Poslechněte ...zhodno?e ...poraďte.....
Bicí nemají š?ávu. Rytmičák zní strašně tence a nemá to prdu. Zpěv na můj vkus hrozně nahlas.
Jinak samotná nahrávka mi zní dobře (sejmutí nástrojů/zpěvu), ale na mixu je ještě hodně práce, pokud to nemá být jen průměr (ve smyslu "zábavovka") - spíš ale vidím chybu v poměrech a ve zvuku bicích (možná jen toho rytmičáku).
Jinak samotná nahrávka mi zní dobře (sejmutí nástrojů/zpěvu), ale na mixu je ještě hodně práce, pokud to nemá být jen průměr (ve smyslu "zábavovka") - spíš ale vidím chybu v poměrech a ve zvuku bicích (možná jen toho rytmičáku).
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz
Tinysss:
Tak jo, je to amatérskej průměr, když chceš větší kritiku.
Je těžký posoudit tvou práci, já tomuhle "žánru" nerozumím, ale zkusím to:
Cítím, že HW podpora při nahrávání byla OK, všechno je slyšet
.
Nic vyloženě neleze dopředu...
Zvuk je celkově jakoby řídčí, a to nejen díky distortion u kytar, který se mi moc nelíbí (ten sound bych dal jinej).
Kytarový sólo by mohlo mít jinačí zvuk nežli rytmická kytara, aby tak nezapadlo a zvuková stránka by tím získala na různorodosti...
Bicí maj celkem OK šlapák, rytmičák ee. Basa malinko vzadu, ale u tohodle stylu asi OK.
Už to slyším po třetí a víckrát už to nejedu, takže to je vše. Možná si to vezmu domů a sjedu na monitorech
.
Tak jo, je to amatérskej průměr, když chceš větší kritiku.
Je těžký posoudit tvou práci, já tomuhle "žánru" nerozumím, ale zkusím to:
Cítím, že HW podpora při nahrávání byla OK, všechno je slyšet
Nic vyloženě neleze dopředu...
Zvuk je celkově jakoby řídčí, a to nejen díky distortion u kytar, který se mi moc nelíbí (ten sound bych dal jinej).
Kytarový sólo by mohlo mít jinačí zvuk nežli rytmická kytara, aby tak nezapadlo a zvuková stránka by tím získala na různorodosti...
Bicí maj celkem OK šlapák, rytmičák ee. Basa malinko vzadu, ale u tohodle stylu asi OK.
Už to slyším po třetí a víckrát už to nejedu, takže to je vše. Možná si to vezmu domů a sjedu na monitorech
Ak je to prvy mix tak tazka pohoda. Inak je tam strasne placata basa, pocut, ze tam nejaka je, ale nerobi ziadny tlak, ani objem. Jedine co tam trochu basuje je kopak, ale ten by som ja do takejto muziky riesil trochu ostrejsie - najst a vytiahnut nieco uzke medzi 2 - 3kilo. Gitary su v stereu dobre rozmiestnene, ale zase sa mi zda, ze maju nejak malo spodkov, ale s riadnejsou basou by mozno bolo akurat. Ja by som na EQ hladal trosku inu farbu, ale to uz je iba otazka vkusu. Spev sa mi zda v poriadku. Gitarove solo trochu viac nahlas by som dal. Priestorovo sa mi zda cela nahravka trochu sucha, ale to je zase iba vec v kusu. Skratka rozhodne to nie je ziadny pruser podla mna
. Inak je to dost tiche, ale to je asi cisty render, nie ?
Mix
Poslechnul jsem si to doma a vytáhnul celkově multiband compresorem a řeknu ti napoprvé dobrý.Zvláště se mi líbí zpěvy (pozor fakt na ty sykavky),trochu z toho leze kopák a basa zase zaniká,tu jsem ale vytáhnout nemohl.A ještě celkově pozor na "Digitální" zvuk,trošku to protahovat na masteru Analogem nebo tube efektem rovnou na šavlích každé kytary...Tonysss píše:Je to teprve první pokus...ve studiu)
Přikládám ti tu namastrovanou nahrávku jako ukázku...ale nevím nakolik to mám komprimovat,aby se to sem vešlo
Jo a ty bicí,když už tady o tom píšu,je třeba rozhodit trošku doleva a doprava přechody a činely...každopádně jen tak dál.
Naposledy upravil(a) Viki dne 24 kvě 2006 09:01, celkem upraveno 1 x.