Plugin na upravu nahratych bicich

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 11:17

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od oldcable » 13 lis 2012 15:18

Vyskusajte nahrat 2 tomy na jeden mikrofon a na dva. Je to vec nazoru a praxe. Na tuto temu sa s majitelom vobec neda bavit. Dokonca na velke timpany (je ich vidiet na videu) chce dat na kazdy 2 ks mikr. V podstate ma pravdu. Len pomaly sa dostanem na 32 vstupov a to uz zvukovky nebudu postacujuce.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od Amorph » 13 lis 2012 15:20

pavlii: myslim, ze je to vzdycky kousek live a potom nove nahrana verze tehoz. Ten live mi prijde plus minus v mezich, ale ta druha verze mi prijde pomerne problematicka, kdyz to reknu diplomaticky.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od Pytkin » 13 lis 2012 15:21

MADI ma 64 kanalov .. das tam 2x antelope Orion 32 a je to ..

./zvukove-karty/antelope-audio-orion32-t18120.html

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od Amorph » 13 lis 2012 15:24

nahraval jsem 2 tomy na jeden mikrofon u bicich v nejakem indie rocku a v podstate s tim v dane skladbe nebyl problem. Jen ten zvuk pak neni az tak kontaktni jako u mikrofonu zvlast pro kazdy tom. Samozrejme pokud muzu, tak dam na kazdy tom jeden mikrak, to je urcite ok. Nicmene tady jaksi chybi rozumny mix, takze na kolik je to mikraku je ve vysledku celkem jedno.

jeste teda do tehle hudby mi prijde zbytecne ba skoro kontraproduktivni pouzivat kontaktni mikrofony pro plechy. Ty by mely hezky sejmout overheady a room. Myslim, ze je to slyset i v te ukazce, ze cinely z kontaktnich mikrofonu zni uplne vytrzene z kontextu.


Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od Hammond » 13 lis 2012 15:31

A potom ti bude ten majitel bicich pozerat cez plece, ked to budes miesat? Ja na tvojom mieste by som kontaktne zobral dolezite zvuky sady a velku pozornost venoval overom a ambientom. Preco by sa nedali nahrat dva tomy jednym mikrofonom? Mne sa uz stalo aj to, ze som vo vyslednom mixe pouzil iba dva ambienty, kick a snare. Napriek tomu, ze som mal vsetko na samostatnych stopach, znelo to proste najlepsie. Mna do toho nic nieje, len pisem, co si "po istych skusenostiach" myslim. Bola by skoda, keby ste po mnozstve investovaneho casu a penazi zhodnotili svoju nahravku niecim ako "...ale sak neznie to az tak zle"

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od Hammond » 13 lis 2012 15:32

Pytkin: A kedy bude ten Orion v predaji?

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od vras » 13 lis 2012 15:34

oldcable píše:Ten ani nehra. Dam to naporiadok a poslem co bude aj hrat. Len som chcel odpovedam tym čo povazuju za blbost nahravat 19 kanalov na bicie, ze sa to da. Vlastne pluginy uz ani nepotrebujem. Aj tak dakujem za velmi cenne rady.
Otazka prece neni, zda se neco da nahrat na 100 stop, otazka je, jestli to k necemu je. Uz jenom z toho screenhotu je jasne, ze michacka nebude uplne sranda. Krome overheadu vidim jenom kontaktni mikrofony, zadne struniky na virbly, zadny mikrofon na tecku na kopaku atd., zadny ambient nebo room (kdyz uz to ma byt brano dusledne). Ostatne i ten blby okruh formule jedna se da jiste projet s nejlepsim a nejdrazsim Porsche F1 s prehravacem DigiCo s 64 koly z kosmickych slitin. Akorat tem dobrym jezdcum jaksi staci vuz o ctyrech kolech na to, aby to vyhrali na cele care:-))

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od pavlii » 13 lis 2012 16:10

oldcable píše:...Dokonca na velke timpany (je ich vidiet na videu) chce dat na kazdy 2 ks mikr....
Ano, je to věc názoru a podlě mě i trochu stylu. Já například na CONGO měl také dva mikrofony - čistě účelově. Kdyby mi stačila třeba jen tečka nebo naopak jen ten hutný spodek bez nutnosti moc konkretizovat, dost pohodově by určo stačil jeden mikrofon.

Ale ať se to nezvrhne - je to o preferencích na více stranách a já jsem to. doufám, jasně napsal ;-) vras to myslím taky celkem v tom smyslu shrnul...

P.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od pavlii » 13 lis 2012 16:11

Amorph píše:pavlii: myslim, ze je to vzdycky kousek live a potom nove nahrana verze tehoz. Ten live mi prijde plus minus v mezich, ale ta druha verze mi prijde pomerne problematicka, kdyz to reknu diplomaticky.
Jo - já to docela proskákal, takže je možné, že jsem se "náhodou" strefoval jen do těch čitelnějších míst. Lenost se holt nevyplácí... ;-)

P.

oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 11:17

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od oldcable » 14 lis 2012 08:37

Amorph sa trafil presne. Nebudem sa obhajovat, ze preco. Vcera som to cele nastavil inak. Je to uz o niecom inom. Ozvem sa ked pustim ukazku. Dik vsetkym.

oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 11:17

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od oldcable » 26 lis 2012 15:21

Neskutocna drina. Nikdy viac. Musim ho prehovorit na menej vstupov-aspon na tomy. Co nevidiet pustim skladbu, ktoru som nahral a upravil. Ale aj tak potrebujem poradit. Aky vhodny ku Cubase je DAW Controlling okrem CC121.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od vras » 26 lis 2012 15:23

to je rozumna uvaha:-)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od delay » 26 lis 2012 15:27

Existují desítky vyhovujících kontrolerů. Jeden z nejlepších a nejdražších je určitě Mackie Control, levnější varianta třeba Behringer BCF2000. Ten CC121 mi přijde optimální, když děláš v Cubase.

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od Hammond » 26 lis 2012 15:28

oldcable píše: Aky vhodny ku Cubase je DAW Controlling okrem CC121.
Ja pouzivam s Cubase BCF2000 a som vcelku spokojny. Nieje to ziaden "Rolls Royce" medzi kontrolermi, ale za tie peniaze v pohode.

Odpovědět