Akustický závěs

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
TOM-Thak

Re: Akustický závěs

Příspěvek od TOM-Thak »

Takže jestli správně počítám tak pro výšku 2,5metru a šířku 3metrů, když to rozdělím na dva závěsy, tak je to 2,5metru * 1,5metru a to celé x 2, takže to je legrace za 6500 bez dph + montáž atd. takže nějakých 11litrů. Hm to jsem počítal teda správnou cenu heh.

skeld

Příspěvek od skeld »

Nevim, jestli si pocital i s rasenim zavesu, tam se pak dostavas na pulku plochy. To uz je cena za kterou fakt koupis tunu uzitecnejsich veci do studia. I kdyz vlastne Primacoustic, Vicoustic a podobny polovicaty reseni jsou taky prodejny za tu cenu, kterou za to chteji, tak asi to svoje kupce ma. Kdykoli ale koukam na ceny tehle akustickych prvku, mam trochu podezreni, ze si z nas nekdo dela prdel.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

taky mi to tak pripada :-)

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Ceny to je jasny no.. vysoky.. ale co je na Vicoustic polovicatyho? Ptam se ciste smele, abych nekupoval zajice v pytli.

skeld

Příspěvek od skeld »

Myslel jsem tou polovicatosti ty klasicky penovy absorbery, ktery diky svoji tloustce nebudou nikdy tak ucinny jako mineralni vata, ktera stoji zlomek ceny tehle znacek. Spis ale me zarazi ty ceny, nedavno jsem koupil ciste ze zvedavosti z druhy ruky za par penez Vicoustic penovy dlazdice s nalepenyma drevenyma ctvereckama, kdyz jsem pak zjistil ze za sest tehle dlazdic chtej 12k, docela jsem cumel. Co na tom proboha stoji tolik? Kus obrobeny studeny peny a par kousku MDF. Kamos co vyrabi zdravotni matrace mi pak presne tuhle penu sehnal a vysekal mi z ni pyramidy do zkusebny za par penez.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Tak jednak se plati za znacku a za udajnou technilogii a taky za to, ze to interierove nejak vypada. Mineralni vata zabere dost mista a taky to musis mit kde a jak vyrobit a cas a skill na to. Ono auralex apod. cenove dost podobny a vzhled nic moc. To mas stejny jako nabytek do studia.. viz. Jan Morel nebo Zaor. Co na tom iDesk stoji proboha 40tisic, kdyz je to jedna noha a deska a v ni diry na racky nebo Jan Morel a jeho iDesk za 72tisic. Znamej mi to same ted kresli sice z lamina, ale zbytek bude stejnej matros a to to pocita i s marzi firmy, co dela nabytek a vykde to na cca 25tis s praci. S akustikou nevim co no.. chci aby to bylo funkcni, prestehovatelny do jinyho bytu / studia a zaroven designove hezky, aby to nebylo jako nejaky doupe. Idealne zavesnyho neco na zed na dva vruty na jeden panel 60 x 180 tzn. jako 3 Vicoustic panely pod sebou na vysku. To same je pak s tim zavesem, protoze dat do okna panely, tak okno nemas sanci umyt ci ve studiu vyvetrat. Ale je otazka, zda by stejnou praci neodvedl jimy zaves z tluste latky a za nim mimo okno v urovni za bednama par absorberu schovanych za bednama a zavesem takze to vizualne nebude rusit.

skeld

Příspěvek od skeld »

Jasne to chapu, ja jsem to ted pri stavbe noveho studia taky dost resil, ale dal jsem si s tim celkem zalezet a vez ze i ta vata se da zabudovat hodne vkusne, s vysledkem jsem spokojenej a mam to taky udelany tak, abych to mohl kdykoli prestehovat. Je fakt, ale ze to stoji vic usili, musim rict, ze ted dodelavam poslednich par absorberu a uz me to fakt dost neba. Ale abychom se vratili zpatky k tem zavesum, dojdi se na ne podivat a uvidis.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

skeld: ad ty pyramidy z pur. nedalo by se jeste sehnat? :-)

m4x

Příspěvek od m4x »

mmchd, koukal jste někdo na materiál těch závěsů z Adrems? 100% Polyester. Nešlo by je nahradit něčím za pár kaček z IKEA nebo jiného shopu?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

a proc se ptas, kdyz to jeste nikdo neslysel? chces patrne slyset ano...

m4x

Příspěvek od m4x »

Nerozumím tomu, jak se to co píšeš vztahuje k mému příspěvku nebo obecně k tématu. Já danou situaci neřeším. Pouze hledám smysl tohoto řešení. Vzhledem k tomu, že jsou ty "akustické" závěsy od Adrems ze 100% Polyesteru, zřejmě nejde o žádné technologicky sofistikované řešení. Spíš půjde o vlastnosti materiálu při nějaké hmotnosti na m2, takže by neměl být problém nahradit je "běžnými" závěsy ze 100% Polyesteru při obdobné hmotnosti z libovolného zdroje za pakatel.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

No jak jsem to pocital tak na blbe okno v panelaku by me to stalo 15tis. to radsi koupim nejaky co nejtezsi zaves v Kika nabytku a dam treba dve rady zavesu a za ne, tak kde neni okno dam nejaky absorbery od auralexu a to mi nerikejte, ze to nebude absorbovat stejne ne-li lip jak jeden zaves. Byl jsem ochoten do toho dat 10tis. komplet, ale 15-16 za kus jadru je hrozna palka.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

podle me je to picovina. jak jinak to rict, aby i m4x rozumnel presne kam mirim :-) podle myho nebude zadnej tenkej zaves fungovat, ani kdyby byl z nejakyho materialu by NASA :-) vsadim se ze ani specialne utkanej zaves z karbonovych vlaken tak, aby mela tkanina ty spravne "komurky" v sobe, by nebyl nic extra. a u nej bych aspon vedel, za co platim.

tome, jdi cestou sedlacky uvahy a kasli na drahej hadr :-)

Stan

Příspěvek od Stan »

Já teda nevím na co vlastně potřebujete závěsy na okno. Nízké frekvence oknem projdou jako nůž máslem a intenzita vysokých frekvencí se během odrazů a absorbce na ostaních stěnách sníží natolik že odrazy od okna budou neznatelné. Teda pokud jsou monitory směrovány do místnosti a ne do okna. :) Pokud tam chceš nějaké závěsy z dekorativního důvodu tak jakákoliv ¨záclona¨ bude dostačující.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Co když máš okno přímo za monitorama tzn. bedny máš třeba 30 - 40cm od okna, tak za bednama taky chceš mít něco..

Odpovědět