Finalizace demo nahrávky pro poslech, rádia, média

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
freecoolin
Příspěvky: 264
Registrován: 25 lis 2004 09:53

Příspěvek od freecoolin » 27 lis 2005 18:50

to by opravdu nemělo ani jednou zaklipovat? mě to klipuje pořád, když pak wav otevřu v Cooleditu a dívám se co jsem splodil, tak vidim jenom zelenej pruh kde občas, prosvitne černý pozadí mezi špičkama :lol:
Naposledy upravil(a) freecoolin dne 27 lis 2005 19:03, celkem upraveno 1 x.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 27 lis 2005 18:57

OT: ocuj kexo, super imidz na fotke. co v tej francii jedavas, ze si tak zmenil zovnajsok, tusim ti ta vegetarianska strava moc neprospieva :)

ksr
Příspěvky: 155
Registrován: 25 úno 2005 12:31

Příspěvek od ksr » 27 lis 2005 19:02

to freecoolin: Nesmi. Musis si to neustale hlidat. Je jasny, ze nektery styly sou zalozeny vlastne na prebuzeni (dnesni vostry dnb,hc - jak kytarovej tak ten technovej.:wink: naboosterovany bici,kopaky,kytary, zkratka vse :? ), k tomu ale prave pouzivas kompresory, nebo spis limitery, ktery Ti ty spicky zkrouhnou na nulu. U digitalniho signalu je to dulezity proto, ze bez toho by tampo prekroceni nuly vniknul lupanec. To muze byt slyset az po vypaleni na cd, napriklad. Jak rikal Kexik, neni dulezite co se deje behem mixu (samozrejme zalezi to na typu hudby a bavime se o finalizaci :!: ), ale podstatna je master savle.Tam to proste nesmi ani bliknout.
Naposledy upravil(a) ksr dne 28 lis 2005 17:40, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 lis 2005 23:54

poshook : moze sa to tvarit ako analogovy merak .. preto to ide nad nulu ...

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 28 lis 2005 10:06

Pytkin píše:poshook : moze sa to tvarit ako analogovy merak .. preto to ide nad nulu ...
ale tomu potom nerozumiem, analogovy merak na digitalny material...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 lis 2005 10:17

poshook: proste len posunuli stupnicu, povedali si, bude headroom 6dB, takze realnu 0 nastavili na +6dB na meraku... to sa tiez robi - a ak ma ten psp naozaj saturator, tak aby si vedel, kedy zacne saturovat. naozajstny pas tiez kresli az nad nulou, ak je vsetko spravne nastavene...

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 28 lis 2005 10:55

ja taaak, sak povim hned, neee :)

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 28 lis 2005 14:42

freecolin> clip je zlo... ale nutno poznamenat, ze nektery mastry sou misto do limiteru natlaceny do prevodniku, kterej ty clipy lehce resi a nezni to tak tragicky. Tlacej to do toho protoze to zni agresivnejc a vic nahlas, ale popravde vetsinou je to spis hnusny.

Kdyz byla v nadpisu rec o radiich, tak bych znovu zminil MONO. Davat bach, co nam mix udela pri kolapsu do mona!

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 lis 2005 23:00

poshook : analogovy merak ukazuje nieco ako RMS .. merakov je milion druhov .. mame v studiu taky merak od DK audio a tam je asi 8 druhov merakov .. rozne normy .. atd ..

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 29 lis 2005 07:43

Pytkin píše:poshook : analogovy merak ukazuje nieco ako RMS .. merakov je milion druhov .. mame v studiu taky merak od DK audio a tam je asi 8 druhov merakov .. rozne normy .. atd ..
fajn, takze ked podla toho meriam, ze teda finalizujem na 0 prip. nieco nad bez peakov, je to OK?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 29 lis 2005 10:01

poshook, ja si aj tak myslim, ze ten psp ma na konci uplne nekompromisny peak limiter, ktory nepusti von nic nad 0dB... schvalne ho ohul a analyzuj wavelabom, ci budes mat clipy? podla mna nie. ale neviem isto, nepoznam ho
classic master limiter od kjaerhusa nepusti von nic nad -0.2dB napriklad...

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 29 lis 2005 11:14

kexik píše:poshook, ja si aj tak myslim, ze ten psp ma na konci uplne nekompromisny peak limiter, ktory nepusti von nic nad 0dB... schvalne ho ohul a analyzuj wavelabom, ci budes mat clipy? podla mna nie. ale neviem isto, nepoznam ho
classic master limiter od kjaerhusa nepusti von nic nad -0.2dB napriklad...
zle som sa vyjadril. proste ked sa riadim podla tychto budikov a prekomprimujem to, tak oni mi zacnu blikat, ze uz to skresluje. samozrejme to nie je skreslenie, ktore vznika peakom nad 0db, ale prekomprimovanim :) pretoze pred tymito budikmi mam master kompressor/limiter

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 29 lis 2005 11:58

Poshook:toto ma zaujalo len nerozumiem tomu ze podla coho vyhodnoti nejaky SW ze uz je signal "prekomprimovany"?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 29 lis 2005 12:04

podla rms? :)

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 29 lis 2005 12:09

Kexik: jasne RMS, to je logicke len ma zaujima ci to ma prednastavenu nejaku exaktnu hodnotu.....a to by ma zaujimalo ze kde ju to zoberie..resp. aka je jej hodnota.....lebo mixuje resp. komprimuje sa na rozne RMS

Odpovědět