E-MU 0404 usb

Interní a externí zvuková rozhraní
f.un
Příspěvky: 114
Registrován: 08 čer 2006 08:14

Příspěvek od f.un » 19 srp 2008 17:37

myslim,ze nejake alternativy su:

presonus inspire 1394
Tapco Link.FireWire 4x6
mozno yamaha go46

tieto su firewire karty
vzdy je nejake + a - , taky google vie dost poradit,nehladaj recenzie,ale problemy spojene s hw ktory planujes kupit,na forach
aj emu 0404usb si takto prever,ak nemas moznost vyskusat doma
macbook, maschine, logic 9, korg zero4, lpk25, yorkville ysm1

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 19 srp 2008 17:49

tankista píše:
kexik píše:to nie je problem windows, ale ovladaca. asio ovladac obsluhuje priamo procak, ma kernel streaming. windows pouziva wdm ovladac a ten je vzdy multiclient. treba nadavat na toho spravneho a tentokrat to nie je bill
Jak se to vezme, taky uz mohly mit Windows davno neco rozumnejsiho nez wdm :-)
wdm je velmi rozumna vec. akurat programatori DAW su lamy :)
wdm umoznuje rovnake latencie ako asio, dokazom je asio4all, ktory na wdm emuluje asio

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 184
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Příspěvek od Stardust » 26 srp 2008 22:33

Rozhodl jsem se pořídit si 0404 vzhledem k tomuto foru a vzhledem k tomu, že jeho cena se v obchodech s počítači začala pohybovat někde na úrovni 3500. Všude je ale najednou vyprodáno.
Nevíte náhodou někdo, kde by to mohli mít ještě na skladě z tuto cenu?

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 26 srp 2008 22:39

Stardust: třeba tady, za 3500 bez DPH,- : http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... 4-usb.html

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 184
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Příspěvek od Stardust » 26 srp 2008 23:26

Jindy2: Asi tam nakonec skončím, i když je to o sedm stováků dražší než to bylo třeba ne http://shop.bestpc.cz/?Mode=Sti&StiId=63072

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 26 srp 2008 23:37

Stardust: no, ceny se dají najít lepší jinde...ale já tam kupoval 1212m, hlavně proto, že to je pro mě blízko a maká tam safa co sem chodí na ezone...

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 184
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Příspěvek od Stardust » 04 zář 2008 22:07

Tak mi právě dorazila Emu 0404USB. Dík všem na fóru, že jste mi pomohli se rozhodnout.

Uživatelský avatar
Tamango
Příspěvky: 103
Registrován: 13 úno 2003 08:44

Příspěvek od Tamango » 05 zář 2008 08:00

dúfam, že s ňou budeš spokojný tak, ako ja :-)
Nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie ...

juzer
Příspěvky: 1
Registrován: 12 zář 2008 14:13

Příspěvek od juzer » 12 zář 2008 14:25

tankista píše:
Wohma píše:
tankista píše:Ale jeste bych pripomnel, ze narozdil od M-audia nedokaze prehravat najednou MME a ASIO aplikace, to je zas trosku nevyhoda
Asi budu za blba, ale co to znamena v praxi? Premyslim o ni, tak abych potom nebyl necim nemile prekvapen :)
Ze kdyz mas spustenou nakou audio aplikaci (at uz jakejkoliv syntak nebo daw jako Ableton ci Cubase), tak uz ti to neprehraje nic z winampu nebo z webovy stranky, ani z CD, dokud to nezavres...

Ale tohle neumi karty zadnych vyrobcu s vyjimkou M-audio, Esi a udajne snad jeste RME (to vyzkousene nemam)

Teda plati to cele v pripade, ze pouzivas PC, jestli mas Mac, tak zadne ASIO nepotrebujes, pouzijes Core Audio i na profi audio aplikace a neni zadnej problem s zadnou kartou
dve otazky ako lama:
no znamena to, ze ked si v cubase pustim nejaky syntak, tak mi nehra v nom naimportovane audio zaroven> ? ja som mal v plane si naimportovat hotove bicie ako wav a k tomu v reale hrat klavesy s vsti, alebo gitaru zo vstupu...to to nejde?

pokial si pamatam, tak na obycajnej doskovej ac97 som pustil nejaky softwarovy syntak a hral som si s tym do mp3 pustenej vo winampe...
teda sa mi nexce verit, ze by to na takej drahsej karte neslo..
alebo som to zle pochopil?

dikes

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 12 zář 2008 15:11

V nem animportovane audio ti hraje, ale uz ne z winampu zaroven. Muzes mit spustenou jen 1 ASIO aplikaci a nic vic, pokud mas syntak v ni jen jako plugin, neni problem. Pokud bys ho chtel pustit jako standalone, nelze

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 12 zář 2008 15:16

Naimportuj si audio do tracku v Cubase, naloaduj si VSTi a nemůže být problém...

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 184
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Příspěvek od Stardust » 16 zář 2008 17:22

Tak jsem konečně složil ve škole všecky zkoušky a okamžitě rozbalil Emu (tři týdny mě tu pokoušel zalepený v krabici). Instalace proběhla bez problému, ale objevily se hrozné lupance, které se tu už někde probíraly. Po pročtení různých for jsem vymazal ovladač interní zvukovky a nainstaloval nový firmware. Lupání (snad) zmizelo.

Zatím jsem k tomu připojil stolní bedny, hifi, sluchátka a stagepiano přes direct monitoring. Vše fachá nádherně (ať to nezakřiknu).
Další kroky budou Midi a recording. Už se těším.

Mercy
Příspěvky: 30
Registrován: 01 lis 2003 09:18

Příspěvek od Mercy » 25 pro 2008 22:33

Stardust: Máš ešte stále tú 0404? Ak hej chcem sa opýtať ako si na tom s tými lupancami? Fakt to už prestalo? Poprípade môžeš napísať nejaké skúsenosti s tou kartou... v dohľadnom čase sa chystám čosi kúpiť tak zbieram info :-)

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 184
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Příspěvek od Stardust » 26 pro 2008 00:39

Zdravím. Nebýt toho, že jsi mi to připomněl, ani si na ty lupance nevzpomenu. 100% spokojenost. Na takové to domácí nahrávání perfektní. Direct monitoring je bez chyby a dá se dobře využít i funkce mono. Jediné, co mi troch vadí je nízká úroveň vstupu, který je ovládán nelogicky nekonečným poťákem Level. Ale to je jenom detail, na který stačí myslet. Hlavní je, že zvuk je nádherně čistý a rychlý. VST nástroje také běhají bez nějaké větší latence. Nedávno jsem ho ale instaloval kamarádovi na Vistu a to bylo teda podstatně problematičtější než na XP. Možná to ale bylo jen proto, že jsem s Vistou nikdy nic neměl. Jinak vřele doporučuju.

Mercy
Příspěvky: 30
Registrován: 01 lis 2003 09:18

Příspěvek od Mercy » 26 pro 2008 00:51

Tak to je super že sa ti to podarilo rozchodiť. Na tie knoby som nepočul moc chvály, dokonca niekomu nešlo ani plynulo nastavovať volume...
Nekonečný poťák.. to ako mylíš, že s ním môžeš točiť jedným smerom stále dokola? :shock:

Odpovědět