tak stahni master savli o 3dB dolu a vyjed to ..freecoolin píše:to by opravdu nemělo ani jednou zaklipovat? mě to klipuje pořád, když pak wav otevřu v Cooleditu a dívám se co jsem splodil, tak vidim jenom zelenej pruh kde občas, prosvitne černý pozadí mezi špičkama
Finalizace demo nahrávky pro poslech, rádia, média
jeste by me zajimalo par veci. Jsou na to asi ruzne normy. Ted ctu, ze integration time by mel byt u VU metru 300ms a u peak metru 5ms (podle IEC)....no a ktera ta norma a s jakyma hodnotama by se mela pouzivat pro tanecni muziku?...... a kolik maji ukazovat ty VU a PPM meraky?
tady v tom clanku treba pisou, ze VU by se melo nemelo dostat pres -6dB
http://home.zcu.cz/~tomiczr/html/kap-016.htm
PS. Kexik: ten Kjaerhus Limiter s cim nizsim tresholdem zveda gain. Proc to dela

tady v tom clanku treba pisou, ze VU by se melo nemelo dostat pres -6dB
http://home.zcu.cz/~tomiczr/html/kap-016.htm
PS. Kexik: ten Kjaerhus Limiter s cim nizsim tresholdem zveda gain. Proc to dela
doted sem veril tomu, ze limiter nepusti nic (nebo skoro nic) co je hlasitejsi nez prah, ktery nastavim. Kdyz na ostatnich limiterech damPytkin píše:pateness : ved to je podstata vsetkych master limiterov ..
-20dB, neslysim skoro nic a muzu pouzit cudl Gain, kterym to dorovnam.
Na tom Kjaerhusu je jediny kolecko, ktery kdyz dam na -20 dB,tak trha repraky.
PS. nemam nic proti Kexikovi, Pytkinovi ani Kjaerhusovi. Jenom nevim proc to ten Kjaerhus tak ma. Samo, ze extremni hodnoty pouziva malokdo.
peteness : no .. v zasade by sa to asi nemalo volat treshold , lebo to trosku zavazda s realnym limiterom (co je kompresor s 1:nekonecno) .. ale pri master limiteroch je to vzdy tak, ze nastavis vystup (zrovna ten kjaerhus to ma natvrdo) a druhym parametrom nastavuje silu signalu ktoru posielas do limiteru ..
snad len ze podobne ako L2 ma kjaerhus adaptivny release a attack a pomerne hodne oble koleno, oblejsie ako hocico ine co poznam... tym padom je menej nekompromisny ako L2, takze na techno asi nebude, ale taky pokludnejsi housik spracuje moc dobre...
btw ja hadzem uplne nakoniec vzdy vo wavelabe nakoniec interny peak master nastaveny na -0.1dB; ten nepusti nic... a tiez ho ide pouzit ako master limiter, je celkom v pohode a niekedy mi zafunguje najlepsie
samozrejme limiterov je dnes uz domrte, ale ja si zatial stacim s tymito dvoma...
btw ja hadzem uplne nakoniec vzdy vo wavelabe nakoniec interny peak master nastaveny na -0.1dB; ten nepusti nic... a tiez ho ide pouzit ako master limiter, je celkom v pohode a niekedy mi zafunguje najlepsie
samozrejme limiterov je dnes uz domrte, ale ja si zatial stacim s tymito dvoma...
kexik: jo jasne, tam jde prave o to koleno. Je to prijemny limiter. Jinak davam jako posledni Dynamics - zapnuty jen limiter (soucast Cubase). Blbe je, ze se nastavuje po pul decibelech, tak davam -0,5 dB.kexik píše:snad len ze podobne ako L2 ma kjaerhus adaptivny release a attack a pomerne hodne oble koleno, oblejsie ako hocico ine co poznam... tym padom je menej nekompromisny ako L2, takze na techno asi nebude, ale taky pokludnejsi housik spracuje moc dobre...