Kytara- hlukova stena

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 03 čer 2005 20:33

to kexik: no pokud se budeme bavit na takove urovni, ze mas moznost sejmout zvuk kvalitnim mikrakem (pochopitelne z kvalitniho komba:-), coz je jenom zlomek v retezci...), tak je to mimo topic a mimo jakoukoliv pochybnost. ale uprimne (a to mam gibsona, hodne luxusni krabicky+lampovyho fendera), nejjednodussi cesta je nahrat co nejcistejsi signal a pak s nim laborovat v kompu a je jedno, co k tomu clovek pouzije, myslim tim plugin. je jasne, ze trebas orange na pluginu nebude hrat tak, jako dyz vyhulim skutecne orange kombo, ale bude hrat tak, ze to bude uveritelne a tim padem pouzitelne.

to iggy: to nemela bejt narazka na to, ze nahravas z komba pres line out, ale jak polemizoval kexik o tom, kde je na marshallech line out, tak sem myslel, ze mluvi o nahravani skrz tento vystup... to je samozrejme nesmysl, protoze takovej zvuk se na seriozni kytary pouzit neda... (ledas na zvukove steny:-)))

jinak pojem zvukova stena je dost obsahlej, ale doporucuju naposlouchat napr. noela gallaghera (za vsechny be here now), to je ukazkovej pripad, jak si clovek dokaze neskutecne vyhrat se zvukem kytar (pochopitelne na to ma podminky...), ovsem jako inspiracni zdroj - k nezaplaceni..

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: to kexik

Příspěvek od peteness » 03 čer 2005 21:01

IGGY píše:li..... hodne zalezi na tlumeni levou rukou, coz si malokdo uveduje, ma to hodne vliv na cistotu hry...
tohle je dost důležitá poznámka. Taky v zatlumených pasážích je dobré v pauzách pohlídat struny pravou rukou, nemít sjeté struny.....na těchhle primárních věcech to hodně záleží. Pokud jenom děláš noise plochu, tak je to celkem jedno, ale když se to seká ála Du Hast, tak se to musí zahrát čistě.

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 03 čer 2005 23:17

kexik píše:...cece videls niekedy marshall v zivote? jasne ze je tam linka "z koncaka" ( v skutocnosti marshal nema koncak v pravom zmysle slova kedze vykonovy silic kresli snad viac nez preamp ;)
lajn out ide rozhodne rovno z koncovej pentody...
V skutocnosti som dnes rano spadol z jahody :) Klud ! Nie kazdy Marshall ma line out, ako nie kazdy line out ide z pentod. A co ked nie je line out a vyuziva sa na to send ? A co v pripade, ako trebars aj mojom, ze preamp a koncak su samostatne. Aj ten line out, co mi ide z preampu je krmeny pentodami ? A co vplyv repraku a bedne - zeby isiel line out v skutocnosti az odtial ? ;)

Urcite by som sa nebal, ze pokial nie je k dispozicii mic za desiatky tisic, nema zmysel nahravat od repraku. Gitara hra v pomerne uzkom pasme, takze urcite sa da pouzit s velkymi uspechmi aj bezny v podstate akykolvek dynamicky typ. Aj Tesla AMD da lepsi vysledok ako najsamsofistikovanejsia linka (teraz nehovorim o SW alebo HW simulaciach)...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 čer 2005 10:44

vplyv repraku a bedne je presne to co na plochu rozhodne nepotrebujes ;)
a o kvalitach tesla amd mi nic nevrav, som jeho "hrdym" vlastnikom a jen pred nedavnom som uskutocnil pokus nim nahrat kombo. vsetko to koncilo v plechoves sracke ktora znela jako dubove skanky bez ohladu na to co sa hralo; a skoncili sme u linky, samozrejme... amdcka totiz nemaju izadny, ale ZIADNY bas a to je to co potrebujes na plochy inak bude medzi gitarou a basou jama. a vacsina komb napodobne... ako tu ktosi povedal, kym nemas stolitrovu bednu a hlavu...

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 04 čer 2005 16:38

Zacinam byt celkom zvedavy, co je to ta "plocha". Kto je spokojny s linkovou gitarou, ten si ten zvuk naozaj zasluzi :)...

Uživatelský avatar
Munro
Příspěvky: 124
Registrován: 07 čer 2002 20:54

Příspěvek od Munro » 04 čer 2005 21:09

No a jak by se vam vazeni v tomto smyslu jevil zvuk kytar http://www.desolated.unas.cz/INDEX2.htm sekce music.


