Skladby pred masteringem a po nem + ruzne tipy a triky

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 25 črc 2006 09:40

S basou mám veliké problémy, pořád je plochá a zní zkomprimovaně, nahrávám živě, většinou jen přes DiBox (panelák). Nevím, zda je to tímhle, ale prostě jí nedokážu udělat dostatečně konkrétní, ty spodky jsou pak nečitelný...

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 25 črc 2006 10:27

delay: presne muj problem... snazim se ji nejak "kulatit". Simulaci pasu, odriznutim subbasu a podobne, ale nakonec je z toho vzdycky sracka... :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 črc 2006 10:30

dajte ukazku... mozno to je uz blbo nahrate

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 25 črc 2006 10:36

Tak, mě by právě zajímalo pár dobrejch tipů, moc nechápu ty věci s protifázema (v souvislosti s jedním nástrojem samozřejmě). Navíc basu sem šmiknul už na 60Hz a do 80Hz je lineárně stoupající, pak to mám na 0dB a řežu max. vejšky. Občas přidám kolem 90 Hz a trochu středů. Sama o sobě zní celkem OK. Problém je také možná styl - použil jsem techniku s tlumením strun alá McCartneyho Rickenbacker - prostě hodně krátkej sustain a menší čitelnost jakoby kontrabas. Jenže v těhle domácích podmínkách se to projevilo dost negativně... Přeci ale nebudu přizpůsobovat styl rekordingu???
Naposledy upravil(a) delay dne 25 črc 2006 10:39, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 25 črc 2006 10:37

kexik:
Brzy sem šlehnu celou skladbu... ale ještě se s tím budu chvíli prát, než to vzdám...

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 25 črc 2006 11:02

delay: zkus si pohrat s transient designerem...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 25 črc 2006 11:13

Cyril píše:delay: zkus si pohrat s transient designerem...
Jestli myslíš ten drahej HW dynamickej procesor od SPL, tak se mi tvá rada zdá poněkud zbytečná...

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 25 črc 2006 11:15

delay: to teda nemyslim :) Existujou ruzny pluginy a i free (a jsou fakt strasne dulezity podle me)... a navic nastavovani je snadny

zkus tohle: http://www.digitalfishphones.com/main.p ... &subItem=4
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 25 črc 2006 11:32

delay: pri base dost zalezi od DI boxu. nekvalitny DI box robi vraj divne veci s fazou...
niekde mam doma aj ukazky tej istej basy, nahratej cez rozne DI boxy (z tych co tam bolo mi prisiel najlepsie Radial JDI (JDV tam nebol tak neviem). a Avalon U5 tiez nebol zly (ale to je trochu predrazena vec, a ten Radial znel podla mna o dost lepsie)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 25 črc 2006 11:35

To vypada hodne dobre...

Obrázek

Budu totiz casem kupovat DI-box...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 25 črc 2006 11:41

Cyril:
Tak já pod názvem Transient Designer najdu jen stejnojmený dynamický signálový procesor od SPL. Každopádně vyzkouším ten plug-in...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 25 črc 2006 11:44

aum generator:
No, použil jsem SP VTB-1, zesílení SS. Myslíte, že to mohl být problém...
A jak mám poznat, zda-li mrví fázi? Na to je nějakej analyzer?

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 25 črc 2006 12:05

delay: mam pocit ze aktivne DI-Boxi uz z principu nebyvaju 100% phase linear, ale pri tych lepsich je to len jemne a nemal by to byt problem.
(ten pasivny JDI je myslim uplne phase linear)

a analyzovat to nejako presne v domacich podmienkach netusim ci je realne, ale usami to podla mna je pocut.

kexik nam k tomuto urcite napise viac....pre mna su tieto impedancie a di-boxy ciste voodoo.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 25 črc 2006 12:06

delay:
Amorph píše:Tip na basy:
pripravi se send, do ktereho se poporade navesi gate (neni vzdy nutny), lo-pas filtr (cutoff podle potreby, na basu priblizne 150 az 200Hz, na kopak niz) a compresor. Do pripraveneho sendu se pak posle signal z basy nebo kopaku. Vysledek je pevny hutny bas a zaroven cisty a dynamicky vrsek z puvodniho signalu.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 črc 2006 12:28

prave naopak, pasivne diboxy s trafom maju problem byt phase linear, podla toho kde je medzna frekvencia toho trafa (ono sa chova trafo ako lowpass filter 1.radu a na fs ma fazova charakteristika inflexny bod (a fazovy posun 90°), pod Fs toci 0° a nad Fs 180° ). ak je Fs vysoko nad 20kHz (pri jensenoch a lundahloch je to cez 50kHz), v akustickom pasme nie je problem.
ked ma dibox trafo jensen jak to hnusne cudo na obrazku, tak by som sa o fazovu linearitu nebal. pri aktivnych diboxoch tiez nie, pokial nejde o nejaky vylozeny pruser (prekompenzovany OZ). problem budu lacne pasivne diboxy za 20 eur.

Odpovědět