i na závěsy, které tam měli a které po zavření zmizly jak pára nad hrncem, a ani se nedivím . Před časem jsem se zlehka po něčem takovém pídil, ale moc nedopídil. Někdo tady prohodil myšlenku s divadlem a s oponama. U nás v divadle nějaké lidi znám, takže se zkusím poptat. Jestli se k něčemu zajímavému dopídím (hlavně k nějakým bližším cenám, popř. kontaktům) tak to tu zavěsím.
Naposledy upravil(a) Gavue dne 07 úno 2012 10:04, celkem upraveno 1 x.
No, dyť nějakej lilnk, kde šijou opony sem házel biscuit nebo i já pokud si vzpomínám. Mě ta možnost neprošla u manželky, že prej by to zas bylo černý a chytalo prach...
jj, ty dílenské závěsy, co sem dával biscuit....to je dobrej tip. Zkusím ale i oslovit ty lidi z divadla, za to nic nedám a třeba se doberu ještě jiných alternativ.
delay píše:Ahoj, řeším akustiku produkční místnosti a potřeboval bych na místo okna, ke nemůže být jiná izolace použít dekorační závěs.
Zajímá mne, zda-li někdo nemáte zkušenosti, kde něco vhodného kopit?. Nechci a ani si nemohu dovolit něco speciálního, ale zároveň je asi zbytečné investovat do nějakých IKEA apod. tenkých látek, které nebudou mít žádný účinek. Počítám samozřejmě s útlumem pouze nejvyšších frekvencí, ale nějak to řešit musím neboť monitory budou umístěny ca 30 - 50 cm od okení tabule a mají bass reflex dozadu... Netroufám si tvrdit, jestli ten závěs něco vyřeší, ale aspoň to nebude tak blbě vypadat. Poslední slovo bude mít manželka a nesmí to moc stát, takže kriteria jsou přísná
Díky za každej tip.
Zdravim! Ak je to pre Teba este stale aktualne, existuju tazke sametove zavesy. Kupis ich v predajni specializovanej na latky a metrovy textil. Väcsinou v sirke 1,5m a vo viacerych farbach a odtienoch, nie iba v ciernej alebo cervenej. Jedine (a podstatne) minus toho celeho je, ze bezny meter tejto tkaniny sa pohybuje v cene medzi 16,- az 20,- Eur
ahoj,
posílám odkaz na speciální akustické látky (certifikovaný koeficient absorpce = 0,8 - 0,85) http://www.adrems.cz/zaclony-dekoracni- ... ustik.html
Problém akustiky se tímto určitě vyřeší. Mám s tím zkušenost.
Eva
Nevíte někdo, na kolik u nich v Adrems vyjde certifikovaný závěs? Nevím jak se to počítá, jestli je to za m2.
Zkátka klasická panelácká okna tuším něco jako 2,4 x 3,4 metru + vše co je potřeba pro zavěšení.
Na stránkách to nemají, já jen jestli to někdo od nich nemá doma..
ked ste to tu uz resurrectli...
pred casom som sa pytal na okna a bolo mi povedane ze okna nerobia problem s nizkymi frekvenciami, len vysokymi - takze z toho mi vyplyva ze tam az take hrube zavesy asi netreba?
2biscuit: Napsal jsem jim na jejich webovy formular, tak snad se ozvou. Jasny dam vedet. Jinak spam.. ja sem jinou firmu v Praze a okoli nenasel a libi se mi co delaj. Pro me je to jediny vychodisko jak v panelaku vymyslet okna.. z venku aby to bylo jako byt cili nezazdivat.. a zevnitr, aby to absorbovalo.. samo, ze pod zaves na zbytek zdi, kde konci okna jedte dam absorber, ale tam uz nebudu prat vicoustic, protoze to neni videt, takze zadna designovka.
Byl jsem se v Andrems na ty závěsy podívat, cena je dost vysoká počítejte 1304,-/bm bez DPH. Šíře je 150cm, ale musí se hodně řasit, aby to mělo efekt. Zajímavý je, že ten závěs je poměrně lehkej a až se mi nechce věřit, že by to mělo nějak fungovat. Ta jedna z verzí je dokonce dírkovaná, aby propouštěla světlo. Dováží to sem z Německa. Já jsem to za tuhle cenu zavrhl a budu se pídit po nějakym těžkym sametu. Potřebuju oddělit nahrávací místnost od chodby, kde nejsou dveře, ze který se mi vrací takový divný odrazy. Starou oponu, kterou jsme měli dřív v kdejaký zkušebně se mi sehnat nikde nedaří, takže asi zkusím nějaký težší sametový závěsy a dám třeba dva za sebou.
Paravany s rockwoolem používám, ty jsou super, ale zrovna v tomhle místě je na ně málo prostoru pro manipulaci a ten průchod je hodně frekventovanej. Rohrnovací závěs vychází v tomhle místě jako nejlepší alternativa.