Pouzivate nekdo v praxi nejakej figl nebo spec. techniky ?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 21 pro 2005 13:07

kexik: Já se právě nikdy nenaučil dělat s multiband kompresorem, vždycky mě to přišlo, že to ten zvuk mrší (zřejmě to prostě neumím korektně použít). Tenhle Brauerovo fígl dosahuje podobných výsledků, ale zní mnohem naturálnějš. vyplatí se samozřejmě jenom na frekvenčně komplexní materiál (bicí, melodická subgrupa, celej mix).

Saša

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 21 pro 2005 13:43

ja mam moc rad waves C4 na bici. 'trik' (aspon pro me) spociva v tom, ze se busy nastavi jeste pred samotnym michanim. opacne (multiband na dobre vymichany bici) to moc nefunguje, obdobne to mam s nejakym lookaheadem na masteru... zavesim ho hned, i kvuli 'barve'.

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 21 pro 2005 15:25

brooklyn: Aha, takhle jsem to nikdy nedělal, já s tím laboroval akorát na konci, když už jsem měl bicí vymíchaný a chtěl jsem tím jako dodat třeba presenci rytmičáku a tlak kopáku. Radši jsem se pak ale vždycky vrátil zpátky k EQ. Brauerovo fígl si ale vlastně taky vždycky musím naplánovat už skoro na začátku práce, jenom mě to s tím multiband kompresorem nedocvaklo a snažil jsem se ho použít tak, jak používám kompresor normální... Díky,

Saša

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 pro 2005 16:55

syncro: mozno je to tym ze spusta sw multibandov je naozaj nahovno a naozaj mrsia zvuk pri kazdom nastaveni ("dobry" sw multiband len pri niektorych a hw su zasa take palky ze som ich snad nevidel ani na obrazku :) ). pohraj sa s akai quadcomp alebo s multibandom vo wavelabe, tie su celkom fajn... ale nieco musi byt aj na uad?
a tiez som sa naucil, ze ked hodne komprimujes zdroje a grupy, tak multiband na mastri nezafunguje, pride mi ze uz neni co komprimovat...
brooklyn: napodobne... ja uz sadzem skore do kompresora... bavkat sa s kompresiou dodatocne ide, ale je to prplacka, musis mat cerstve usi a neskutocne davat bacha. pri zivych bicich to ale inak nejde, co ale nastastie nie je nas pripad, hehe

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 22 pro 2005 08:17

kexik píše:pri zivych bicich to ale inak nejde, co ale nastastie nie je nas pripad, hehe
no - jak koho :-)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 pro 2005 09:39

onehalph: no myslel som seba a syncra :)
pred nahratim a miesanim zivych bicich mam fakt respekt a ludi co to vedia naozaj dobre, zbozne obdivujem :)
ale raz sa to naucim, kua

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 22 pro 2005 16:55

Poklop píše:Na vytvoření prostoru u sólo vokálu používám často delay v sendu, kterej jde pak ještě do reverbu (v tom samym sendu). Udělá to prostor lepší než samotnej reverb. Je potřeba si s tím trochu pohrát, aby nebylo identifikovatelný, že tam je delay a působilo to jako prostor. Další výhodou je, že i některý horší reverby s tímhle znějí v pohodě :-)
tohle je dobry i na velke prostory, kdyz se za ten delay da big hall......a taky neni spatny do stejneho sendu nasadit pred i za ty reverby EQ/filtr.
Ted s tim experimentuju. Udelam par sendu s reverbama, kazdy propousti jine pasmo a ruzne do nich posilam co se zrovna hodi.

Uživatelský avatar
bledule
Příspěvky: 104
Registrován: 29 pro 2005 22:33

Re: audio -> midi

Příspěvek od bledule » 29 pro 2005 23:44

to Amorph:
Díky ,ten trigger je dobrej.Dá se na bicí použít.Nahrál jsem stopy virblu a
kopáku mikrofona a pak na to nasadil tohle a VST instrument /zkusil jsem
pro zjednodušení DnB Rig od NI,jinak bych použil spíš Battery 2/.Nevím
jak je ten plugin /resp. VST instrument /na tom s dynamikou,
ale doporučím to lidem co nemaj bicí modul,protože použitelný to je a doeditovat to v midi se taky dá.

Loos
Příspěvky: 9
Registrován: 05 led 2006 12:43

Příspěvek od Loos » 06 led 2006 11:54

to:Brooklyn/juanita juarez
Cau mohl bys mi prosim te vysvetlit to sidechainovani u Cubase/Nuendo.
U C1 asi vim jak to delat u mono signalu (např.sidechain do levyho, signal do pravyho a pak nastavit key v C1+pan na stope).
Kdybzch to ale delal na stereo stopu, jde to nějak normálně, nebo to musim ochcávat přes ten trigger+midicontroler?Předem díky za odpoved

Loos

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 11 led 2006 14:28

loos: pokud bys chtel s C1 stereo sc kompresi, musel by sis signal rozdelit na L a R na separatni savle..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 11 led 2006 16:18

V poslednej dobe sa mi zacalo neskutocne pacit rozne zhovadovanie digitalnej nahravky. Preto sa ju snazim aspon umelo mierne zasumit a oteplit, ale uz som skusil aj nahrat celu vec na MC a potom spat a vysledok sa mi fakt pacil. Hlavne preto, ze maloktory starsi HiFi kazetak hra bez toho, aby mierne kolisal (niekto to ani nepocuje).

Loos
Příspěvky: 9
Registrován: 05 led 2006 12:43

Příspěvek od Loos » 16 led 2006 16:58

Brooklyn / juanita juarez píše:loos: pokud bys chtel s C1 stereo sc kompresi, musel by sis signal rozdelit na L a R na separatni savle..
No že mě to hned nenapadlo :-)
Dík

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 18 led 2006 10:40

Nedělám v Cubase, takže se možná ptám jako úplnej blbeček, ale z toho, co se tu píše jsem pochopil, že Cubase neumí normální sidechainy? V Logicu si prostě vyberu, která šavle je sidechain pro kterou a hotovo. Tak nějak jsem myslel, že tohle je normální v každým dospělým softu a vy jste mi teď navrtali, že v Cubase to nejde?!?

Saša

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 18 led 2006 11:14

dano> pokud ve svych experimentech se zasumovanim a nahravanim na ruzny "stary" media a zpet nekam pokrocis, budu ti vdecnej, zalozis-li o tom novy tema... myslim, ze by to zajimalo vic lidi, hlavne teda me :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 25 črc 2006 12:00

Tip na basy:
pripravi se send, do ktereho se poporade navesi gate (neni vzdy nutny), lo-pas filtr (cutoff podle potreby, na basu priblizne 150 az 200Hz, na kopak niz) a compresor. Do pripraveneho sendu se pak posle signal z basy nebo kopaku. Vysledek je pevny hutny bas a zaroven cisty a dynamicky vrsek z puvodniho signalu.

Odpovědět