Edirol FA-66 problem so zemnenim?

Interní a externí zvuková rozhraní
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 pro 2007 16:29

excom : to je trosku ine .. adapter nema zem .. len 2 koliky .. do karty ide sice + a zem ale ta zem je za trafakom (sekundar) .. cize je oddelena .. to by malo byt v poriadku ..

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 09 pro 2007 16:36

No protoze nejaci soudruze neco podelali v navrhu,je tezko rict kde.To nejde zevseobecnit, kdyz nejede auto taky to muze byt tim ze ma spatny klic v imobilizeru nebo zadreny motor.. Ty dve predtim jely a nic jim nebylo...To treti proste nejede.
To neni jednoduche diagnostikovat a uz vubec ne na dalku,ale pouze podrobnym studiem daneho zarizeni.
Neslysel jsem o tom ze by FW byl galvanicky oddeleny,kdyz je v nem napajeni,je to hovadina.... Je ale pravdepodobne ze to nekery vyrobce galvanicky oddeli aby se mu dovnitr dostavalo co nejmin sracek z venku.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 pro 2007 16:38

nunu : no ved napajanie musis mat samozajme z vonku .. ale data mozu byt galvanicky oddelene .. to by slo ne ? mal by si pocitac oddeleny od zvukoveho retazca ..

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 09 pro 2007 16:40

Pytkin píše:excom : to je trosku ine .. adapter nema zem .. len 2 koliky .. do karty ide sice + a zem ale ta zem je za trafakom (sekundar) .. cize je oddelena .. to by malo byt v poriadku ..
Ale neni na stejnem potencialu jako GND jineho zarizeni,tecou pres ni vyrovnavaci proudy a tim se to cele rozesere,dostane do vstupu,zesili a brumi.

Oddelovaci trafo pro zvukovku a monitory to vyresi.Tecka.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 pro 2007 16:48

poshook : takze uz vies co mas spravit ..

nunu : ok .. a co by sa stalo keby vsetko ako ma zapojene v jednej zasuvke , to zapojil do oddelovacieho trafa .. aj vtedy mu to trafo urcite pomoze ?

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 09 pro 2007 17:02

nunu píše:
Pytkin píše:excom : to je trosku ine .. adapter nema zem .. len 2 koliky .. do karty ide sice + a zem ale ta zem je za trafakom (sekundar) .. cize je oddelena .. to by malo byt v poriadku ..
Ale neni na stejnem potencialu jako GND jineho zarizeni,tecou pres ni vyrovnavaci proudy a tim se to cele rozesere,dostane do vstupu,zesili a brumi.

Oddelovaci trafo pro zvukovku a monitory to vyresi.Tecka.
Melo by to snad vyresit. Jen doplnim ze bude muset v tomhle pripade (napajeni fw zvukovky z adapteru) pouzit fw kabel do pc bez napajeni - 4 pinovy.

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 09 pro 2007 17:08

Pytkin píše:poshook : takze uz vies co mas spravit ..

nunu : ok .. a co by sa stalo keby vsetko ako ma zapojene v jednej zasuvke , to zapojil do oddelovacieho trafa .. aj vtedy mu to trafo urcite pomoze ?
Pokud bude napajet fw kartu kabelem z pc tak to neni jisty. Brum muze vznikat v pc a po napajeni prejit do fw karty. Po datovych pinech snad ne....

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 10 pro 2007 08:42

Pytkin píše:poshook : takze uz vies co mas spravit ..

nunu : ok .. a co by sa stalo keby vsetko ako ma zapojene v jednej zasuvke , to zapojil do oddelovacieho trafa .. aj vtedy mu to trafo urcite pomoze ?
hej, vsetko je nad slnko jasne :wink:

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 pro 2007 10:02

poshook: este polaboruj; fw zvukna ma zemiaci srobik, na zadnom paneli vlavo hore... skus kusom drotu (jedno akeho) prepojit tento srob s kostrou PC a kostrou monitorov (predpokladam ze tiez maju vyvedeny zemiaci srobik... mne prave pride ze zvukna je momentalne odzemnena, minimalne jej krabica

