ja jen nechapu proc se bavit o tech pokleslejch vecech a srovnavat kdy to v zumpe min smrdelo..
a tohle:
..dneska se pouzivaj hodne tvrdy a rozhodne "nelibivy" zvuky a postupy, za ktery by si nemohl stydet ani zarytej klubovej tvurce. Jeden priklad za vse: BRITNEY
to je teda perla dne. ja bych se teda sakra stydel takovej shit jen vypudit, natoz prezentovat (myslim samozrejme ciste zvuky)
to tema vzniklo proto, ze se tu porad tvrdilo, ze zadna nova hudba nevychazi co by stala stala za zminku a ze vsechno co je stare, je zlato. To tema je o tom "JAK VYHLEDAVAT AKTUALNI HUDBU" nikoliv "Tohle je nejvetsi progres co jste nikdy neslyseli" Samozrejme ja preferuju nejakej zanr a styl hudby a nova hudba v danem zanru zni rozhodne sveze a zajimave (a je zase o kus dal nez byla pred 20-10 lety) , ze nemam duvod proc vyhledavat starsi veci, ktery navic znam, protoze hudbu nesleduju ode dneska ale 15 let stejnym zpusobem. Ja se nikdy nebudu vyjadrovat k idm, ambientu, metalu nebo treba k psytranceu, protoze se o nej nezajimam, neznam uplne vsechny souvislosti. me bavi jak jste tady se vsim hrozne rychle hotovy a jen si porad chcete utvrzovat ve svej nastavenej pravde, misto aby jste se mrkli co je pro vas novyho ve vasi hudbe (kdyz uz jsem vam dal navod jak to dostat behem chvile az pod nos) Cekal jsem, ze si rozsirim povedomi i ve stylech, ktery nesleduji, ale misto toho je to jen o tom aby jste dokazali jak ta nova hudba stoji za hovno (a aniz by jste si ji poradne poslechli bez predsudku). S timlhe pristupem bude jakakoliv hudba stat za hovno a nikdo vam to nikdy nevymluvi.
Trochu mi to pripomina debaty WIN vs MAC, kdy nejvic maji jasno ti, kteri videli apple tak na obrazku. A vetsina se svym postojem ochuzuje.
Rozhodne v tech ukazkach nebyl jen synthpop, ale dramik,dubstep,future garage, s Burialem sprizneny CHLLNGR a DFRNT, elektro house,breakbeat downtempo, chillwave i psylbient (Ott). Takze je videt jak jste to poslouchali, ale zase mate jasno, ze to byl jen osmdesatkovej synthpop.
Jinak uvedomujete si, ze identickej `"souboj" mohl probehnout treba v roce 93? Kdy by jste vsichni tvrdili, ze techno, house, trance, jungle, apod je uplne vo hovne, ze to neni zivy, nejsou tam kytary, melodie a ze jedina a prava hudba jsou Iron Maiden/depeche mode/Talking heads atd? Ty lidi meli uplne stejny predsudky jako mate dnes a verim ze se z vaseho pohledu dost ochudili. Takze neni problem v dobe/hudbe. Tohle se porad opakuje.
biscuit píše:ja jen nechapu proc se bavit o tech pokleslejch vecech a srovnavat kdy to v zumpe min smrdelo..
a tohle:
..dneska se pouzivaj hodne tvrdy a rozhodne "nelibivy" zvuky a postupy, za ktery by si nemohl stydet ani zarytej klubovej tvurce. Jeden priklad za vse: BRITNEY
to je teda perla dne. ja bych se teda sakra stydel takovej shit jen vypudit, natoz prezentovat (myslim samozrejme ciste zvuky)
No musim rict, ze jsem tejhle desce branil co to slo, ale v praci jsem se s ni potkaval. Prvniho co jsem si vsiml, ze ma skvelej zvuk, kterej hraje vsude dobre a to i z radia, kde bejva pres koncovej procesor obcas dost pretlacenej a pumpuje to i na chrastitku. Tak jsem si tu desku stahl, abych vokoukl jak je to vymichany a musim rict, ze po x poslesich to vnimam jako desku ala Kylie Minoque nebo Madonny, tzn slusnej pop jako kulisa ,kterej pekne odsejpa. Ma to pro me stejnej vyznam jako treba dobre udelana reklama (obor, kterym si mimojine zivim), bavi me tam prace se zvukem a producentsky fory. Na to jaky bylo zadani a "zpevacka" tak to dopadlo uplne v pohode
Oxyygen: to že si asi novy rozhlasovy dramaturg je zrejme, ked tvrdiš že "hudba" a všetko je lepšie, ako pred 10-20 rokmi. každy by tomu chcel verit, ale niesme naivni nastročni posluchači... dnes je to už iba parodovanie. totiž business a globalizacia, nik už ani nehra tak, ako to bolo vo zvyku. každy bude radšej počuvat už neexistujuce veci, ako predstierat divadlo a cpat do seba blbe kopie, ktoré su o ničom! napriklad elektronicka scena, ktorá bola samozrejme znama, dnes je len ledva v tzv, undergrounde, aj to v podobe oldskullu, cela scena v Nemecku, vo Francuzku je v troskach. generacia, ktora nema prehlad o ničom, lebo ju to nezaujima, si hovoria posluchači? dnes celu hudbu, nie pozu!, udržuju len par stalic a ked odidu, je tu koniec, nik na tom už nič nezmeni!!!!
