Snímání reproboxu v garáži

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Snímání reproboxu v garáži

Příspěvek od Amorph » 10 dub 2012 12:45

rozdil bude uz v nastaveni zvuku na aparatu. Jinak je to opravdu hodne vec mixu. Pak jsou taky postupy jako snimani vice mikrofonama, doubletracking atd. Pripadne muzes zkusit i smichat mikrofon se simulaci, ale musis si tam dat pozor na filtrovani z posunu faze (to i u tech vice mikrofonu. je dobre si pak proste nazoomovat ty stopy nad sebou a srovnat je tak, aby kopce amplitudy byly v zakrytu).

Uživatelský avatar
Nikolas.B
Příspěvky: 83
Registrován: 07 lis 2010 15:34

Re: Snímání reproboxu v garáži

Příspěvek od Nikolas.B » 10 dub 2012 12:52

Takže myslíš že sudového zvuku se zbavím nastavením aparátu? To mě totiž nenapadá nic jinýho než stažení středů když by šlo o nastavení eq. Co se týče více mikrofonů, může posloužit i navíc shure sm 48 nebo kondenzátor apex 435 ? Jinak tohle double tracking byl. Ale jinak nahrávám quad tracking.
Hudba si vyžaduje své přednosti, které nemají kompromisy.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Snímání reproboxu v garáži

Příspěvek od Amorph » 10 dub 2012 13:04

Nerikam, ze se nastavenim aparatu zbavis sudovitosti. Ta sudovitost je opravdu dana spis bednou a nastavenim mikrofonu, ale v tom je na dalku tezko radit. Ja jsem se sudovosti nikdy problem nemel. Proste pred kazdym nahravanim hejbu chvili mikrofonem okolo repraku, nahravam ruzny pozice a posloucham kde mi to sedi nejlip. Stredy bych rozhodne nestahoval, tech tam rozhodne moc neni, spis bych je pridal. Zkusil bych k tomu pridat ten apex (je to kondik, tak asi trochu z dalky, tak 15 az 20 cisel bych ho dal, ale zalezi jaky ma maximalni spl) a uvidis, co z toho vyjde, jen opakuju, ze ty signaly je pak potreba fazove srovnat (proste posunout ty vlny co nejvic do zakrytu i kdyz to nejde dokonale).

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Snímání reproboxu v garáži

Příspěvek od pavlii » 10 dub 2012 13:18

Nezapomenout, že do toho kecá i ten charakter mikrofonu! Viz moje poznámky v jiném fóru... Takže možná by stačilo to snímat i jiným typem mikrofonu.

P.

Uživatelský avatar
Nikolas.B
Příspěvky: 83
Registrován: 07 lis 2010 15:34

Re: Snímání reproboxu v garáži

Příspěvek od Nikolas.B » 10 dub 2012 13:26

Jo takhle, no bednu mám http://kytary.cz/randall-rx412m/HN102614/ a místo dvou horních repráků jsem tam dal ty celestion V30. Spodní jsem zatim neměnil. Jinak teda ten apex bych tam rád přidal, ale aby nezresloval při vysoký hlasitosti.. Takže může clipovat zvuk i když budu mít u něj stažený volume na zvukovce ?

Pavli - Proto by bylo možná dobrý přidat ještě ten kondenzátor apex, v kombinaci s sm 57.

Jedná se o tenhle kondík http://kytary.cz/apex-435/HN108862/
EDIT: SPL je 140 dB
Hudba si vyžaduje své přednosti, které nemají kompromisy.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Snímání reproboxu v garáži

Příspěvek od Amorph » 10 dub 2012 13:34

s timhle spl by to melo byt myslim v pohode. Nahraj a uslysis. Jinak na bedne zalezi hodne, zkus si treba pujcit nejakou jinou a porovnat.

Uživatelský avatar
Nikolas.B
Příspěvky: 83
Registrován: 07 lis 2010 15:34

Re: Snímání reproboxu v garáži

Příspěvek od Nikolas.B » 10 dub 2012 13:51

To rozhodně.. V tý garáži jsou k dyspozici ještě další dvě bendy a jedna od marshallu 1960 která zní slušně. Ale nejradši bych to dostal ze svýho boxu a případně ho nějak vylepšil. Jinak ještě jedna věc. Ve zvukovce (t.c. electronic desktop konnekt 6) mam pro mikrofony XLR vstup a pro druhej ale už jen klasickej jackovej vstup. Někde jsem slyšel že se nedoporučuje mikrofon zapojovat do tohodle klasickýho jack vstupu, kvůli ošizení zvuku. Co je na tom pravdy? Protože jinak bych kondík zapojil do XLR kvůli phantomovýmu napájení a Sm 57 do jack vstupu.
Hudba si vyžaduje své přednosti, které nemají kompromisy.

