Aké parametre si všímať pri kúpe zvukovej karty?
Kermitrak: pokud je ta změna v podstatě neslyšitelná, nemám důvod. Ale určo do budoucna zkusím nějaké porovnávání, udělat jednu smyčku pres workflow 24rec/32proces//88.2smpl Khz a pak stejnou nahrát na 24rec/32proces//44.1smpl. a obě pak v 16/44.1 dám na CD. Poslechové možnosti mám myslím ok, co posrávají monitory dohánějí sluchátka a naopak. Dík
Kermitak: No, ja aj preto chcem externú zvukovku, lebo som si zasa myslel, že je to lepšie ako interná zvukovka, pretože som uchránený od rôznych rušivých elementov z PC. Dokonca by som asi najviac uvítal Firewire, tam bude asi aj menšia záťaž na procesor, no ale keď je to ževraj ešte riskatnejšie ako USB...
Ale né, vždyť už jsme tu tenhle mýtus tolikrát probíraliPytkin píše:Mercy : odbudnu problemy s rusenim z PC

Externí zvukovky na FW a USB jsou úplně stejně náchylné na rušení z PC, ale spíš ještě víc kvůli blbému napájení. Případný externí adaptér (nebo interní zdroj) to moc nevylepší, protože to s PC pořád zůstává galvanicky spojené. Navíc přibývá problém s potenciálními zemními smyčkami.
No, musím priznať, myslel som aj také aj také rušenie. V prvom rade zvuk tej myši (teraz sa mi to deje s Audigy, prvej to nerobilo), otváranie okien (ten istý zvuk ako myš) <- audigy mám už ale rozbitú, sa mi polámal jeden vstup. Ale to, že úplne uchránený od iných ruchov nebudem, to som nevedel... Ešte mi povedzte, uvažujem dobre ak si myslím, že firewire riešenie menej zaťažuje procák?
Ano, je to tak, na druhou stranu jsou firewire karty citlive na to, ktery chipset mas na fw radici. Zdaleka nejmene problemu byva s Texas Instruments (nekteri vyrobci ho primo doporucuji), ale 100% zaruka funkcnosti to neni. Firewire radic dnes ale stoji par stovek, takze zasadni problem v tom nevidim; kdyz to nepujde s tim co mas, koupis si jiny (pokud nemas notebook, kde si sice muzes koupit radic na PCMCIA (nebo express card), ale imho to bude zase cenove trosku vys).
Taky je dobry si v pripade, ze ma clovek v planu pripojovat zvukovku k notebooku (u kamarada, na koncertech, ...), zjistit, jestli neni ta karta napajena pres firewire a pripadne, jestli k ni vyrobce dodava napajeci adapter (nekdy je dokonce nutny si ho koupit zvlast (typicky treba u Korga)), protoze vetsina notebooku ma pouze 4pinovy "maly" firewire konektor, ktery napajeni neumoznuje.
Taky je dobry si v pripade, ze ma clovek v planu pripojovat zvukovku k notebooku (u kamarada, na koncertech, ...), zjistit, jestli neni ta karta napajena pres firewire a pripadne, jestli k ni vyrobce dodava napajeci adapter (nekdy je dokonce nutny si ho koupit zvlast (typicky treba u Korga)), protoze vetsina notebooku ma pouze 4pinovy "maly" firewire konektor, ktery napajeni neumoznuje.
- Hiddenplate