Edirol FA-66 problem so zemnenim?

Interní a externí zvuková rozhraní
Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 09 pro 2007 08:03

nunu píše:Muzu i zapujcit,ale nemam to jak k tobe dopravit...
kde sa to da kupit?

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 09 pro 2007 12:52

Kdekoliv kde vyrabeji transformatory.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 pro 2007 14:54

problem je , ked budes svoj setup stale rozsirovat , tak aj oddelovacie trafo budes potrebovat vacsie a vacsie ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12772
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 09 pro 2007 15:01

a nestaci oddelovacie trafo prave na zvukovku,analogovy mix - ak je njeaky pouzivany - a repro ?? myslim ze ostatne prvky v retazci (synth/fx) niesu az take nachylne brumiet... alebo sa mylim ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 pro 2007 15:04

dendy : tam ide o to oddelenie .. podla mna musis mat za trafom vsetko .. lebo kedze vsetky zariadenia (vacsinou) su pospajane zemou , tak by sa ta zem spojila s povodnou zemou .. sice ja to tak mam v studiu a nic nebrumi .. hmm .. ale to moze byt aj tym , ze mame vlastnu zem ..

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 09 pro 2007 15:10

Prd na vsecko,staci zvukarna...Overeno mnohokrat.Nicmene ja bych do ni napchal i monitory.Jinak,bezne zarizeni bude mit prikon tak do 30W, takze si sami snadno spocitate kolik toho muzu do 500W oddelovaku napchat veci...

A je vavzdy klid s problematickyma vecma...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 pro 2007 15:18

nunu : zvukarna je predsa napajana z pocitaca . nema vlastne napajanie ..

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 09 pro 2007 15:40

A konektor DC IN je asi k cemu ??? Toto jsou prave dusledky tech levnych veci, napajene je to jednim nesymetrickym napetim ktere je pro vsecko, jak pro operaky,tak pro analog, tak pro digital.Vubec se nedivim ze to dela nejaky bordel...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 pro 2007 15:43

nunu : nie kazda ma DC IN .. alebo hej ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 pro 2007 15:45

pozeram edirol Fa-66

FireWire Bus Powered, AC Adaptor Included

takze k tomu je rovno adapter .. ten ale predsa nema zem .. ne ? tomu potom nemoze oddelovacie trafo pomoct ..

Obrázek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 pro 2007 15:49

hmm .. aj tak tomu celemu vobec nerozumiem .. mal 2 zvukovky , tie to nerobili (mozno galvanicke oddelenie vnutri?) .. tretia to robi .. vsetko ide z jednej zasuvky .. toto by raz mohol dakto (kto tomu rozumie) vysvetlit .. ak sa tu taky najde .. presne podobny problem ma aj upman v inom threade ..

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 09 pro 2007 16:01

Pomuze...Monitory se zvukovkou do oddelovaku a je po problemu.Vysvetlim ti to hned. Je to uplne jednoduche.Jde jenom o to,ze je to nejlevnejsi segment a snaha usetrit za kazdou cenu kazdy cent. Jednoduse je vevnitr spatne navrzena a ojebana kde se jen da.

Jake galvanicke oddeleni vevnitr, to nikdo nedela, uz vubec ne u takovychto kousku.

Kdyby bylo pouzite vevnitr trafo s nekolika sekundarama jak je dobrym zvykem u slusnych firem a navrh PCB ktery respektuje alespon nejaky ty standarty tak se to nestane.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 09 pro 2007 16:05

Toto je jedna z veci kterou bych NIKDY nekoupil,poud ma zvukarna napajeni z adapteru,dekuji nechci.Myslim tim z adapteru ktery ma dva piny... A je jedno jestli do nej jede AC nebo DC.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 pro 2007 16:14

nunu : no moc si mi to nevysvetlil .. preco to brumi .. a preco mu ine dve zvukovky (z rovnakeho segmentu) nebrumeli ? predpokladam ze ich napajal rovnako z FW ..

a galvanicke oddelenie vo FW sa nerobi ? ctirad tu kedysi nieco o tom pisal mam pocit ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 09 pro 2007 16:26

a nebude problem v tom ze nulak je zaroven aj zem? cize aj ked ma adapter tak vlastne je zapojeny na zem.. ( ale ja tomu nerozumiem len som prispel lebo v mojom celom byte je nulak zaroven aj zem :) )

Odpovědět