Na jakou samplovaci frekvenci nahravate?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 775
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: Na jakou samplovaci frekvenci nahravate?

Příspěvek od nixx »

Ondrash píše:44,1 / 32bit
32 bit? :shock: Co máš za AD převodník?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Na jakou samplovaci frekvenci nahravate?

Příspěvek od TOM-Thak »

2Pytkin: Ze jsem tak smely - prosimte proc je pro video 48kHz ? Pouziva se jiny standard?
O video sem se nikdy nezajimal, ale myslel jsem si, ze u videa je normalne redbook standard CD jako u audia a nad tim je video.
Ale rad se neco dozvim novyho :oops:

Diky za osvětu!

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22119
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Na jakou samplovaci frekvenci nahravate?

Příspěvek od Pytkin »

Tom-Thak : Vo videu sa vzdy vsade pouziva 48kHz .. na DVDckach , na kamerach , atd .. Kto to vymyslel , netusim :) je to tak odjakziva :)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Na jakou samplovaci frekvenci nahravate?

Příspěvek od TOM-Thak »

To je dobry vedet :c))
Ale diky!

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: Na jakou samplovaci frekvenci nahravate?

Příspěvek od Ondrash »

Sorry Nixxi... Nahrávám do 32bit ale převodníky (MADI SSL a Focusrite Octopre) jsou 24bit.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Na jakou samplovaci frekvenci nahravate?

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

pretaktovani prevodniku, nova disciplina ;]

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3248
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Na jakou samplovaci frekvenci nahravate?

Příspěvek od pavlii »

No tak fakt je ten, že třeba manuál k Cubase uvádí (nebo rozhodně uváděl), že 32bit záznam má smysl od převodníků 24bit. Fakt je ale ten, že to je z verze, která jako první nabídla režim "32bit FLOAT" (myslím první z řady Cubase, aby se to zase nezvrtlo), takže v těch dobách moc HW s převodníky 20bit+ nebylo. To jen tak jako reakce na tu "novou disciplínu"; z tohohle pohledu to nic nového není ;-)

P.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: Na jakou samplovaci frekvenci nahravate?

Příspěvek od Ondrash »

Vzhledem k tomu, že Cubase má 32bit FLOAT vnitřní zpracování, stejně jako pluginy, které používám, nevidím v tom žádný problém. I na několika instruktážních videech producentni radí nahrávat do 32bit FLOAT. Popravdě jsem Brooklynův příspěvek nepochopil.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3248
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Na jakou samplovaci frekvenci nahravate?

Příspěvek od pavlii »

Asi jde hlavně o to, že ten první (=reálný náběr přes převodník) má stejně jen informaci v prvních 24bitech....zbytek se eventuelně naplní až při processingu.
Ale teď koukám, že jsem to trochu zkomplikoval; je potřeba si ujsanit, jestli se bavíme opravdu o 32bit nebo 32bit FLOAT, to jsou dvě různé věci ;-) omlouvám se za vnesení zmatku.

P.

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 775
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: Na jakou samplovaci frekvenci nahravate?

Příspěvek od nixx »

Ale z převodníků leze signál ve 24 bitech, proč ho tedy ukládat jinak? Chápal bych to při ukládání nějakých submixů, "stemů", meziproduktů, určených k dalšímu zpracování... Ale u zdrojových audio stop?! Řekl bych, že jen zbytečně plýtváš místem. Můj názor... :-)

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: Na jakou samplovaci frekvenci nahravate?

Příspěvek od Ondrash »

Otázka je, jak třeba fungují přepočty v rámci audio funkcí např. normalize, bounce atd. Pokud má Cubase vnitřní procesorování 32bit Float, tak mám alespoň jistotu, že to nemusím řešit. Možná se dostáváme do akademické debaty, jestli je rozdíl slyšet nebo ne. Mé rozhodnutí je spíš systémové. Jinak co se týká místa... mé 2TB RAID10 Pole se serverovým řadičem od Dellu to snese. :)

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3511
Registrován: 13 kvě 2005 20:37
Vybavení

Re: Na jakou samplovaci frekvenci nahravate?

Příspěvek od dano »

Pls mozete mi uplne jednoducho vysvetlit zakladny rozdiel medzi 32bit a 32bit FLOAT? Doteraz som myslel ze je to vlastne to iste co sa tyka kvality, ale ocividne som mimo :-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22119
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Na jakou samplovaci frekvenci nahravate?

Příspěvek od Pytkin »

32bit je integer .. cize cislo od 0 do 4,294,967,295 , resp +/- polovica , kedze zvuk ma kladnu aj zapornu polvlnu .. ked hodnota presiahne tuto hodnotu mame skreslenie .. 32bit float je ze mas mantisu a exponent .. cize ona maximalna hodnota 4,294,967,295 by sa zapisala ako 4.294967295x10^9 .. 4294967295 je mantisa a 9 je exponent .. vyhoda je , ze mozes ist aj do vyssich cisiel .. zle na tom je , ze sa uz potom straca presnost , lebo mantisa ma len isty pocet cisiel .. cize sa straca detail .. pri 32bit floade bude 24bitova mantisa a 8bitovy exponent..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3511
Registrován: 13 kvě 2005 20:37
Vybavení

Re: Na jakou samplovaci frekvenci nahravate?

Příspěvek od dano »

aha jasne. mierne som sa chytil, dik :)

Odpovědět