Pomůže mi někdo se zvukem??

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Radax
Příspěvky: 21
Registrován: 25 kvě 2004 15:44

Pomůže mi někdo se zvukem??

Příspěvek od Radax » 02 srp 2004 11:19

Ahoj.
Byl bych moc rád kdyby se tu našel někdo kdo by mě mohl věnovat trochu toho čásku.Tvořim v reasnu(Jungle,dnb)a dělá mě trochu problém udělat kvalitní zvuk.Hraju na akcích a jsem trochu otrávenej když hraju po gramcích,je to velkej rozdíl.asi bych to potřeboval trochu zmástrovat.
pořád něco čtu a doma pak zkouším,ale nemám to s kým zkonzultovat...
a stejně se mě to nezdá..někde dělám chybu..
Byl bych moc vděčnej kdybych mohl někam zajet na radu....
Je to velké trápení!
Předem dík!

Uživatelský avatar
kru
Příspěvky: 242
Registrován: 20 kvě 2003 08:50

Příspěvek od kru » 02 srp 2004 12:59

delas chybu, ze delas v reasonu. ma svuj zvuk a nemyslim si, ze by byl nejak dobrej. takze zkus neco jinyho, nebo jestli nechces reason opustit, tak pak nevim.

Radax
Příspěvky: 21
Registrován: 25 kvě 2004 15:44

Příspěvek od Radax » 02 srp 2004 16:46

No já jsem rozmazlenej z mašinek a právě proto at se snažím jak chci tak se mě zdá ten zvuk z reasna trochu jinej,divnej,ale myslel jsem,že asi dělám něco špatně(mastering)Jinak jinej soft asi zkoušet nebudu musel bych se zas dlouho učit a to ted nechci když mám tolik hraní.
koupím zas mašinky a bude....
jinak dík za názor!

Uživatelský avatar
sparX
Příspěvky: 328
Registrován: 21 kvě 2003 08:52

Příspěvek od sparX » 02 srp 2004 17:59

porovnávat reason vs gramce je trochu blbost ne ?

Na deskách už máš hotový věci (mix , master ...) - z reasonu jedeš co ? Co následuje za reasonem ?

tremor
Příspěvky: 6
Registrován: 16 led 2004 10:38

Příspěvek od tremor » 03 srp 2004 00:35

dela chybu, ze dela v Reasonu? ponekud primitivni odpoved. samozrejme to muze byt subjektivni, ale podle me ma Reason zvuk dobrej a pokud clovek vi jak na to, jde z nej dostat mixdowny, ktery uz neni potreba nijak zvlast masterovat.

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 03 srp 2004 01:06

Radax, aku mas zvukovku a aku mas verziu Reasonu? Ja som mal pri stareom Reasone problem so zvukom, ked sa mi po renderingu uplne zmenil... ak mozem doporucit z vlastnych skusenosti.. prepoj Reason cez Rewire do Cubase a potom rob render... potom uz budes spokojny s vyslednym zvukom. Teda aspon ja som ;)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 03 srp 2004 09:11

ja som reason zavrhol koli tomu ze je to uzavrety system pricom je tam vela veci urobenych zle... ale nemozem suhlasit ze by mal nejak explicitne zly zvuk. na niektore veci sa vylozene hodi. skor by som ten zvuk nazval tendencny. proste reason treba brat skorej ako nastroj nez kompletny DAW. ja by som predsa len poradil skusit nejake ine sw, mozno sa problem vytrati. to s tym ucenim zasa nemoze byt v tvojom pripade taka tragedia, ked uz vies ako sa to robi a poznas minimalne pojmy, takze v novom sw je tvojou jedinou ulohou najst tam tie funkcie a nastudovat v helpe ako sa co robi

Radax
Příspěvky: 21
Registrován: 25 kvě 2004 15:44

Příspěvek od Radax » 03 srp 2004 10:05

Zvukovku mám sb audigi,a reason 2,5.
No já vím,že se to nedá srovnávat s deskami,ale mám ten zvuk takovej nečitelnej osobně bych řekl,že hodně záleží jaký dám zvuky a jak se udělá konečnej mix.Když udělám song vyrenderuji ho a v soundforgi dávám eq a L2,ale pak se mě to zdá dost přeřvaný bez dynamiky??
Nevím jak se to zapojí přes rewire??No nejspíš bych potřeboval ten cubase a náký vychytaný pluginy na závěrečný mastering.
Přestal jsem mástrovat,protože to pak na akci zní divně.Tak tam dám jen eq...
Myslíte si,že cubase je lepší?Má asi výhodu,že tam můžeš připojit různé instrumenty,ale mě se to zdá dost komplikovaný...
Asi jsem naivní,ale asi by mě někdo nepomohl,že??
Jo a když už dělám na tom kompu jak mám hrát live??
mám tu kámoše co hrajou z finalscratch tak to se dá,ale není to ono...
poradí mě někdo :?:
Moc dík za názory :!:

Uživatelský avatar
komor
Příspěvky: 112
Registrován: 09 dub 2004 13:06

Příspěvek od komor » 03 srp 2004 10:21

cus zkus www.dreamface.net , nebo www.reasonsite.com , ty sou hodne orientovany na reason, treba na neco uzitecnyho narazis.

