Poslechněte ...zhodno?e ...poraďte.....

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Cyril

Příspěvek od Cyril »

kexik: no kdyz si tam narves treba Algorithmix LinearPhase EQ, tak by to snad slo, ne? ,) Klidne bych zaplatil nejakymu dobrakovi, co by mi to promeril...

Tonysss

Příspěvek od Tonysss »

Mix je už prodaný , byl sca. rok starý a chtěl jsem za něj 18000,- ...
Jinak s těma monitorama a místností máš pravdu ...hned mám nahrávku přebasovanou hned zas málo basů !?! ,je to tím že tak kde běžně sedím je basů málo .... a o 30 cm dál je jich tam zase hodně.... asi by to chtělo nějak zmáknout v poslechové místnosti lépe akustiku..basové pasti a podobně...,Tapco S8 mám sca 3 měsíce takže zatím to není 100% souhra :-))
Ale základní problém je v tom že místnost má rozměry 3x3,5 x 2m ..takže úplně na Hov.. ,potřebuje to hodně akustických zásahů :-(

Tonysss

Příspěvek od Tonysss »

Jinak... pozor aby nedošlo k nedorozumnění,možná jsme se špatně pochopily ..tohle není naše grupa,co slyšíte... to je první natáčení ve sklepostudiu a je to DARKEN (Oslavany) www.darkenrock.unas.cz

Viki

Re:

Příspěvek od Viki »

Já se taky nevyjadřoval k produkci,takže sice jsem se koukal na tvou kapelu,
ale asi hrajete taky rock,ne? A ten asi bude pořád,nebo vymře? :P
A s tou akustikou,používáš sluchátka,dy? tam je všechno taky slyšet...?

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

Cyril píše:kexik: no kdyz si tam narves treba Algorithmix LinearPhase EQ, tak by to snad slo, ne? ,) Klidne bych zaplatil nejakymu dobrakovi, co by mi to promeril...
... upoxornuju ze za mereni certifikovanym akustikem se plati 8-12kkc ...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

Tonysss píše:přebasovanou hned zas málo basů !?! ,je to tím že tak kde běžně sedím je basů málo .... a o 30 cm dál je jich tam zase hodně.... asi by
... kontrolujes mix na sluchatka ?

... a koukam ze to smy psal Viky ;-)
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Tonysss

Příspěvek od Tonysss »

No ....sluchadla mám jenom takove MP3 hobby a to KoSS porta pro ...jsou to nejulhanější sluchátka co znám :-))
Ale jak to tak vypadá budu si muset nějaké opatřit ,pro kontrolní poslech.
Jaké mi doporučíš ?? tak asi do max. 2000,-

Tonysss

Příspěvek od Tonysss »

Ale zase na druhou stranu na těch Kossech hraje všechno krásně :-)) ..jakýkoliv mix :-)))

rastis

Příspěvek od rastis »

Tonysss píše:Snažil jsem se to podle připomínek upravit

www.dastudio.kvalitne.cz/pokus.mp3
Uplne presne to iste, co som uz pisal k prvej ukazke by som napisal aj teraz. Teraz uz neposudim, ci sa nieco oproti prvej verzii zmenilo, musel by som si ju stiahnut/vypocut/porovnat.

Zo sola mam menej utopeny pocit.

Ta prava gitara tam vypadava vzdy na tom istom mieste pocas celej pesnicky a je to tak okate, ze sa divim, ze som si to v prvej ukazke nevsimol (ak to tam bolo).

Ale sykavky su tu fakt vyrazne...

Pocuvam teraz tu prvu ukazku. Je tam rozdiel k lepsiemu, pri tej druhej. Ale sykavky mi zrazu vadia - bud som bol minule hluchy alebo som teraz precitlively :).

jehlar

Příspěvek od jehlar »

2Tony: takový malý OT - jak jsi spokojený s tím novým GL?? Já jsem nedávno zvučil na 2200 a připadly mi hodně podivný široký Qčka u EQ. Je v nové řadě nějaký posun k lepšímu?