Nahravano doublovane 2x (doleva a doprava) pres Marshall Valvestate cislonevim 100W, box 4x12, mic Neuman CMV563 s vlozkou M7 a jeste jeden Audiotechnica nevimjaky a pak 2x po lince pres (svetedivse znelo to lip nez pres PODv2.0)Behringer VAMP. Celkem teda 4vrstvy, nekde vyjimecne 6.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 04 čer 2005 23:14

Vidim, ze se to neobejde bez ukazky, takze plochou myslim priblizne tohle- http://mujweb.cz/www/macscena/plocha.mp3 Ale chci to michat do breakbeatu...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 04 čer 2005 23:15

Pripada mi, ze tam asi bude dost dulezita prava ruka... jakoby to smrdlal hodne rychle...? :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 04 čer 2005 23:50

Munro píše:No a jak by se vam vazeni v tomto smyslu jevil zvuk kytar http://www.desolated.unas.cz/INDEX2.htm sekce music.


Nahravano doublovane 2x (doleva a doprava) pres Marshall Valvestate cislonevim 100W, box 4x12, mic Neuman CMV563 s vlozkou M7 a jeste jeden Audiotechnica nevimjaky a pak 2x po lince pres (svetedivse znelo to lip nez pres PODv2.0)Behringer VAMP. Celkem teda 4vrstvy, nekde vyjimecne 6.
Valvestate je shit. To hra dobre iba v obchode, z nahravky to bud trci alebo tam vobec nieje. V kapele tak isto. Musim uznat, ze henten zvuk je na Valvestate nesmierne podareny, ale aj tak nic moc - hlavne na taky komplikovany postup. Seriozny aparat musi hrat tak, ze nie je co vrstvit, len spravne nazvucit bednu mikrofonom/mi. Ale bolo by divne, keby takto nahraty Valvestate hral horsie, ako POD :)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 05 čer 2005 01:39

Jeste me napada, jestli neni reseni podlozit tu kytaru nejakym sumem/synthem... mate s tim nekdo zkusenost? diky moc
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Munro
Příspěvky: 124
Registrován: 07 čer 2002 20:54

Příspěvek od Munro » 05 čer 2005 13:30

rastis píše:
Munro píše:No a jak by se vam vazeni v tomto smyslu jevil zvuk kytar http://www.desolated.unas.cz/INDEX2.htm sekce music.


Nahravano doublovane 2x (doleva a doprava) pres Marshall Valvestate cislonevim 100W, box 4x12, mic Neuman CMV563 s vlozkou M7 a jeste jeden Audiotechnica nevimjaky a pak 2x po lince pres (svetedivse znelo to lip nez pres PODv2.0)Behringer VAMP. Celkem teda 4vrstvy, nekde vyjimecne 6.
Valvestate je shit. To hra dobre iba v obchode, z nahravky to bud trci alebo tam vobec nieje. V kapele tak isto. Musim uznat, ze henten zvuk je na Valvestate nesmierne podareny, ale aj tak nic moc - hlavne na taky komplikovany postup. Seriozny aparat musi hrat tak, ze nie je co vrstvit, len spravne nazvucit bednu mikrofonom/mi. Ale bolo by divne, keby takto nahraty Valvestate hral horsie, ako POD :)


Sem se blbe vyjadril - lip, nez POD hral Behringer VAMP :!:

Valvestate je shit, o tom neni sporu. Btw pres POD je tady nahravana basa.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 05 čer 2005 22:27

Je to ted z ty ukazky jasnejsi (termin "plocha" .) ? diky...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 05 čer 2005 22:51

2 Cyril: to v te ukazce je prachobycejne hoblovani za ucelem udelat kraval....jestli to mas jenom jako efekt do breakbeatu, tak bych to z tech Ramsteinu strihnul a musi to jit krasne zasmyckovat

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 05 čer 2005 23:15

Cyril - plati to co som popisal. Ak sa to nahra na poriadny aparat a poriadne sa to odsnima, bude to maso. Ak sa to nahra cez MT2 bude to vcelin, ale vsetko zalezi od vkusu. Najbezbolestnejsia cesta je skreslit to priamo v PC. Trebars FREE kombinacia Tube Screamer+JCM900 ako VSTi od <a href="http://www.simulanalog.org" target="_blank"><b>Simul Analog</b></a> je vrazedna zostava, s ktorou by sa aj Amplitube a spol malo niekedy problem popasovat...

Uživatelský avatar
IGGY
Příspěvky: 100
Registrován: 10 čer 2004 14:18
Vybavení

Příspěvek od IGGY » 06 čer 2005 08:52

cyril: to prach obycejnej hoblik (pomale zahranej, bez tlumeni), na presnosti ani tak nezalezi, nasrat na sebe 6 kytar, s podobnym frekvencnim obrazem a je to tam.

K tomu Valvestatu, nemam ho taky rad, ale Chuldiner z Deaht na to tocil posledni desky i hral live a fungovalo to, skoro bych nepoznal, ze to na to hral....

POD versus VAMP-2, VAMP jsem koupil omylem, lezel mi doma asi 1/4 roku a pak jsem se premohl ho zkusit a ono to docela hralo, coz jsem tedy necekal, libil se mi vic nez POD.

Odpovědět