Jo tak nejak jsem to myslel. Jedna vec je, ze clovek se musi umet s kazdym tim nastrojem pracovat a presne vedet proc ho pouziva a co s nim chce dosahnout. K tomu ale asi nevede jina cesta nez zkusenosti. Druha vec je, ze nektery nastroje te k tomu cili proste dovedou lip nebo rychlejs a jen pomerama v mixu se tak daleko nedostanes, pokud nemas uplne perfektne nahranej material, coz ty nemas. Rozhodne nerikam, ze to mas s pluginama prehanet, ale napriklad tomu internimu ekvalizeru v cubase je vetsinou dobre se vyhnout. A jako jo, i s free vecma se da docela dobre zit i kdyz me by to slo bez UAD uz docela tezko:)Tonysss píše:Pokud jsem tě tedy pochopil správně, tak při mixu používám:Jeste me napada, co vlastne pouzivas pri mixu? Jestli se neda posunout i tam...
Klasické standartní pluginy v Cubase,a nějaké ty free, (Molot komresor, EpicVerb) atd. většinou ty hodně vychvalované free pluginy.
V podstatě to s pluginama nepřeháním, všechno se snažím udělat s ekvalizérem a dynamickým procesorem.
Na masteru mám vždy pověšený limiter do kterého už míchám.(Ten je taky nějaký free,teď si nevzpomenu jak se jmenuje) dalo mi práci vybrat takový který si nechá hodně líbit a zanechá dynamiku bicích.
Hodně používám společné Grupy nástrojů a ty pak upravuju jako celek (kytary,bicí,basa,keyb. atd) (zase obyč. Cubase ekvalizace, popřípadě úprava dynamiky, rozšíření sterea atd..
a používám zdvojené stopy kopáku a snare které upravuju docela brutálně a ty neposílám do Grupy bicích ale přímo na master.
Reverb používám EpicVerb a Lexicon. (plugin).
Žádne UAD nevlastním ,pokud narážíš na tohle.
No a pak pro posun v mixu/masteru a pro to, abys vubec byl schopnej ty pluginy dobre pouzit, jsou proste stezejni monitory/prevodnik/akustika, ael to asi vis...