Dotaz

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
asd22
Příspěvky: 20
Registrován: 11 srp 2012 11:19

Re: Dotaz

Příspěvek od asd22 » 11 srp 2012 19:23

Já teda počítám s tím, že když to budu nahrávat přes mixpult tak by to v počítači mělo znít tak jak to zní z kláves, mělo by to tak být ne? o to mi jde, rozhodně nechci aby to znělo tak jako když to nahrávám na flash a pak převádim z midi do mp3, protože pokud je to nahrávka s doprovodem tak je to úplně něco jinýho než co to má být, chybí tam nástroje apod., ale to už jsem psal na začátku

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Dotaz

Příspěvek od Pytkin » 11 srp 2012 20:09

Ano presne ako to znie z klaves, tak sa to nahra..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Dotaz

Příspěvek od pavlii » 11 srp 2012 23:14

asd22 píše:Já teda počítám s tím, že když to budu nahrávat přes mixpult tak by to v počítači mělo znít tak jak to zní z kláves, mělo by to tak být ne? o to mi jde, rozhodně nechci aby to znělo tak jako když to nahrávám na flash a pak převádim z midi do mp3, protože pokud je to nahrávka s doprovodem tak je to úplně něco jinýho než co to má být, chybí tam nástroje apod., ale to už jsem psal na začátku
Bodejť by ne - se divím, že se nad tím nikdo hned na začátku nepozastavil; ten ex-post převod MIDI > MP3 musel znít dost děsně (minimálně zcela jinak, než z kláves). Takže záznam audia z kláves (ať už přes mixpult nebo bez něj) je jediná správná cesta.

P.

Uživatelský avatar
jakubt
Příspěvky: 246
Registrován: 17 zář 2009 12:18

Re: Dotaz

Příspěvek od jakubt » 12 srp 2012 02:14

pokud nahráváš jen z toho PSR, tak mixpult nepotřebuješ vůbec.
Software na nahrávání: zdarma např. jednoduchý Audacity, popř. free verze Studio One http://studioone.presonus.com/free/ taky zdarma, ale bude chtít něco času se s ním naučit pracovat.

asd22
Příspěvky: 20
Registrován: 11 srp 2012 11:19

Re: Dotaz

Příspěvek od asd22 » 12 srp 2012 10:20

to vypadá dobře, ale ten druhej se tváří dost složitě, zvlášť pro mě jako angličtináře začátečníka, a mohl by jste mi kdyžtak napsat nějaké bližší informace o tom prvním? třeba zkušenosti, spokojenost, jestli je to vážně lepší než mix apod., já právě když mám k dispozici mix, tak bych radši využil ten, ale pokud je ten program lepší, tak bych nad tim popřemýšlel

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Dotaz

Příspěvek od Pytkin » 12 srp 2012 11:12

Program nesuvisi s tym ci psr pojde cez mix alebo priamo do zvukovky.. Mix uz mas nejak zapojeny a vies ho pouizivat.. Tak by som to nemenil a len z mixu vytiahol signal do pocitaca na nahravanie..

asd22
Příspěvky: 20
Registrován: 11 srp 2012 11:19

Re: Dotaz

Příspěvek od asd22 » 13 srp 2012 10:00

dobře, a jen tak čistě teoreticky, je lepší ten skutečný mix nebo ten jako program nebo jsou tak na stejně?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Dotaz

Příspěvek od pavlii » 13 srp 2012 10:11

Znova - ten program s tím nemá co do činění! Tady je třeba srovnávat cestu signálu, takže je lepší přímé zapojení do zvukovky než zapojení přes mix (v cestě je prostě další kus HW navíc).

P.

asd22
Příspěvky: 20
Registrován: 11 srp 2012 11:19

Re: Dotaz

Příspěvek od asd22 » 13 srp 2012 11:42

aha, tak pokud se to na kvalitě zvuku nijak neprojení tak zůstanu radši u mixu, děkuju

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Dotaz

Příspěvek od rastis » 13 srp 2012 11:47

uplne naopak Ti napisal - ze mix v ceste moze kvalitu zhorsit. najjednoduchsie je strcit klaves rovno do zvukovky a pocuvat to z PC - uz som to spominal...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Dotaz

Příspěvek od Pytkin » 13 srp 2012 12:24

a cez mix aj nespievas do toho ?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Dotaz

Příspěvek od pavlii » 13 srp 2012 12:30

rastis díky! :D

P.

asd22
Příspěvky: 20
Registrován: 11 srp 2012 11:19

Re: Dotaz

Příspěvek od asd22 » 13 srp 2012 16:07

nezpívám do toho, ale teď si uvědomuju, že na to aby jsem to mohl propojit přímo z psr do pc, tak na to potřebuju aby ty klávesy měly audio výstup ne? a já se obávám, že psr s550 ho nemají

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 341
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: Dotaz

Příspěvek od jusuf » 13 srp 2012 16:38

Vraj sa to na PSR s550 volá PHONES/OUTPUT

Obrázek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Dotaz

Příspěvek od Pytkin » 13 srp 2012 17:28

asd22 : a do mixu mas ako pripojene tie klavesy ?

uhh .. toto je fakt debaticka jak lusk :)

Odpovědět