natlacenie hlasu pre radio a TV

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

( spot orange hh tv: slovo 'celou [hodinu]' je na zacatku fade-inovany (de-ess?) a neni moc slyset. ten 'bandpass' efekt je schvalne? )

matucha

Příspěvek od matucha »

aaa browserem to de, ale nic tam tak nenahraju ;(

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

matucha : pouzi lubovolneho FTP klienta .. Musi to ist .. je to standardny vsftpd .. ziadne firewally .. Napis co ti to robi..

tomyk75

Příspěvek od tomyk75 »

ja som si to stiahol cez web predliadac a ide mi to

Brooklyn / juanita juarez:aj ja tam pocujem vyrazny 'bandpass' efekt...ake pasmo to asi je?

matucha

Příspěvek od matucha »

Uz sem to tam nasypal... po tom co sem nasel kombinaci veci, ktery sem vynechal z jmena hosta mi to uz beha.

Dal sem tam samy akropole, neco hraje lip neco hur, ale rozhodne jinak nez ty veci od pytkina, netlacim to az uplne tolik a pri poslechu z radia mi nepride, ze bych byl radikalne potisejc nez zbytek, pride mi, ze to trochu prehanite ;-).

Jinak ta holka docela umi mluvit, Josef uz tolik ne, na zadnou prilisnou komerci se nehodi... v tom je velkej rozdil oproti tomu VO typkovi od Pytkina, ale na tyhle koncerty ;-)...

Vsechny ty veci byly nahrany pres KM76 > Manley Dual Mono > Lavry Blue AD

EQ minimalni +-1dB a hipass (i kdyz na josefa trochu vic nez na ty zensky hlasy), UAD LA2A, UAD1176. UAD Limiter, mp3 a cau.

matucha

Příspěvek od matucha »

jo co me ale trochu stve je obcas nekonzistence toho, jak se to podari nahrat... treba ta cinska opera je posle me supr, ale pak treba neco nahravany uplne stejne a za stejnyho rozmisteni panelu (atd) dopadne trochu divne na sykavkach a treba trochu min pevnejc. Nerozumim tomu...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dnes som vobec nemal cas sa tomu venovat .. zajtra sa k tomu dostanem dufam .. ale pridal som este anglicky eset na porovnanie .. VO doslo z anglicka ci od kial .. vypocujte pre porovnanie ..

tomyk75

Příspěvek od tomyk75 »

aj ja som uz dal niake reklamy na FTP server
skuste sa k tomu vyjadrit

pocuval som aj matuchove aj pytkinove veci
su dost odlisne hlavne teda v tom bandpass efekte

pytkinove su vyraznejsie

inac aj ten pytkinov ENG original je iny od toho co spravili na slovensku
ale to je hlasom
ENG ma vacsi bass

matucha

Příspěvek od matucha »

hm, ja si myslim, ze ti to hraje pekne... podle me nemas co resit

nejsem si jistej uplne tema vecma od pytkina, tam mi pride, ze je to prekomprimovany a ty hlasy jsou obcas vylozene nehezky (rezonance, pretlacenost, divna barva-krabicovitost), ten anglickej hlas zni ale pekne, jen bych ho asi daval vic / min podkladu.

Ted de o to, co s tim taky provadi to radio a tak... to je potom zase o necem jinym. Dokonce sem si daval takovy zkousky, ze sem veci vubec malo komprimoval a i kdyz to teda bylo potichu, tak z radia to vylezlo jak melo a naopak nektery pretlaceny veci moc neprolezly.

taky ted kdybysme vzali a vsechny ty veci srovnali podle hlasitosti vokalu na stejnou uroven, tak nektery rozdily docela zmizej... stejne jako v radiu.

tomyk75

Příspěvek od tomyk75 »

diki
nie som az tak spokojny lebo v bloku reklam to niekedy hra tichsie ako ostatny,menej napriklad ako Pytkinove

Pytkinove veci su sice na pocutie mozno nie tak prijemne a mozno az prevalene ale v TV hraju v bloku reklam silno

niektory klienti a reziseri si to tak zelaju a pytaju sa preco ich veci hraju menej

aj ja som rozmyslal nad tym ze by som veci ci uz reklami alebo penicky nenatlacil a nechal ich tak nekomprimovane
ale nechcem s tym expetimentovat kedze su to reklamy pre velkych klientov

takze ty mas skusenost ze to nekomprimovane hralo ok?

matucha

Příspěvek od matucha »

No ja si hlavne s timhle nelamu moc hlavu, protoze ty veci co delam nejsou pro velky klienty. Takze si muzu dovolit experimentovat. Ale taky to delam vicemene na miru jen jednomu radiu a tak jsem se ho naucil trochu predvidat.

Kazdopadne mi nepride, ze bych nejak ultra vedel jak to ma opravdu byt a na jedny strane sem se setkal s tim, ze lidi z venku (staty, anglie) tvrdej, ze to tlacej naprosto minimalne a akorat hlasy sou fakt nahlas relativne proti zbytku (plus jsem slysel nejaky takovy veci)... skoro nelimitovany. No a pak nejaky veci co si ruzny studia vystavily v cechach na strankach... naprosto pretlaceny hruzy.

Pride mi divny, ze by ty "pytkinovic" veci hraly vic nahlas nez tvoje, protoze sou podle me technicky horsi a to o dost. Kde ty mas normalni pekny hlasy maj oni fak osklivy krabicaky. A ted mi ani nejde o to ze to nema basy a vejsky, ale o to zabarveni (a la combfiltr, roura). Ten anglickej voiceover to nema, ten je peknej mimochodem.

Zase na druhou stranu to rozhodne maj nabrousenejsi ve vyssich stredech a mozna to je to dulezity. Jenze jak sem rikal... slysel jsem muj "Red Snapper", kterej neni mimochodem nic moc kdyz ho poslechnes v kontextu vsech tech spotu a uplne krasne to proslo oproti vetsine vecem v hlucnym copy general. Tak nevidim duvod proc by tvoje pekne natoceny a natlaceny spoty nemely hrat. Nevim... libej se mi.

Muzes experimentovat kazdopadne tak, ze zkusis poslat veci este natlacenejc, nez by se ti to libilo... jit za hranici... protoze co sem se potkal s lidma, ktery delaj tyhle veci pro telku, tak to je fakt masakr. Asi bych taky neco takovyho mel vyzkouset ;-).

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

chlapi ja som tie ukazky ani nepocuval .. vcera som len nasiel toho anglickeho speakra , tak to som pocul .. ono radio je mozno trosku ine ako TV .. v TV hlavne sa musis drzat aby to sedelov do +3dB v tom VU metri .. A cim hlasnejsie , tym su vsetci spokojnejsi .. Skusim zajtra povedat nasmu zvukarovi nech si vypocuje tie vase ukazky a pripadne sa tu zapoji do diskusie ..

matucha

Příspěvek od matucha »

To by bylo fajn... ja se to nesnazim vubec nejak schazovat, ale zatim se mi nejvic libej nejvic veci od tomyka. S telkou nemam fakt zkusenosti a nemam na to ani merak. Ty radiovy od vas (pytkine) mi pridou dobry/typicky az na ty divny barvy v tech vokalech... rozhodne je to dostatecne agresivni na to, aby to proslo skrz ruzny ty jezevciky a jiny povedenosti.

tomyk75

Příspěvek od tomyk75 »

Pytkin:hovoril si uz o tych mixoch so svojim technikom?co ti na to povedal?
dakujem

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

tomyk : hovoril som mu v stredu aby sa sem pripojil .. este sa k tomu nedostal .. vela prace a potom 4 dni volna ..

Odpovědět