Plugin na upravu nahratych bicich

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od Pytkin » 08 říj 2012 19:55

obecne si mu uz poradil dost .. nic viac ma nenapada ..

oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 11:17

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od oldcable » 08 říj 2012 20:21

PiKey nie 32 bicie,
ale 3xLeslie,2xKurzweil, 1xbasa az potom 26xbicie- vsetko Live. Sam som zvedavy co z tohu bude.

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od Hammond » 08 říj 2012 20:38

Niekedy menej je viacej...

oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 11:17

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od oldcable » 09 říj 2012 05:58

Skusal som aj menej. Skusal si 32 ?

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od Hammond » 09 říj 2012 06:58

Neskusal, bicie som zatial nahraval maximalne na 14 stop a neviem si predstavit, co viac by sa dalo este vymysliet. Snimat bicie na 32stop mi pride ako dat spevakom v symfonickom zbore kazdemu do ruky jeden mikrofon. Iste, mozne to je, ale pochybujem, ze by bol vysledok lepsi, ako ked sa to poriadne zosnima stereoparom, prip. po hlasoch. Naviac, pokial nemas neobmedzeny rozpocet, pri 32 mikrofonoch budes musiet kvantitu balancovat kvalitou jednotlivych mikrofonov. Len moj nazor...

oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 11:17

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od oldcable » 09 říj 2012 07:50

Tvoj nazor je dobry aj s nim suhlasim. Investicia je na 90% hotova. Este 2-3x Oktava a bude vsetko OK. Stara skola ako vidiet na videu je zrejma. Kapelnika uz neprehovorim na nic ine. Jednoducho chce snimat celu biciu supravu 26 mikr a celu kapelu - live v 3 oddelenych miestnostiach. Bicie-Hammond-Basa. Asi tak. A dik za nozor. Beriem kazdy jeden.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od delay » 09 říj 2012 07:57

Si myslím, že 26 majků na bicí sadu je pěkná kravina (leda bys ve finále použil třetinu a vybíral si...), jednak neuhlídáš fázi a druhak to neumícháš, a sorry, zvlášť ne začátečník jako ty, navíc si nedovedu představit, kam ty mikrofony chcete vlastně dávat...

oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 11:17

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od oldcable » 09 říj 2012 08:39

Jasne, ze som zaciatocnik, moze byt technika aj za miliony, ale usi a citenie k hudbe ma kazdy ine. K fazovaniu atd. som uz dostal vela nazorov. Skor, ako to nevyskusam nebudem robit uzaver. Ozaj nikto nenehraval bicie na cca 20-25 mikrofonov ?

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od delay » 09 říj 2012 08:53

Ha... Z 26 už je jen 20 - 25, jen tak dál a bude to fajn :)
Nemyslím to zle, však uvidíš, jen mě zajímalo proč tolik mikrofonů a jak budou rozestavený...

oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 11:17

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od oldcable » 09 říj 2012 09:20

V pohode, som rad ze sa tomu vobec venujes. Rozostavanie vidis na videu a tam bolo 30 nabuchanych.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od delay » 09 říj 2012 09:58

Sorry, sem na to video nekoukal, tak to jsou trochu nadstandardní bicí, tak to pak možná naskáče, ale i tak by to asi šlo jednodušeji...

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od vasek » 09 říj 2012 11:11

Dokážu si představit, že se požaduje na každý buben mikrofon. Ale kupovat jich 25 kvůli jedné kapele, to mi přijde dosti neekonomické. Všechny bych se snažil půjčit - i kdybych za to měl dát někomu třeba 10 tisíc.
oldcable: počítej s tím, že budeš muset asi všechny stopy ručně nastříhat tak, aby hrály jen, když bude znít příslušný buben. To bude pěkná mravenčí prácička. Ale fandím a jsem zvědav na výsledek.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od delay » 09 říj 2012 11:18

vasek píše: oldcable: počítej s tím, že budeš muset asi všechny stopy ručně nastříhat tak, aby hrály jen, když bude znít příslušný buben. To bude pěkná mravenčí prácička. Ale fandím a jsem zvědav na výsledek.
Na to stačí i dobře nastavenej gate, ale ručně to je jistota a navíc šetříš CPU, jinak dobrá poznámka :idea:

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od vras » 09 říj 2012 11:59

To je fakt hrozny prestrel. Tech 20 nebo kolik mikrofonu na nahrani bici sady je jako jit s kanonem na vrabce. Zvlaste u jazzu, kde jde v prvni rade o celistvy zvuk cele sady. Trochu mi to zavani snahou o perfekcionismus, ze se bici nejak nahraji a zbytek pak vyresi mix. Perfektni vysledek byva ale na hony vzdaleny, tim vic, cim vic klikatou cestu pouzijes. Lepsi najit dobry prostor, kde sada dobre zni, a dobre v nem umistit nekolik malo mikrofonu, spis venovat cas nasnimani nez spolehat na korekce posleze v mixu. Kdyz to prezenu, tak je to zhruba totez jako snimat klavir tak, ze das mikrofon nad kazdou strunu a pak se tech 80 nebo kolik stop smicha a ziskame idealni vysledek:-)

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od matucha » 09 říj 2012 12:40

delay píše:
vasek píše: oldcable: počítej s tím, že budeš muset asi všechny stopy ručně nastříhat tak, aby hrály jen, když bude znít příslušný buben. To bude pěkná mravenčí prácička. Ale fandím a jsem zvědav na výsledek.
Na to stačí i dobře nastavenej gate, ale ručně to je jistota a navíc šetříš CPU, jinak dobrá poznámka :idea:

Gate opravdu jen kdyz nemas cas, je to mnohem horsi reseni nez to rucne vystrihat.

Odpovědět