Plugin na upravu nahratych bicich

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 11:17

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od oldcable » 09 říj 2012 15:27

Ano, casu mam dost. Ziadny mix. Surovy record. Mix ide iba spatne k hudobnikom. A potom sa budem ihruskat. Studio bolo zamerane aj upravene na ich podmienky. Nejde o biznis, ale o nieco ine. Ta pozicovna na mikr. neprichadza vobec do uvahy. Dnes nafotim a poslem, v akom prostredi sa to odohrava. Potom ma dodzubete este viac.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od vras » 09 říj 2012 17:04

Hodne stesti. Jak tady nekdo psal, i pouhym stereo parem kvalitnich mikrofonu to lze sejmout skvele (predpokladem je skvely interpret, dobry a naladeny nastroj a dobry prostor). S pozadavkem na zaznam na 25 mikrofonu bude mozna tisic problemu a dost malo uzitku, muze se to fazove mlatit, gate muze pomoct, ale muze taky vnaset neprirozenost. Tahle vsechna rizika to nese, treba mozna nakonec pouzijete jen nekolik stop. I tak rozhodne doporucuji venovat zvlasni pozornost prostorovym mikrofonum (ktere to vezmou z vetsi vzdalenosti), nespolehat se na to, ze kontaktni mikrofony to pokryji. Zkratka na to, ze mene je mnohdy vice, na to proste musi kapela casem dojit sama, ze.
Naposledy upravil(a) vras dne 10 říj 2012 01:24, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od komasix » 09 říj 2012 23:10

napadlo mne něco hrozně chytrýho, tak to musim napsat...:
samozřejmě že míň je víc a vlastně ve výsledku je to na zadělání problémů a.t.p. , ale když to jde - tak není lepší cesty než přijít si na to sám.
Dělal bych to ještě před pár lety stejně)

oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 11:17

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od oldcable » 10 říj 2012 08:45

Dakujem za chytre nazory, napady, myslienky atd. Vcera som to vyskusal. Ha - to je dobrodruzstvo. O zabavu mam postarane. O vysledok urcite zaujem nebude, ale ja si to vychutnavam. Teraz mozem porovnavat zvukovu nahravku z DiGiCo sd9 s mojim blaznovstvom v studiu. Hauk.

Uživatelský avatar
PiKey
Profesionál
Příspěvky: 686
Registrován: 17 led 2007 11:44

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od PiKey » 10 říj 2012 20:23

na 26 mikrakov tocia japonci grindcore a mozno blazon Terry Bozzio, ale pohraj sa ked nemas inej zabavy :wink:
Hudobník a producent, majiteľ štúdia
http://www.fairytale.sk | http://www.peterkravec.com

oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 11:17

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od oldcable » 11 říj 2012 08:14

Jasne ze sa pohram. Potom to pustim do RL940.A nakoniec cez sof. SAMURAI.

oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 11:17

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od oldcable » 13 lis 2012 14:19

Slovo dodrzim posielam ukazku 24 kanalov live z toho (zatial)19 bicie
Přílohy
24-kanalov.jpg
24-kanalov.jpg (21.47 KiB) Zobrazeno 228 x
Naposledy upravil(a) oldcable dne 13 lis 2012 14:32, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od Amorph » 13 lis 2012 14:26

audio by nebylo? Precejen, rekonstruovat zvuk z toho obrazku je trochu pres ruku...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od Pytkin » 13 lis 2012 14:27

mozno je daky plugin , co nam to z toho obrazku zahra ! :D

oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 11:17

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od oldcable » 13 lis 2012 14:36

OK= bandzone/axxe/Live vs Skuska
Live - DiGiCo sD9
Skuska - 3x zvukovky

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od vras » 13 lis 2012 14:37

Ten screenshot mi taky nehraje. Tak ja to tedy dopadlo?

oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 11:17

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od oldcable » 13 lis 2012 14:47

Ten ani nehra. Dam to naporiadok a poslem co bude aj hrat. Len som chcel odpovedam tym čo povazuju za blbost nahravat 19 kanalov na bicie, ze sa to da. Vlastne pluginy uz ani nepotrebujem. Aj tak dakujem za velmi cenne rady.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od Amorph » 13 lis 2012 14:48

Jestli to chapu spravne a to co jste nahrali je vzdycky ten druhej tejk, tak s tim bude docela prace. Ale ono takhle tezko soudit za klavesama a vseobecnym zkreslenim ty bici nejdou moc rozeznat.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od pavlii » 13 lis 2012 15:05

...a takovou práci jim to dalo...to bylo krutý! ;-)

Já si to projel a bicí tam slyším docela dobře, ale nějak rozhodně nezhodnotím, jestli v tý práci s nahráváním a následně mixáží bude nějaký přínos orpoti výrazně méně stopám......

P.

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Plugin na upravu nahratych bicich

Příspěvek od Hammond » 13 lis 2012 15:16

To je uz zvukovo spracovana nahravka?

Odpovědět