Aké parametre si všímať pri kúpe zvukovej karty?

Interní a externí zvuková rozhraní
Fractal

Příspěvek od Fractal »

Kermitrak: pokud je ta změna v podstatě neslyšitelná, nemám důvod. Ale určo do budoucna zkusím nějaké porovnávání, udělat jednu smyčku pres workflow 24rec/32proces//88.2smpl Khz a pak stejnou nahrát na 24rec/32proces//44.1smpl. a obě pak v 16/44.1 dám na CD. Poslechové možnosti mám myslím ok, co posrávají monitory dohánějí sluchátka a naopak. Dík

Mercy

Příspěvek od Mercy »

Kermitak: No, ja aj preto chcem externú zvukovku, lebo som si zasa myslel, že je to lepšie ako interná zvukovka, pretože som uchránený od rôznych rušivých elementov z PC. Dokonca by som asi najviac uvítal Firewire, tam bude asi aj menšia záťaž na procesor, no ale keď je to ževraj ešte riskatnejšie ako USB...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Mercy : odbudnu problemy s rusenim z PC .. pribudnu problemy s vypadavanim .. vyber si :)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Mercy: Pokud je karta dobre navrzena, zadne problemy s rusenim nema (mam RME HDSP 9632 a je krasne ticha; kdyz prepnu na on board klumpr, slysim vsechny zvuky sveta a sum svistu ;)

Mercy

Příspěvek od Mercy »

Noo.. ale to neni isté že mi tá ext.zvuk. pôjde zle :shock: Môžem aspoň dúfať, či ako?

No a tá RME už je zasa iná cenová kategória... ja tak maximálne do 6000sk. A chcel by som mať 3D čudlíky :-)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Za pul darma je EMU 1212m (nemam zkusenost, ale lidi si ji pochvaluji).
Samozrejme ze ta externi zvukna muze fungovat bez problemu a je i velka pravdepodobnost, ze bude (no, tak 50 na 50 ;), jen obecne tech problemu s externimi kartami je nechutne moc v porovnani s internimi.

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Pytkin píše:Mercy : odbudnu problemy s rusenim z PC
Ale né, vždyť už jsme tu tenhle mýtus tolikrát probírali :(

Externí zvukovky na FW a USB jsou úplně stejně náchylné na rušení z PC, ale spíš ještě víc kvůli blbému napájení. Případný externí adaptér (nebo interní zdroj) to moc nevylepší, protože to s PC pořád zůstává galvanicky spojené. Navíc přibývá problém s potenciálními zemními smyčkami.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ctirad : on myslel rusenie typu , ze pocujes diskove aktivity , posuvanie kurzoru po obrazovke a podobne veci .. to ti na externej karte skutocne ubudne ..

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Pytkin píše:ctirad : on myslel rusenie typu , ze pocujes diskove aktivity , posuvanie kurzoru po obrazovke a podobne veci .. to ti na externej karte skutocne ubudne ..
No to právě ne. To nelítá vzduchem, ale po zemích.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ctirad : ja som myslel ze po zberniciach .. pri externej karte som sa s tym este nestretol , ze by som pocul access harddisku , alebo pohyb kurzora po obrazovke ...

Mercy

Příspěvek od Mercy »

No, musím priznať, myslel som aj také aj také rušenie. V prvom rade zvuk tej myši (teraz sa mi to deje s Audigy, prvej to nerobilo), otváranie okien (ten istý zvuk ako myš) <- audigy mám už ale rozbitú, sa mi polámal jeden vstup. Ale to, že úplne uchránený od iných ruchov nebudem, to som nevedel... Ešte mi povedzte, uvažujem dobre ak si myslím, že firewire riešenie menej zaťažuje procák?

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ano, je to tak, na druhou stranu jsou firewire karty citlive na to, ktery chipset mas na fw radici. Zdaleka nejmene problemu byva s Texas Instruments (nekteri vyrobci ho primo doporucuji), ale 100% zaruka funkcnosti to neni. Firewire radic dnes ale stoji par stovek, takze zasadni problem v tom nevidim; kdyz to nepujde s tim co mas, koupis si jiny (pokud nemas notebook, kde si sice muzes koupit radic na PCMCIA (nebo express card), ale imho to bude zase cenove trosku vys).
Taky je dobry si v pripade, ze ma clovek v planu pripojovat zvukovku k notebooku (u kamarada, na koncertech, ...), zjistit, jestli neni ta karta napajena pres firewire a pripadne, jestli k ni vyrobce dodava napajeci adapter (nekdy je dokonce nutny si ho koupit zvlast (typicky treba u Korga)), protoze vetsina notebooku ma pouze 4pinovy "maly" firewire konektor, ktery napajeni neumoznuje.

Hiddenplate

Příspěvek od Hiddenplate »

Nevím jak vy, ale já bych se teda spíš místo frekvencí a bitů zaměřil spíše na kvalitu A/D D/A převodníků... :)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

V tyhle cenovy je to prast jako uhod, tady je mnohem dulezitejsi, jak je karta stabilni, protoze zvuk je v podstate stejnej.

Mercy

Příspěvek od Mercy »

Ešte sa chcem spýtať - veľmi pôsobivo pôsobí Lexicon omega a za povedal by som dosť dobrú cenu na to koľko vstupov a výstupov poskytuje a akými predzosilovačmi disponuje, (ešte aj midi.. hmm...). Až mi na tom niečo nesedí... :idea: Je to vpohode zvukovka?

Odpovědět