Champion přišel, a tak jsem si udělal testík Lampových aparátu pro home studio do 10 000 Kč.
Bohužel jsem to nenahrál ,takže jen mé strohé postřehy. Kytary: Danelectro, Les Paul, Ibanez 1964. Všechny komba v jedné místnosti.
Měl jsem: Fender Championa600, Fender BluesJunior, Ibanez TSA 15H + box, Blackstar HT5 ,Blackstar HT1 + box a Hiwatt T20R.
Výsledek pro moje ucho? Jednoznačně HiWatt T20R. Moc pěknej clean sound, komplet korekce, 2 kanály, Zkreslenej je opravdu pěkně vintage. Je to takový to kombo co je stavěný po vzoru starýho mashalla ale naštěstí to tak vůbec nehraje:). Zvuk má hodně jako starý aparáty což je bezva a navíc charakter zkreslení je uplně odlišnej od těch dnešních prdítek. Master volume, 12" repro kompaktní a bytelný zpracování. Linkovej výstup, výstup pro ext. repro. Reverb....
oproti tomu: Champion 600/ minimum ovládacích prvků, hraje to pěkně ale jen v relativně malým výkonu, naprosto si nerozumí s Hambuckerem. Krabičkovej zvuk ale to je prostě daný rozměrama. Takřka stejnej zvuk sem dostal z Hiwatta za 2 minut kroucení.
Blues Junior: pěknej fendráckej zvuk, trochu vintage, je dražší a nemá 2 kanály.
TSA15H + Box. : Tohle je hodně dobrý, výkon 5/15wattu. Je to vlastně jednokanál s tím že je tam zabudovanej Tubescreamer. Což tomu dává uplně novej rozměr. A fakt to zní, jakoby tam to TSko bylo:). Nemá reverb, mín korekcí. Celkem pěkný zvukový možnosti ale je to trochu vykuchaný ve středním pásmu a nemá dostatečně štavnatej zvuk.
Blackstary : Vůbec se mi nelíbí zkreslenej kanál, moderní fujtajbl chemie.Pro nadšence metalového charakteru by to bylo asi zajímavý.
Takže mám jasno, Hiwatt bude pod stromečkem.
Fender Champion600 (aparát vs VST simulace) - ukázky
Re: Fender Champion600 (aparát vs VST simulace) - ukázky
Čauvec. Díky za info
. Samozřejmě srovnávat dospělejší kombo jako je T20R s Championem je trochu nesmysl. To už je kombo i do kapely pro klubové vystoupení. Výkon, repro, velikost... Nevím, nějak mi to k tobě ten Hiwatt nesedí, ale nakonec, proč ne, o značce to není.
Tady čistě mimo záznam tranzistorová legenda:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
PS: Chystám se vyzkoušet Championa s 12'' bednou z Deluxe. Jinak, já sem s ním moc moc spokojenej, odehrál jsem softplugged koncert v malým klubíku a paráda. S tím krabičkovým zvukem je to horší s overdrivem, ale samozřejmě ta malá litráž je znát.

Tady čistě mimo záznam tranzistorová legenda:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
PS: Chystám se vyzkoušet Championa s 12'' bednou z Deluxe. Jinak, já sem s ním moc moc spokojenej, odehrál jsem softplugged koncert v malým klubíku a paráda. S tím krabičkovým zvukem je to horší s overdrivem, ale samozřejmě ta malá litráž je znát.
slyšel si toho Hi-watta? Já tomu taky zpočátku nevěřil. Další plus je že máme celej sklad narvanej hiwattem, a tak vychází na příjemnou "režijní" cenu. Výkon je nějakých 17 wattu, a díky máster volume je fakt v pohodě provozovatelnej i na malou hlasitost. Jen mě na tom irituje ta "čína" ale dneska si člověk nevybere:/
Jasně že neslyšel, však jediný co zpochybňuju je to porovnání s Championem. Brzy se ukážu a zkusím třeba.c9000 píše:slyšel si toho Hi-watta? Já tomu taky zpočátku nevěřil. Další plus je že máme celej sklad narvanej hiwattem, a tak vychází na příjemnou "režijní" cenu. Výkon je nějakých 17 wattu, a díky máster volume je fakt v pohodě provozovatelnej i na malou hlasitost. Jen mě na tom irituje ta "čína" ale dneska si člověk nevybere:/
Nejlepší by bylo něco jako tohle, slysel jsem dve o víkendu, a super old sound... http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum ale je to cenove jinde no...
jojo taky jsem na to koukal, nějakej malej princeton se na bazaru válel jednu dobu za 8mičku. No jestli budeš mít cestu, tak se určitě stav, myslim že tě Hiwatt překvapí, ostatně jako každýho kdo si na to po nevěřících usudcích zahraje:) Ještě dneska zlusim co dělá ten /line out/na T20R.