Když je v projektu cca 50+ audiostop a když pro půlku z nich je potřeba použít kompresi sendem, tak se to pěkně rozpadá jako chemický vzorec a je třeba dopředu rozmyslet, kolik druhů kompresorů na to vyčlenit, aby nakonec zátěž pro CPU nebyla moc velká... A aby vůbec stačily sloty na inserty v Auxech
victoria's & brooklyn's secrets
PPS-ještě k tomu stejnému řetězci pluginů na šavlích - to je v případech, kdy např bicí jdou do šavle s Fairchildem, kytary do šavle s 1176LN apod., tak že každá Aux šavle musí mít kromě "svého" pluginu i pluginy z ostatních Auxů... Jenže já teď situaci zjednodušuju - protože ve skutečnosti jde kopák sendem do "šavle1" s kompresoremA a výstupem do "2BUS bez kompresoru" , snare jde sendem do "šavle2" s kompresoremB a výstupem do 2BUS bez kompresoru... Výstupy šavlí 1 a 2 jdou do 2BUS s kompresoremC... Pozn. "Šavle" jsou Auxy (pro mně je Aux šavle, kam přivedu signál Busem, 2BUS je jeden z "hlavních" auxů...)
Když je v projektu cca 50+ audiostop a když pro půlku z nich je potřeba použít kompresi sendem, tak se to pěkně rozpadá jako chemický vzorec a je třeba dopředu rozmyslet, kolik druhů kompresorů na to vyčlenit, aby nakonec zátěž pro CPU nebyla moc velká... A aby vůbec stačily sloty na inserty v Auxech
Naposledy upravil(a) velvet dne 11 dub 2008 21:23, celkem upraveno 1 x.
jo Kexíku, multing je výhodou DAW, to s multitrack tapemachine tak snadný nebylokexik píše:inak dalsia varianta, ako dojst ku kyzenemu vysledku, sa vola multing, audio sa nakopiruje do druhej stopy a procesuje sa dvakrat odlisnym setupom a potom v roznych pomeroch miesa dokopy. vtedy neni ziadny problem s latenciou to zvlada kazdy host kompenzovat... obzvlast zaujimave je zrejme ked sa skombinuje nejaky spinavy hw kompresor s cistym zvukom... este som ale nieco podobne osobne neskusal
Zlatej šesnácti-stopej magneťák
no, velvete, konecne si mi trocha prihral... takze ani pro tools nekompenzuje bypass efektu dokonale... o to mi cely cas islo...
daw kompenzuje latenciu celeho insert racku stopy, eventualne aj kazdeho insertu zvlast, ale ked sa signal rozdvoji, tak proste "strati prehlad". to je moja skusenost jednak s fruity loops jednak s reaperom, co su oba softy s velmi vysokymi moznostami routovania signalu (strielam teraz od boku, lebo cubase fakt nepoznam, ale podla toho co pise steinberg na svojom webe, tak cubase sa rozhodne nechyta)
daw kompenzuje latenciu celeho insert racku stopy, eventualne aj kazdeho insertu zvlast, ale ked sa signal rozdvoji, tak proste "strati prehlad". to je moja skusenost jednak s fruity loops jednak s reaperom, co su oba softy s velmi vysokymi moznostami routovania signalu (strielam teraz od boku, lebo cubase fakt nepoznam, ale podla toho co pise steinberg na svojom webe, tak cubase sa rozhodne nechyta)
-
fly_illusion
Do ted jsem pracoval pouze s multitrack recorderem (sw) a samplerem (sw + hw), takže jsem rookie v "klasických" DAW. Bavíte se tady věcech které jdou trochu mimo mě. Můžete poradit kde bych se dozvěděl víc o DAW especially CAKEWALK SONAR 7 producers edition. Zkouším číst návod ale technický text v english je dostnáročné přeložit a porozumět.
-
fly_illusion