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 10 pro 2007 10:53

No problem sme vyriesili celkom jednoducho, Poshook kartu vratil. Ja som ju samozrejme hned vyskusal nainstalovat doma......aj v praci... ziaden problem s brumom. Nemam ziadne oddelovacie trafo ani specialne pocitace...jedno je 5 rocna dnes uz sunka, v praci mam pocitac ktory som zobral hotovy z Agemu a ani netusim ake komponenty su vnutri. Jedine co som tam doplnil je FW karta. Na tomto pocitaci predvadzam vlastne vsetky karty, ku zvukovke pripajam rozne monitory, Edirol, Roland, Tapco, BlueSKy....ziaden brum. Jedine co mozem s istotou povedat ze mam inak ako Poshook je trojzilovy rozvod v zasuvkach doma aj v praci. Toto Poshook celkom urcite nema. V byte ma stary dvojzilovy rozvod. Cely problem vobec nieje v karte ale v rozdielnych potencialov zeme na karte a monitoroch. Spolocne prepojenie by to malo riesit, rovnako ako symetricke pripojenie monitorov. Aj ked to by malo byt vlastne fuk, nakolko brum nieje v signalovej ceste......keby bol, tak by ho bol Poshook celkom urcite pocul aj v sluchadlach.....a tam bolo uplne ticho podla jeho slov. Takze tak....Poshookovi zelam, aby nasiel kartu podla jeho predstav...aj ked podla mna bude musiet asi trochu dosetrit, lebo v tejto cenovej nieje moc z coho vyberat...teda podla jeho kriterii. Hodne zdaru! A Vy co mate v poriadku elektricke rozvody sa vobec nemusite Edirol zvukoviek bat.......chodia v pohode, maju skvele drivery a zvuk. Koniec reklamneho bloku.... :D

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 pro 2007 11:48

hubert : to je jasne .. to nikdo ani neocakaval ze by v karte bol problem ..

ale k tomu co pises .. hovoris o rozdielnom potenciali na karte a monitoroch .. kde sa berie , ked vsetky su napajane z rovnakeho zdroja ? jaj mozno tym ze karta je neuzemnena ?

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 10 pro 2007 12:24

Jasne ono sa to trochu mota...nieje zem ako zem.....karta je sama o sebe nezemnena...dostava napajanie bud z adapteru alebo z FW......ale aj ked je napajana z adapteru tak dostava to co je vlastne tiez "zem" po FW z pocitaca....tuto moze byt prvy problem, ktory by mohol byt rieseny prave upravenim FW kabla a odstrihnutim zeme (kostry z PC).....ale stale tu mame este ten dvojzilovy rozvod v sieti....a ten sam o sebe je peklo......tam je vlastne zem a pracovny nulak jedno.....a o cistote a potenciale tejto akoze zeme rozhoduje vela faktorov...a samozrejme ake zariadenia su v sieti zapojene.....a to nielen medzi PC, zvukovkou a monitormi.....toto by sa dalo riesit len premostenim vsetkych zariadeni....a uzemnenim napr. na radiator...co ale v niektorych pripadoch tiez nemusi pomoct....ako napr. pri tej uz spominanej kablovke.....Proste pri dvojzilovom rozvode je to fakt peklo......zaradenie oddelovacieho trafa by malo pomoct, ale niesom si celkom isty ci by to fungovalo tak, ako pisal vyssie myslim nunu.....t.j. len niektore zariadenia......to by asi zalezalo na konkretnom pripade....niekedy by to snad mohlo pomoct...ale podla mna je to velmi individualne.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 10 pro 2007 12:38

Pomuze to, a navic odstrani ze site spoustu svinstva, u mne to treba ma dost velky zvukovy prinos.

Mam prakticky cca 4kVA toroid s filtrem na vstupu a asi 8 zasuvek z cehoz kazda ma dalsi svuj filtr a wataz, tim myslim dve na koncove zesilovace a zbytek uz po 200 nebo 100W. Nicmene takoveto zarizeni pokud si ho clovek neudela sam vyjde na slusny balicek penez, a i kdyz se pricinni tak takto vykonne trafo je nakladna vec kterou ne kazdy ocenni.
Ale na problemy s brumem staci fakticky mnohem mene vykonne za par stovek.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 10 pro 2007 12:55

Jasne ze pomoze ...nehadam sa......len som si dovolil nesuhlasit s tym ze nemusis dat za oddelovak pocitac ale len zvukovku a bedne..../ako si tvrdil vyssie/...toto by fungovalo len vtedy keby mal zem z FW kablu strihnutu...v opacnom pripade bude tam kde predtym.....ale to je len detail.....v kazdom pripade oddelovacie trafo je definitivne riesenie.....

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 10 pro 2007 13:12

Vsadim boty -)))))

Odpovědět