"Trochu mi to pripomina debaty WIN vs MAC, kdy nejvic maji jasno ti, kteri videli apple tak na obrazku" asi si zaspal dobu zasa, už niesme v rokoch´90, kedy ten vykon bol lepši. Mac je postaveny na Unixe. W ma vačšiu inštrukčnu frontu a vačšiu podporu CPU ako Mac, ktory je len vyladeny ku konkretnym aplikaciam, nie univerzalny ako W. aj taky MMCSS už dnes W. ma, ako Mac u nich nazvanym core audio. verzia Mac 7-9 bola dost problematicka. možno dnes novy lion už toho dokaže viac.ani taky SONAR X1 nieje doteraz na Mac platforme
Oxyygen píše: Za posledni 3 roky si vsimam, ze pop velice rychle vstrebava klubovou scenu, dneska se pouzivaj hodne tvrdy a rozhodne "nelibivy" zvuky a postupy, za ktery by si nemohl stydet ani zarytej klubovej tvurce. Jeden priklad za vse:
tohle bylo pred 7-8 lety uplne nemyslitelny. Britney Spears sem davam jako echte pop.
Mam pocit, ze tady vydavate soudy o vecech, ktery znate jen povrchne, jestli vubec.
nepochopil som , ci si to dal ako priklad dobreho popu , alebo srackoveho popu ??? mne je dost jedno , ci pop vstrebava klubovu scenu (ani neviem co tento vyraz znamena) , alebo nevstrebava .. ja rozlisujem medzi dobrym popom a zlym popom ..
Oxyygen píše:to tema vzniklo proto, ze se tu porad tvrdilo, ze zadna nova hudba nevychazi co by stala stala za zminku a ze vsechno co je stare, je zlato.
mam ale pocit ze to ma presne opacny efekt .. len ma to utvrdilo , ze nic zaujimave nevychadza ..
blueevil píše:Oxyygen: to že si asi novy rozhlasovy dramaturg je zrejme, ked tvrdiš že "hudba" a všetko je lepšie, ako pred 10-20 rokmi. každy by tomu chcel verit, ale niesme naivni nastročni posluchači... dnes je to už iba parodovanie. totiž business a globalizacia, nik už ani nehra tak, ako to bolo vo zvyku. každy bude radšej počuvat už neexistujuce veci, ako predstierat divadlo a cpat do seba blbe kopie, ktoré su o ničom! napriklad elektronicka scena, ktorá bola samozrejme znama, dnes je len ledva v tzv, undergrounde, aj to v podobe oldskullu, cela scena v Nemecku, vo Francuzku je v troskach. generacia, ktora nema prehlad o ničom, lebo ju to nezaujima, si hovoria posluchači? dnes celu hudbu, nie pozu!, udržuju len par stalic a ked odidu, je tu koniec, nik na tom už nič nezmeni!!!!
"Trochu mi to pripomina debaty WIN vs MAC, kdy nejvic maji jasno ti, kteri videli apple tak na obrazku" asi si zaspal dobu zasa, už niesme v rokoch´90, kedy ten vykon bol lepši. Mac je postaveny na Unixe. W ma vačšiu inštrukčnu frontu a vačšiu podporu CPU ako Mac, ktory je len vyladeny ku konkretnym aplikaciam, nie univerzalny ako W. aj taky MMCSS už dnes W. ma, ako Mac u nich nazvanym core audio. verzia Mac 7-9 bola dost problematicka. možno dnes novy lion už toho dokaže viac.ani taky SONAR X1 nieje doteraz na Mac platforme
Hele a neprijde ti podezrely, ze zrovna ta tvoje doba ve kterej si zil byla nejlepsi? A nebyla to uz treba blba kopie 50-let nebo treba 18 stoleti? Muzes mi vysvetlit jaktoze jen tvoje doba byla ta prava a jako nahodou byl pote jen upadek. Nemysli si to same o tve generaci ta predchozi? Premejslel si o tom? Ze treba nebude problem v dobe ale v tobe?
