Plugin na upravu nahratych bicich

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 11:17

Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od oldcable » 08 říj 2012 11:52

Je to doslova veda vybrat ten spravny plugin na upravu uz nahratych bicich. Skusam rozne pluginy, ale stale sa vraciam na Sonnox. Skuseni dajte dobru radu.
Naposledy upravil(a) oldcable dne 16 říj 2012 10:44, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od Amorph » 08 říj 2012 12:00

no a o jakou upravu se ma jednat? resp. co je cilem?

oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 11:17

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od oldcable » 08 říj 2012 12:10

Cilem je nahrat v studiu tuto kapelu. Kukni na cas 7,41 a bude to jasne.
http://bandzone.cz/axxe?at=video&vi=16775
Naposledy upravil(a) oldcable dne 24 zář 2013 09:10, celkem upraveno 1 x.

oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 11:17

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od oldcable » 08 říj 2012 12:11

Zabudol som skladba - Etuda

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od Oxyygen » 08 říj 2012 12:18

? zavody kdo zahraje vic not za sekundu? :-)
Zvuk tech tomu je jak z prvniho prazskyho vyberu.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od Amorph » 08 říj 2012 12:21

no, tak co chces nahrat to uz vime. Ale porad neni jasne, co potrebujes upravovat. Takze bud se zeptej na konkretni vec (napr. eq, komprese, gate, reverb) nebo dej nahrany zdroj a pripadne referenci ke ktere se chces dostat.

oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 11:17

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od oldcable » 08 říj 2012 12:25

Presne si trafil, Amorph, - spravne vybrat pluginna - eq, komprese, gate, reverb. Bicie nahravam bez nejmensej upravy.
Naposledy upravil(a) oldcable dne 08 říj 2012 13:15, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3021
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od pavlii » 08 říj 2012 12:43

:-) ale Martin nic netrefil - vyjmenoval základní věci, které s epoužívají; ale jestli máš použít všechny nebo jen některé z nich je jen na tobě a na výsledku, co z toho chceš...to tu pořád jaksi nezaznělo....

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od Pytkin » 08 říj 2012 13:01

Co nechapete.. On chce proste nazvucit bicie.. Nic viac, nic menej..

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od Amorph » 08 říj 2012 13:03

oldcable: Muzu ti napsat, co pouzivam za pluginy, ale pochybuju, ze by ti to pomohlo. Zalezi vzdycky na konkretnim materialu, jak se to pouzije. Nicmene ja pouzivam hodne UAD pluginy eq neve 1081 nekdy Pultec pro, komprese 4K buss comp, Fairchild, 1176LN a RE, nekdy doplnuju free pluginama Blockfish nebo Molot. Dost udela taky paralelni komprese, kde komprimuju paralelne celou bici grupu. Gate se snazim uz moc nepouzivat, kdyz je potreba neco resit, tak bud interni gate z Cubase nebo nekdy to uz vyresi trigger (to ale asi nebude tvuj pripad). Nekdy pouziju saturaci Izotope Ozone na celou grupu. Obcas na necem anebo i na cele grupe podporim udery transient designerem (bud interni cubase nebo free Dominion). Pouzivam reverby i delaye (casto kratkej stereo delay cca 10 a 15 ms rozhozeny do sterea a ofiltrovany, to dokaze virbl nekdy hezky pekne zmohutnet a zaroven usadit), reverb hodne Nebula free a uad plate140 a uad RS.

Kdyz sem hodis kus nahranych bicich. Tak ti muzou lidi rict, co by s nima asi delali a kdyz sem das treba i kratky usek v jednotlivych tracich, tak to muze byt zajimave cviceni a porovnani jakou ma kdo predstavu.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od Amorph » 08 říj 2012 13:03

Pytkin: nazvucit? Ja myslel, ze hleda pluginy pro mix...

oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 11:17

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od oldcable » 08 říj 2012 13:14

Amorph dik, si v tom doma - to mi je jasne. Okrem roznych pluginov som sa skusal pohrat s KT DN500 a bol som z toho puf co taky starucky KT dokaze. Jasne, ze poslem ukazku z nahravky. Zatial to bude len 18 stop na bicie. Este dokupujem mik. na cinelky a budem mat 32 vstupov a finito.

Uživatelský avatar
PiKey
Profesionál
Příspěvky: 686
Registrován: 17 led 2007 11:44

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od PiKey » 08 říj 2012 16:10

32 vstupov na bicie? kristova noha :wink:
Hudobník a producent, majiteľ štúdia
http://www.fairytale.sk | http://www.peterkravec.com

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od Pytkin » 08 říj 2012 18:13

amorph : mas nabrate bicie a chces ist zmixovat .. urobit im zvuk .. nazvucit ..

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od Amorph » 08 říj 2012 18:36

Pytkin: aha, ok. A co bys mu teda proste obecne poradil?

Odpovědět