Uživatelský avatar
kru
Příspěvky: 242
Registrován: 20 kvě 2003 08:50

Příspěvek od kru » 03 srp 2004 10:25

nechtel sem rozjizdet zadnej flame, ale zkuste si udelat val v reasonu a pak co nejverneji pretukat na nejakejch vst ve vasem oblibenem sekvenceru, kdo ma harware, at se na vst klidne vykasle. pak si poslechnete reason verzi a tu druhou a ja tam proste ten rozdil slysim, reason me prijde, jak kdybych mel na reprakach larisu, nebo mozna dve.
je fajn, ale uzavrenej. o nic jinyho me neslo, nezapaluju po nocich krabice reasonu za zpevu obradnich pisni.

Nick
Příspěvky: 10
Registrován: 03 srp 2004 12:48

Re: Pomůže mi někdo se zvukem??

Příspěvek od Nick » 03 srp 2004 13:00

Reason je fajn (jako všechen soft.), ale není to profesionální řešení. Je dobrý, že se alespoň slyšíš. Je tu spousta chytráků, který se vůbec neslyšej (bez urážky). Jediné možné řešení je přejít na hardwarový nářadí. Hlavně si nepořizuj shitovky jako je Roland MC505, 909 a pod., to je špatná investice. Pokud chybí penízky, doporučuju lepší zvukovou kartu. Audiotrak, ESI, Maudio, Staudio, RME, Alesis apod.

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 03 srp 2004 13:46

Radax
No musis pozriet aj na to ze audigy nie je nejaky extremny prebornik vo zvuku. Tu je uz uplne nezmyselne porovnavat to s hotovou doskou.
Ked sa ti zda zvuk po Tvojom masteringu prervany.. tak uber z L2, iba ho nezne postekli ;)). Musis sa s tym vela hrat pokym dojdes aspon na ako taky zvuk... preto je to aj take tazke remeslo ;).
Cez rewire v cubase to spojis uplne jednoducho... nastartujes cubase, potom reason a v cubase zapnes taky cudlik.. potom ti jeden program ovlada obydva..
No cubase je profi riesenie.. ale ja osobne radsej robim bicie v reasone, ten bubenik mi viac vyhovuje ako vsetky tie VST bubeniky.

Kexik... je uzavrety dost... chybaju mi tam dx pluginy... ale nastastie Rewire funguje bez problemov, tak tie uzavrete veci predsa len otvoris ;)

Kru ;))

Radax
Příspěvky: 21
Registrován: 25 kvě 2004 15:44

Příspěvek od Radax » 03 srp 2004 17:24

Fajn dík všem za rady!
Proč se ti zdá roland 909 shit??Já ho měl a zdál se mě dost nadupanej!Pak jsem ho musel prodat.A ted bych se zas chtel k němu vrátit...na live mě nic lepšího nenapadá?Navíc se na něm parádně skládá,není to takový těžkopádný jak na kompu.
Jo mám ted dilema jestli komp nebo mašiny??
Kdybych zvolil komp jak bych to pak měl dělat na live??
Jo budu potřebovat ten soft jako cubase,dx,vst..kde to mám sehnat?pokud možno za hubičku.
Ještě se mě líbí od EMU command station je to cool?+třeba nákej frázovej sampler??
Všem díík
beatům zdar!!

Radax
Příspěvky: 21
Registrován: 25 kvě 2004 15:44

Příspěvek od Radax » 04 srp 2004 10:35

Zdravim :wink:
Kdyby se tu našel nákej machr a měl zájem,rád mu pošlu svoji tvorbu na cd aby posoudil kvalitu a tak vůbec...jo bylo by to super :!:
Jinak pořádám legální i nelegální akce tak kdyby se chtěl někdo zůčastnit se svým projektem budu rád :!:
Jo a nevíte někdo kde sehnat opravdu kvalitní samply bicích :?:
Mějte se.

Uživatelský avatar
pm
Příspěvky: 267
Registrován: 04 čer 2002 15:19

Příspěvek od pm » 04 srp 2004 10:49

Pekne free akusticka sada je ns kit. http://www.natural-studio.co.uk/

Odpovědět