Jo, mam zapnutou akorat sekci Auto Gate. Mam to ale na nekoika group kanalech jako insert efekt, a ono se to nascita. Stacilo by mi i neco jednodusiho.Amorph píše:VSTDynamics zere moc vykonu? To se mi nezda. A povypinal jsi vsechny sekce krome gate? No i tak by zrovna tenhle fekt mel zrat minimum. Muzes ho dat do cubase klidne rovnou na vstup.
Kytara- hlukova stena
Jen jsem chtěl za sebe dodat, že se z vlastních zkušeností rozhodně přikláním k řešení reprák + mikrfofon dynamika. SM 57 myslim stačí a na metal je takřka ideální. Někdo tady zmiňoval Panteru, tak k tomu snad jen to, že Dimebag Darell hrál vždy přes aparáty Randall, které jsou bez jediné lampy, Dunlop teď dělá jeho signature zkreslení, který taky neni úplně k zahození a je rozhodně nesrovnatelý s čímkoliv od Bosse. Jinak festovně tlačí také Rivera nebo Soldano. Rivera se mi líbila víc než Rectifier od Mesy a u nás za to stojí 100W ESH, zvukově o dost vejš než JCM 800 nebo 900 a za lepší peníze.
Ono ako cela rada JCM je ... skoda reci
Skreslenie diodami atd. Este JCM800 z 80-tych rokoch mala velku devizu, ze si skvele rozumela s dokrmovacimi slapkami, ale JCM900 je tazky pruser (marshallisti si to sice nepripustia), ktory je prudko pozadu oproti akejkolvek konkurencii z toho obdobia - i ked treba povedat, ze tieto Marshally su vlastne ludovky za par korun (nevytahujme Peavey Valve King
).
V USA je vela skvelych custom firiem, ktorym to neuveritelne hra (a stoja neuveritelne peniaze
), napriklad Bogner, VHT... Dnes tak oblubene Mesa/Boogie boli pred par rokmi tiez takato firmicka o par ludoch...

V USA je vela skvelych custom firiem, ktorym to neuveritelne hra (a stoja neuveritelne peniaze

-
Nepozam - to su tito ?aum generator píše:a co hovorite na stare komba od SUNN ?
http://www.sunnamps.com/
- freecoolin
zarážímě kolik lidí odsuzuje JCM900 a přitom tolik kytaristů pomocí nich nahrálo spoustu dobrý hudbyrastis píše:Ono ako cela rada JCM je ... skoda reciSkreslenie diodami atd. Este JCM800 z 80-tych rokoch mala velku devizu, ze si skvele rozumela s dokrmovacimi slapkami, ale JCM900 je tazky pruser ...
Vela kapel a gitaristov pozovalo v katalogoch pred Marshall JCM 900 a v skutocnosti nadalej hralo a nahravalo na stare Plexiny (ktore aj po 30 rokoch schovaju mnohe moderne ampy do vrecka) a pod.
Zhodou okolnosti som v obdobi, ked reklamu na JCM 900 robili Iron Maiden bol na ich koncerte a tmolil som sa v zakulisii. Kazdy z gitaristov mal na svojej Marshall hradbe asi 8 hlav JCM900 - vsetko to boli prazdne skatule, akurat vnutry boli ziarovky, nech to spredu svieti. Za kazdou hradbou mali gitaristi svoj rack. Jeden hral na preamp Marshall JMP1 (co zvukom nema s radou JCM nic spolocne), koniec neviem, a druhy gitaristia vobec neviem na com hral.
Ono na Marshall JCM sa da hrat, da sa z toho aj vydolovat zvuk, len jaksi inym aparatom to hra vdacnejsie, hned a netreba to z nich dolovat krabickami, vytacanim koncaku do biela, inymi preampami alebo cojaviem cim este...
Zhodou okolnosti som v obdobi, ked reklamu na JCM 900 robili Iron Maiden bol na ich koncerte a tmolil som sa v zakulisii. Kazdy z gitaristov mal na svojej Marshall hradbe asi 8 hlav JCM900 - vsetko to boli prazdne skatule, akurat vnutry boli ziarovky, nech to spredu svieti. Za kazdou hradbou mali gitaristi svoj rack. Jeden hral na preamp Marshall JMP1 (co zvukom nema s radou JCM nic spolocne), koniec neviem, a druhy gitaristia vobec neviem na com hral.
Ono na Marshall JCM sa da hrat, da sa z toho aj vydolovat zvuk, len jaksi inym aparatom to hra vdacnejsie, hned a netreba to z nich dolovat krabickami, vytacanim koncaku do biela, inymi preampami alebo cojaviem cim este...
kexik: nepopiram, ze se to da pouzit, ale clean zvuky sou prumerny, crunch je nic moc, JCM800 se chova daleko dynamicteji + reaguje (jak zminoval rastis) prirozene na krabicky, hi gain je tak jediny, co z toho leze pouzitelny, ale ve srovnani s u nas asi nejoblibenejsi peavey 5150 nebo mesa boogie dual rectifier to je taky o tridu niz... celkovej pocit proste takovej rozpatlanej, zpousta veci se ti tam ztrati, tony splyvaj dohromady, coz je dle myho nazoru zpusobeny hlavne tim, ze drtiva cast zkresleni v preampu je resena pres tranzistory
ale to spatnej kytarista nepozna

ale to spatnej kytarista nepozna

Čí to byl proboha nápad se timdle živit??
Ked uz je rec o tychto "stenach", tak jakym sposobom by ste taketo "steny" (skratka full gain lavy/pravy, stredy prec
) reverbovali ? Jeden spolocny reverb na oba kanale na grupe ? Alebo mono (pripadne stereo) reverb nezavisle na kazdy kanal ? Alebo nejaku inu fintu ? Alebo tocit uz s reverbom miestnosti ? Alebo uplne suche ? V takych tych profi nahravkach ked to pocuvam to uplne suche nie je, ale tazko mi vystopovat, ze ako je to reverbovane, zato sa pytam...

-
ano - to je presne ono. neprehliadnutelne logo.rastis píše:Nepozam - to su tito ?aum generator píše:a co hovorite na stare komba od SUNN ?
http://www.sunnamps.com/
jihad on riaa & soza.
Tohle me taky zajima...rastis píše:Ked uz je rec o tychto "stenach", tak jakym sposobom by ste taketo "steny" (skratka full gain lavy/pravy, stredy prec) reverbovali ? Jeden spolocny reverb na oba kanale na grupe ? Alebo mono (pripadne stereo) reverb nezavisle na kazdy kanal ? Alebo nejaku inu fintu ? Alebo tocit uz s reverbom miestnosti ? Alebo uplne suche ? V takych tych profi nahravkach ked to pocuvam to uplne suche nie je, ale tazko mi vystopovat, ze ako je to reverbovane, zato sa pytam...
Ja posilam levej i pravej kanal do jednoho reverbu, je to ale "spravne"? Kazdopadne davat na kazdej kanal jinak nastavenej reverb se mi vubec neosvedcilo, to zni vzdycky divne.
Jak psal rastis - jde o to jestli by mel mit kazdej kanal samostatnej reverb nebo staci jeden spolecnej.