Edirol FA-66 problem so zemnenim?

Interní a externí zvuková rozhraní
Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Edirol FA-66 problem so zemnenim?

Příspěvek od Poshook » 08 pro 2007 22:26

Zdravim,

vymenil som Konnekt24D za FA-66, pretoze tie nestabilne drivery mi branili v serioznej praci.
FA-66 som strcil do firewire a zapol PC s OSX. system nabehol a karta bez driverov okamzite frcala ako ma bez najmensich problemov az na jeden, ktory ani mozno nie je na jej strane.
na sluchadla je zvuk uplne OK, ale ked zapnem aktivne monitory, dostava sa do nich brum z pocitaca. pri rovnakom pripojeni s Konnekt24D aj FW410 nebol najmensi problem. teraz pocujem v monitoroch vyrazne rusenie. kedze cez sluchadla su vystupy na FA-66 uplne v poriadku (skusal som aj line out), pravdepodobne ide o nejaky problem s uzemnenim, pretoze bedne brumia aj pri 0db volume na zvukovke.
FA-66 je napajany cez Firewire z PC, ktore je v tej istej zasuvke ako monitory, pretoze ina zasuvka v izbe ani nie je. vie mi niekto pomoct?
dakujem

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 pro 2007 22:37

pocitac nie je na sieti? dsl modem, tv pripojka, atd?
bedne su pripojene cez xlr?

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 08 pro 2007 22:51

kexik píše:pocitac nie je na sieti? dsl modem, tv pripojka, atd?
bedne su pripojene cez xlr?
pocitac je na sieti, modem je v tej istej zasuvke. bedne su pripojene cez nesymetriku. nechapem ale, preco to pri dvoch predoslych FW kartach pri totalne rovnakom pripojeni nerobilo ziaden problem

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 pro 2007 22:55

poshook : modem je DSL ? alebo z kablovky daco ?

Ked to brumi , vytiahni FW z pocitaca (za jazdy) .. prestane brumiet ?

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 08 pro 2007 22:59

Pytkin píše:poshook : modem je DSL ? alebo z kablovky daco ?

Ked to brumi , vytiahni FW z pocitaca (za jazdy) .. prestane brumiet ?
mam chello cez kabel. ked FW vytiahnem za chodu, brum prestane

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 pro 2007 23:17

ok .. vytiahni TV kabel z CHELLO modemu .. ak brum prestane , si zavodou ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 pro 2007 23:18

odhadujem ze to pomoze .. a preco tie dve interxichty nebrumely ? asi su galvanicky oddelene vnutri ..

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 08 pro 2007 23:23

nepomohlo

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 pro 2007 23:29

poshook : ok .. skus vytiahnut sietovy kabel z PC .. to by ale nemalo pomoct .. nemas pc este dako inak spojene s televizorom ? alevo nieco podobne ?

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 08 pro 2007 23:34

Pytkin píše:poshook : ok .. skus vytiahnut sietovy kabel z PC .. to by ale nemalo pomoct .. nemas pc este dako inak spojene s televizorom ? alevo nieco podobne ?
PC mam v zasuvke, v ktorom je aj vsetko ostatne:
- aktivne monitory
- modem
- LCD
- externa USB DVD-RW
- Roland A-70

televizor nemam

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 pro 2007 23:47

No neviem .. tieto zemiace problemy s komputrami tu riesime furt do kola .. myslim si ze problem je v tom ze karty pred tym maly zem galvanicky oddelenu .. tato nova ju nema .. vo firewire myslim .. FW potrebuje zem ? co tak v kabli ju dako odstrihnut .. ak je to prudova slucka , tak ju nepotrebuje ..

k tomu sa musi vyjadrit kexik .. alebo ctirad ?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12780
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 08 pro 2007 23:50

poshook ja som mal presne tento problem a bolo to naozaj tym chello modemom.. konkretne to bola taka haluz ze TPkabel z modemu do kompu mal koncovky kovove a zrejme pripojene na zemniaci vodic.. tiez som to mal vsetko nastrkane v 1 predlzovacke a aj tak to brumelo...

ked som vymenil TP kabel za iny z cisto plastovymi koncovkami tak bolo po brume ... teda ako prvotne riesenie som spravil to ze som izolepou olepil kovove casti na konektore - aj to stacilo..:)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 pro 2007 00:01

dendy : hej .. kablovka ma zem na inom potenciali , ako zem na koliku v zasuvke elektrickej .. ked sa spoja , brumi to ..
poshook uz ale vyskusal odpojit kablovku aj modem .. a stale mu to brumi .. cize tym to neni ..

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 09 pro 2007 01:11

Pouzij oddelovaci trafo a mas po problemu.Stoji to par stovek,nepotrebujes nejak velmi vykonne.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 09 pro 2007 01:13

Muzu i zapujcit,ale nemam to jak k tobe dopravit...

Odpovědět