victoria's & brooklyn's secrets

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

Cyril píše:kexik: co davas na master ty? Ja ted zkousim Waves SSL kompresor. Je ale zvlastni pocit, jak se to vsechno chova jinak, neco ztisis a tim ti neco jinyho vyleze apod... asi je to o zvyku (mam ratio 4:1, attack tusim 30 ms, release 0.1, treshold - bere to tak 4 db, zanr "metal")
mne se tenhle kompresor zda jako hodne velky lepidlo a na rychly BPM uz mi prijde moc pomalej.. lepsi se mi zda ten jejich channel strip kompresor. ale whatever works for u!

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

brooklyn: nejaky dobry rychly master limiter? ten mda dynamics je take dost lofi udelatko, robim teraz jeden rychlejsi kusok a tam sedi ale obecne je to prznic, dost zvuk nakopava

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

kexik píše:brooklyn: nejaky dobry rychly master limiter? ten mda dynamics je take dost lofi udelatko, robim teraz jeden rychlejsi kusok a tam sedi ale obecne je to prznic, dost zvuk nakopava
waves l2 je ok, da se tam nastavovat release. podle me je dobrej starickej timeworks.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

ok... skusim timeworks, l2 je imho nemuzikalny sterilizovany shit :)

toxin
Příspěvky: 475
Registrován: 09 pro 2007 23:55

Příspěvek od toxin »

dobrý! pár věcí jde sice zcela mimo mě např paralalní kompresa atd... ale tak to se časem dostaví :) Zajímalo by mě jak aplikuješ verby především u bicích páč moje experimentování bohužel nekončí moc dobře věčinou v rozmazaný halovce...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2030
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. »

to by mne taky zajimalo co to je paralerni a NYC komprese a jak na ni.....
pak co to je PDC.....

jinak super diky Brooklyn ....

Cyril
Příspěvky: 5704
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril »

Paralelni (rovna se NYC komprese) komprese znamena zkopirovat stopu na dve stejny a jednu z nich komprimovat a pak je v libovolnym pomeru michat. Pak jeste existuje two stage compression, a to je komprimovani techhle dvou smichanych stop (jedna cista druha komprimovana) dalsim kompresorem :) Byl o tom clanek v Tape OP, no nejak extra jsem to nepochopil :) Ale paralelni komprese neni zadna velka veda myslim, vyzkouset to jde nejjednoduseji treba na Vintage Warmeru, pohnete koleckem dry/wet a mate paralelni kompresi :)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2030
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. »

Cyril: Aha... tak stim dry / wet je to opravdu easy... :) dik
jinak u tech michani dvou stop se asi bude muset pohrat s fazy ne, aby to nevytvarelo fazovej efekt .... zkusim to treba to de bez problemu....
dik

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4793
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph »

No kompressor vetsinou fazi neposouva, protoze pracuje jen s amplitudou. Takze staci jen kompenzace latence v hostu.

Cyril
Příspěvky: 5704
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril »

Ja delam v EnergyXT2 a tam je skvela vychytavka, na kazdy savli v mixu u kazdyho efektu mas moznost urcit pomer dry/wet... dokonaly... skoro lepsi, nez objektovej system u Samplitude (po kterym se mi stejska) :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

amorph: kazdy sw efekt posuva signal minimalne o jeden sampel. ak nemas vo svojom hoste uplne kompletnu kompenzaciu latencie (co vacsinou nemas, vacsinou sa kompenzuju len vystupy z inzertov), tak ti to, co hovori ekeaze hrozi... trebars vo fruity je vedla kazdeho insertu knoflik wet/dry, ale neni kompenzovany, takze ide fakticky pouzit len na reverb, inak dodrbe fazu...

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4793
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph »

kexik: posun o jeden sapl? A to proc? Kdyz budu vstup posilat rovnou na vystup, tak zadny zpozdeni na bufferu neni. Jak je to ve fruity nevim, ale v cubase 4 s tim nemam problem a vetsina efektu plne kompenzovana je. Pravda, ne vsechny, ale toho si clovek pak celkem rychle vsimne:)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

ked budes posielat vstup na vystup, nebudes mat sice opozdenie, ale ani efekt. nemozes predsa procesovat sampel ked ho este nemas. naberies sampel, urobis s nim nejaku operaciu ale vratit ho mozes najskor na miesto nasledujuceho sampla, na povodne uz nie, zaciatok sampla ti uz usiel. to je velmi zjednodusene povedane, samozrejme... ale zamysli sa nad tym a vyjde ti ze musim mat pravdu :)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4793
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph »

kexik: dostanes na vstupu sampl, zpracujes ho a na vystup das ten zpracovanej sampl. Vsechno v jednom cyklu. Jedina podminka je, ze pluginy v jednom kanalu se procesujou sekvencne, coz je u VST splneno. Vychazi mi, ze nemusis mit vzdy pravdu;-)

Jeste jinak. Predstav si audio kanal jako trubku, kam na zacatku cyklu posles sampl a na konci trubky sampl vyjmes. V te trubce jsou naskladane za sebou dvirka (pluginy), ktere pousti sampl dal. Vystup jednech dvirek je vstup dalsich. Figl je v tom, ze v realu kdybys ty dvirka mel elektronicky, tak na jejich otevreni/preklopeni je skutecne potreba nejaky cas. V pocitaci ale ne - pruchod celou trubici je brany jako jeden cyklus, ve kterem se preklopi dvirka postupne, ale z vnejsiho pohledu najednou.

biscuit
Příspěvky: 9543
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit »

Cyril píše:Paralelni (rovna se NYC komprese) komprese znamena zkopirovat stopu na dve stejny a jednu z nich komprimovat a pak je v libovolnym pomeru michat. Pak jeste existuje two stage compression, a to je komprimovani techhle dvou smichanych stop (jedna cista druha komprimovana) dalsim kompresorem :) Byl o tom clanek v Tape OP, no nejak extra jsem to nepochopil :) Ale paralelni komprese neni zadna velka veda myslim, vyzkouset to jde nejjednoduseji treba na Vintage Warmeru, pohnete koleckem dry/wet a mate paralelni kompresi :)
a co treba compressor na sendu.. proc delat veci jednoduse, ze jo :-D

Odpovědět