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: Snímání reproboxu v garáži

Příspěvek od Fillippos » 10 dub 2012 14:21

Ta jacková zástrčka je impedančně přizpůsobena linkové úrovni (daleko silnější) , mikrofony mají velice slabou úroveň před vstupem do zvukovky, mixpultu, předzesilovače jednoduše, kde se potom zesílí. Linkový/nástrojový vstup už je zesílený sám o sobě. Jednoduše řečeno. Proto se používají, a pro mikrofony výhradně, i jiné kabely, symetrické. Pro druhý mikrofon budeš potřebovat mikrofonní předzesík, nebo nějaký, třeba malý mixák.

Uživatelský avatar
Nikolas.B
Příspěvky: 83
Registrován: 07 lis 2010 15:34

Re: Snímání reproboxu v garáži

Příspěvek od Nikolas.B » 10 dub 2012 14:34

Jo takhle.. No mám tady jeden starej behringer mixpul a doufám že moc nebude mršit zvuk.. Koupim XLR kabel k tomu dynamickýmu sm 57 zapojim ho do mixpultu a z něj do vstupu u zvukovky Line/instrument. Takhle by to mohlo fungovat ?

Pro kondenzátorovej mikrofon tedy zůstane XLR vstup u zvukovky.
Hudba si vyžaduje své přednosti, které nemají kompromisy.

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: Snímání reproboxu v garáži

Příspěvek od Fillippos » 10 dub 2012 14:36

jj

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Snímání reproboxu v garáži

Příspěvek od Amorph » 10 dub 2012 14:46

zkus to, jen pocitej s tim, ze levnej starej behringer zvuk mrsit trochu bude. Kdyztak na nem aspon nech rovne vsechny eq korekce;)

Uživatelský avatar
Nikolas.B
Příspěvky: 83
Registrován: 07 lis 2010 15:34

Re: Snímání reproboxu v garáži

Příspěvek od Nikolas.B » 10 dub 2012 14:59

No s tím se bohužel počítat musí:( a přidává trochu šumu ale v mixu to nebude slyšet snad.. eq jsem nechal na 12 aby byl jen průchozí.. jinak teda když budu mít takhle mikrofony do dvou vstupů, tak se budou rozdělovat i v cubase do dvou stop. takže kytary metodou quad tracking budu mít na 8 stop. No to bude paráda teda :D Ještě mě napadlo že bych mohl nějakym způsobem ty jednotlivý mikrofonní stopy sloučit a získat tak 4 stopy.
Hudba si vyžaduje své přednosti, které nemají kompromisy.

Uživatelský avatar
Nikolas.B
Příspěvky: 83
Registrován: 07 lis 2010 15:34

Re: Snímání reproboxu v garáži

Příspěvek od Nikolas.B » 10 dub 2012 15:10

Jinak teda.. Mám v plánu využít dvojici mikrofonů tak, že sm 57 se bude starat o říznost zvuku tudíš spíše vyžších frekvencí a kondenzátor opodál bude lehce k okraji membrány aby zvuk udělal širším a přidal mu lepší středy. Myslíte, že je to takhle dobrý řešení? Vim že je to o laborování a v kusu, ale jen mě zajímá Váš názor na můj přístup a využítí k těmhle dvoum mikrofonům.
Hudba si vyžaduje své přednosti, které nemají kompromisy.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Snímání reproboxu v garáži

Příspěvek od Amorph » 10 dub 2012 15:16

jo, muze byt. Proste to budes muset vyzkouset.

Uživatelský avatar
Nikolas.B
Příspěvky: 83
Registrován: 07 lis 2010 15:34

Re: Snímání reproboxu v garáži

Příspěvek od Nikolas.B » 10 dub 2012 15:33

Hlavně se budu muset snažit natočit reprobox od sebe a udělat kolem něj nějaký paravan aby nerušil monitoring v uzavřených sluchátkách díky kterýmu uslyším výslednej zvuk z mikrofonů.
Hudba si vyžaduje své přednosti, které nemají kompromisy.

Odpovědět