VU Meter - kalibrace/ maximalizace nahrávky
I já odpovídám v dobrém, PytkinePytkin píše:jindrix : pytam sa v dobromneboj .. len ma to fakt zaujima .. lebo som mal pocit ze sme tu uz vsetko povedali .. asi som myslel ze niektore veci su jasne

Mnoho věcí bylo jasných pro vás, co o tom už něco vědí.
Ale díky vašim radám leccos vím už i já.
A neboj, nehodlám si masteringem vydělávat, jak jsi jistě pochopil.
Jen mě baví tvořit a nahrávat vlastní skladby a i když konečný mastering asi svěřím nějakému studiu, chci si to alespoň sám vyzkoušet. Je to můj veliký koníček.
Díky

Pánové - něco tu pro vás mám - směrnici pro ozvučování v ČT.
Stahujte www.cutekid.cz/vasek/ct.zip
Stahujte www.cutekid.cz/vasek/ct.zip
Re: VU Meter - kalibrace/ maximalizace nahrávky
Zdravim, mal by som malu lama otazku aby som si to ujasnil....
takze ppm- sa nastavuje na cca -0.2 preto aby sme nepresiahli "digitalnu" nulu, je to vlastne maximalna hodnota spicky ktoru dokaze medium preniest bez skreslenia?
VU meter pouzijem ked chcem aby rozne skladby zneli +- rovnako hlasno, s tym ze samozrejme ziadna z nich nesmie presiahnut ppm -0.2 ?
Cize ak tomu rozumiem, aka budem tlacit do nejakeho brickwall limitera, tak spicky nikdy nepresiahnu nastavenu uroven, ale hodnota na VU bude stupat?
dik
takze ppm- sa nastavuje na cca -0.2 preto aby sme nepresiahli "digitalnu" nulu, je to vlastne maximalna hodnota spicky ktoru dokaze medium preniest bez skreslenia?
VU meter pouzijem ked chcem aby rozne skladby zneli +- rovnako hlasno, s tym ze samozrejme ziadna z nich nesmie presiahnut ppm -0.2 ?
Cize ak tomu rozumiem, aka budem tlacit do nejakeho brickwall limitera, tak spicky nikdy nepresiahnu nastavenu uroven, ale hodnota na VU bude stupat?
dik
mediu je to jedno .. data tam mozes dat ake chces .. az do nuly .. tam ide skorej potom o prehravace , ktore to audio prehravaju .. tie niekedy skresluju , ked ide signal moc vysoko (do nuly) ..
VU meter je davno prebudeny , ked si na -0.2dB PPM .. Ale v principe to plati , ze VU stale ukazuje viac a viac , pricom digitalny meter limitujes na nejakej hodnote ..
VU meter je davno prebudeny , ked si na -0.2dB PPM .. Ale v principe to plati , ze VU stale ukazuje viac a viac , pricom digitalny meter limitujes na nejakej hodnote ..
ditalo : kde si k tomu prisiel ?
Mám tady technické podmínky některých TV, pro které dělám a jsou v tom občas docela rozdíly. Tak třeba to někomu pomůže se zorientovat ve spleti norem.
- Přílohy
-
- TV Nova.doc
- NOVA
- (27 KiB) Staženo 98 x
-
- Ceska TV.pdf
- CT
- (127.13 KiB) Staženo 91 x
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS