Finalizace demo nahrávky pro poslech, rádia, média
- freecoolin
to by opravdu nemělo ani jednou zaklipovat? mě to klipuje pořád, když pak wav otevřu v Cooleditu a dívám se co jsem splodil, tak vidim jenom zelenej pruh kde občas, prosvitne černý pozadí mezi špičkama 

Naposledy upravil(a) freecoolin dne 27 lis 2005 19:03, celkem upraveno 1 x.
to freecoolin: Nesmi. Musis si to neustale hlidat. Je jasny, ze nektery styly sou zalozeny vlastne na prebuzeni (dnesni vostry dnb,hc - jak kytarovej tak ten technovej.
naboosterovany bici,kopaky,kytary, zkratka vse
), k tomu ale prave pouzivas kompresory, nebo spis limitery, ktery Ti ty spicky zkrouhnou na nulu. U digitalniho signalu je to dulezity proto, ze bez toho by tampo prekroceni nuly vniknul lupanec. To muze byt slyset az po vypaleni na cd, napriklad. Jak rikal Kexik, neni dulezite co se deje behem mixu (samozrejme zalezi to na typu hudby a bavime se o finalizaci
), ale podstatna je master savle.Tam to proste nesmi ani bliknout.

Naposledy upravil(a) ksr dne 28 lis 2005 17:40, celkem upraveno 1 x.
freecolin> clip je zlo... ale nutno poznamenat, ze nektery mastry sou misto do limiteru natlaceny do prevodniku, kterej ty clipy lehce resi a nezni to tak tragicky. Tlacej to do toho protoze to zni agresivnejc a vic nahlas, ale popravde vetsinou je to spis hnusny.
Kdyz byla v nadpisu rec o radiich, tak bych znovu zminil MONO. Davat bach, co nam mix udela pri kolapsu do mona!
Kdyz byla v nadpisu rec o radiich, tak bych znovu zminil MONO. Davat bach, co nam mix udela pri kolapsu do mona!
zle som sa vyjadril. proste ked sa riadim podla tychto budikov a prekomprimujem to, tak oni mi zacnu blikat, ze uz to skresluje. samozrejme to nie je skreslenie, ktore vznika peakom nad 0db, ale prekomprimovanimkexik píše:poshook, ja si aj tak myslim, ze ten psp ma na konci uplne nekompromisny peak limiter, ktory nepusti von nic nad 0dB... schvalne ho ohul a analyzuj wavelabom, ci budes mat clipy? podla mna nie. ale neviem isto, nepoznam ho
classic master limiter od kjaerhusa nepusti von nic nad -0.2dB napriklad...