Tonysss

Příspěvek od Tonysss »

Mají širší záběr ..to je fakt, ale jinak má spoustu kladných vlastností (za ty prachy)...
Ale v mém případě mi nevadí ten trochu širší rozsah parametrů.Podle mě je to ideální na dva parametry. Pokud tam budou 4 parametry tak se samozřejmně bude pásmo zužovat.
A jaký analog vyhovuje v tvých požadavcích ??
Ty pracuješ,pokud se nepletu jenom na digitálu...

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Tonyss: ja mam Sennheiser eh2200, driv staly 2500. Jsem spokojenej, ale zas tak se v tom nevyznam. Muzu jen rict, ze naprosto uzasne padnou na hlavu, a cim dyl je mas na usich, tim min je cejtis, jsou vazne skvele pohodlny.

jehlar

Příspěvek od jehlar »

Máš pravdu, že vlastním jenom digitální pulty :-). Jezdím ale taky někdy s kapelama jen jako zvukař bez aparátu (festivaly a pod.) a pak musím zvučit na to co je k dispozici :-(. Z těch běžnějších pultů mi připadají průběhy EQ lépe vyřešené u Soundcraftu, ale je to spíš otázka zvyku (pár let jsem ho vlastnil). Obecně mi ale vždy u analogu chybí plněparametrické korekce(jsou jen u dost drahých modelů), je to na palici když stojím za pultem vím přesně co bych chtěl udělat a ono to nejde. Zrovna teď mě čekají přes víkend čtyři festivaly, tak jsem zvědav co kde potkám.

kexik

Příspěvek od kexik »

tu je nieco pre ludi co sa chcu popasovat s akustikou a trufaju si
http://www.libinst.com/

Viki

Příspěvek od Viki »

Tonysss píše:No ....sluchadla mám jenom takove MP3 hobby a to KoSS porta pro ...jsou to nejulhanější sluchátka co znám :-))
Ale jak to tak vypadá budu si muset nějaké opatřit ,pro kontrolní poslech.
Jaké mi doporučíš ?? tak asi do max. 2000,-
[tonyss]
Napíšu to zeširoka a zdůvodním,ale v žádném případě nekupuj sluchátka
za 2tis.,jedině pokud by ti někdo nabízel alespoň AKG271,ale i ty nejsou nejlepší na vše...
Psal jsem tu někde,že mám monitory za 1200 a hned napíšu proč:
protože mám sluchátka za 6litrů BayerDynamic DT770 Pro a od tý doby co jsem je koupil se nemohu nabažit.
Já je nepoužívám jen na kontrolní poslech,
ale hlavně na vychytávku EQ a vlastně celý obraz sterea a tak.
Takže shrnu:pokud chceš sluchátkama zlepšit poslech tvých myslím Tapco
monitorů,tak určitě nesahej po značkách jako Koss a pod.
Doporučuji AKG (alespoň)271 nebo Bayerdynamic DT770,900 v cenové tříde do 7 tis.
Pak jsou ještě nad 10tis Senheisery HD 600,ale to už asi není takový rozdíl.
Jo a výhodou těch mých DT770 je to,že jsou uzavřený,na to si dej taky pozor při koupi,
hlavně je to důležitý při nahrávání zpěvu,aby nebyl slyšet playback a jsou taky dobré pro bubeníky (vlastně i určeny)na live hraní.
Jinak pro ty Bayery jsem se rozhodnul taky po přečtení nějaký recenze nebo názoru tady na Ezone,tak mrkni.
Někdo tam psal,že se sluchátka AKG271 musí rozehrát :P ,no to mě pobavilo,že by byly dřevěný jako kytara nebo repro bedny?
No každopádně jsem ti sdělil svůj názor a jako ve všem platí,nejsem tak bohatý,abych si kupoval levný věci...
Takže si kup sluchátka a ž budeš mít víc peněz.
Jinak mám ještě starý dobrý "Tesla" černý mohutný sluchátka,a ty se daj použít na nahrávání...když nebyly peníze,byly dobrý.
Na ty Kossy taky nahráváš zpěv???

Odpovědět