Aké parametre si všímať pri kúpe zvukovej karty?

Interní a externí zvuková rozhraní
Vuid

Příspěvek od Vuid »

Mercy píše:Vuid: A prosím ťa, na tej SOLO sa ovláda main výstup a sluchatkový výstup jedným knobom? Alebo ako to funguje? Vlastne všímam si, že len zriedka sú na tých kartách dve nezávislé ovládania pre sluch. a hlavný výstup. Dá sa to aspoň dodatočne nezávisle ovládať softvérovo?
Je to jak to rikas - jednim knobem. V praxi to ale nevadi, mam to na doraz, kdyz pouziju sluchatka trochu ztlumim...
Mno je to levna karta, jak jsi spravne podotkl bez MIDI. Ale zvukove i konstrukcne ji muzu jen chvalit.

Mercy

Příspěvek od Mercy »

Takže tento mesiac by som chcel zrealizovať kúpu tej zvukovky, avšak po mesiacoch bádania a hypnotizovania seba samého :) som hranicu posunul cez 10.000sk. Môj momentálny favorit je M-audio Fasttrack Ultra 8R a to hlavne kvôli vybaveniu a cene. Ešte ma zaujala Focusrite Pro 10 i/o, ale na Slovensku ju v e-shopoch neviem nájsť a keď som ju aj v jednom našiel, tak cena bola prehnaná (oproti cz shopom).
Neviete ako je to s tým phantom napájaním? Tá M-audio má 2 - pre 1-4 a 4-8. Ale keby som tam náhodou aj zapojil dynamický mikrofón a phantom by bol ON, poškodil by som ho?

kexik

Příspěvek od kexik »

Mercy píše:Ale keby som tam náhodou aj zapojil dynamický mikrofón a phantom by bol ON, poškodil by som ho?
nie. phantom ma obmedzeny skratovy prud. spatne zapojene mikrofony (ktore maju uzemneny jeden vystup z menica) ale nebudu fungovat spravne (cinany, niektore bayery), kedze prud z phantomu bude vychylovat membranu mikrofonu. spravne zapojene trafove mikrofony nemaju problem (sm57, sm58, napriklad)

Mercy

Příspěvek od Mercy »

Tak napokon po zvážení ďalších okolností som kúpil tu od Manda Konnekt Live.

Didgenaut

Příspěvek od Didgenaut »

Mercy píše:No, musím priznať, myslel som aj také aj také rušenie. V prvom rade zvuk tej myši (teraz sa mi to deje s Audigy, prvej to nerobilo), otváranie okien (ten istý zvuk ako myš) <- audigy mám už ale rozbitú, sa mi polámal jeden vstup. Ale to, že úplne uchránený od iných ruchov nebudem, to som nevedel... Ešte mi povedzte, uvažujem dobre ak si myslím, že firewire riešenie menej zaťažuje procák?
na problémy se zvukem myši pomáhá vypnout její hardwarovou akceleraci

Odpovědět