premazal som offtopic a provokacie... jackies prosim ta sarkasticke provokacne poznamky co prilievaju len olej do ohna si skus odpustit, myslim ze uz mas vek na to tak mozno by bolo na case sa podla toho zacat spravat - nie ako nastrocny fagan co si kopne ked moze...
a oxygen: prosim ta sam si ma vcera ziadal premazat offtopic v tvojom threade tak nerob tu co nechces aby ini robili v tvojom threade...
dalej - uvedom si ze tu na ezone nikto nepotrebuje viest za ruku - my sme tu (aj ked podla diskusii to tak nevyzera) celkom rozumni ludia, vieme pouzivat google a ine nastroje a kazdy v ramci zanra (zanrov) ktore nas zaujimaju (no skoro vsetci, okrem napriklad pytkina ako sa sam vyjadril haha:)) mame myslim dost slusny prehlad co momemtalne vychadza (len na okraj - ta releases stranka ktoru si spominal co sa tyka psycka obsahue tak mozno 1/10 releasov z tohto roku, zrejme este ovela menej, z tych zaujimavejsich skoro nic)
na zaver - pochop ze rovnica nova hudba = lepsia hudba a rovnica stara hudba = zla hudba proste neplati... ty preferujes sucasnu aktualnu hudbu... ok je to tvoj nazor... ini ludia tu zase preferuju tu starsiu, a forma progresu aka sa deje v tej novej im nevyhovuje... neznamena to ze jedni maju lepsi vkus a ini zase horsi... proste len kazdy v nej hlada niecoine...
prosim uvedom si to... poprosim aj ostatnich... a poprosim o obmedzenie zbytocnych vzajomnych vypadov... hadat sa koli hudobnemu vkusu to uz je fakt hlupost... ked sa hadame koli takym prkotinam ako newstyle a oldstyle, nieje sa co cudovat ze koli rope sa vedu ozbrojene konflikty...
jinak jeste objasneni me profese a proc aktualni hudbu sleduju: Delam pro jedno radio kompletni "grafiku", jingely, proma , podklady atd. Mam naprosto volne ruce a protoze chci aby ty jingely znely moderne a aktualne, pouzivam velice casto hudbu s beatportu. (nejvic se mi osvedcil house, glitchhop, dubstep, break) Tudiz kazdej den sleduju co by se mi hodilo a nemuzu uviznout v jednom soundu. Takze myslim, ze co vychazi v DJ kulture prehled mam. Dale denne monitoruju radio, takze plno veci co se hraje napsloucham. Jestlize se pohybuje clovek v tomto oboru, oceni i producentskou praci a i to je svym zpusobem umeni, ktery neumi kazdej.(ty veci rozhodne ve svem prehravaci nemam, ale na druhou stranu uz na ne pohlizim smirlivejsi optikou) a do tretice sleduju novinky v mem zanru, protoze ty jednak uplatnuju ve sve tvorbe a jednak v praci, kdyz se mi hodi do jingelu nebo proma.
Zde je malinka ukazka:
Hele,muzes mi vyvetlit proc jsi tak agresivni??
To ze jsem si dovolil vam sesumirovat pomerne prehlednej navod s cennymi informacemi bez nejakeho vnucovani a dal jsem si tu praci nasazet klipy, ze by to mohlo nekoho zaujmout, tak tady budu poslouchat kecy, ze nemam nikoho vodit za rucicku, ze sami vite co je nelepsi! Misto toho aby jste davali tipy na novou hudbu (kdyz mate takovej prehled) a oddelilo se to od vseobecnyho tematu "co prave poslouchate," tak akorat vychylujete a defakto snizujete a porad se agresivne utvrzujete, jak je vsechno novy sracka. Hele me je uplne u prdele co poslouchate, ja vam jen dal navod a zbytek je na vas, jak se ho zhostite. Jestli vas to nezajima,tak to nekomentujte. K cemu je informace od 5x od Pytkina, ze ho nova hudba nezajima ze se venuje radeji rodine. Ano me vypady vuci soucasny hudbe serou a protoze o ni neco vim, musim ji branit.