Edirol FA-66 problem so zemnenim?

Interní a externí zvuková rozhraní
hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 10 pro 2007 18:06

Nunu mne sa zda ze sme za jedno...ak by si poriadne cital mozno by si to videl aj ty.....ak si pozries aj ine diskusie kde sa jednalo o odzemnenie napr. zdroja v notase....aj proti tomu som bol....proste nesuhlasim s tym.....na prerusenie zeme v napajani vo FW kabli nic nieje a nieje to zivotu nebezpecne to je to co som radil.... to ze zariadenia prepojis medzi sebou ked maju na sebe pridavny zemniaci kontakt a cele to zvedies napr. na radiator v pripade ze mas dvojzilovy rozvod.....je tiez v poriadku riesenie a nie zivotu nebezpecne..tak to tu laskavo nemotaj....jedine co je extrem je to odzemnenie zvukovky ONYX......a aj som to tak bral ako extrem.....ale ospravedlnujem sa. A ked tak pozeram na cenu tych traf....myslim ze by Poshooka vyslo podstatne lacnejsie nechat si dorobit z rozvadzaca jeden samostatny trojzilovy privod so zvlastnym istenim a jednou mnohozasuvkou na konci......tak som to mal povodne vyriesene aj ja...A bude to urcite fungovat. Bez odzemnovania cohokolvek a bez trafakov.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 10 pro 2007 18:32

este by ma zaujimalo, cim si vysvetlujete, ze Konnekt bol cisty ako lalia

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 10 pro 2007 18:54

Je mozne ze jsem neco spatne precetl, vysvetlil si jinak nez jsi zamyslel, je to problem internetove komunikace. Je jasne ze je rozdil ufiknuti zeme u FW a ufiknuti ochranneho vodice.

S tim co jsem psal se opravdu stalo a proto se takovych veci snazim vyvarovat.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 10 pro 2007 18:59

Vnitrni zapojeni te karty. Je zapojena jinak,zcela jiste bude jina a neprojevi se to.Projevi se to pak u jineho soudruha s jinyma pripojenyma komponentama, nekde uplne jinde.

Proste sem tam se sejdou veci ktere u nekoho jdou bez problemu a jinde se nedari.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 10 pro 2007 19:43

Tak s poslednou vetou co napisal nunu sa uplne stotoznujem....zial aj ked sa vela veci da pomerne jednoducho logicky vysvetlit.....v tomto pripade aj na prvy pohlad jednoduche a jasne veci funguju trochu inak..... Ja si totiz vobec niesom isty ci je mozne totalne galvanicke oddelenie zariadenia zaveseneho na FW.....z tohto pohladu potom neviem vysvetlit to preco to na tom Konnekte nerobilo....hadam len cisto teoreticky ze vnutorne zapojenie karty naozaj zohralo urcitu ulohu v celom tom retazci, co sa nakoniec prejavilo zrejme uplne zanedbatelnym rozdielom potencialov na zemiach jednotlivych komponentov audio retazca....To ale znamena na druhej strane aj to, ze niekomu inemu na inom kompe s inymi reprakmi moze toto robit prave ten Konnekt......tak si vyber. Toto cele je samozrejme uz len cista spekulacia.....skoda ze si s tou kartou u seba viacej nelaboroval.....mozno ze by si dosiel este k zaujimavym poznatkom.....ja to tu zial u seba nejako neviem nasimulovat......mne to proste funguje bez brumu :D

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 10 pro 2007 19:58

hubert píše:Tak s poslednou vetou co napisal nunu sa uplne stotoznujem....zial aj ked sa vela veci da pomerne jednoducho logicky vysvetlit.....v tomto pripade aj na prvy pohlad jednoduche a jasne veci funguju trochu inak..... Ja si totiz vobec niesom isty ci je mozne totalne galvanicke oddelenie zariadenia zaveseneho na FW.....z tohto pohladu potom neviem vysvetlit to preco to na tom Konnekte nerobilo....hadam len cisto teoreticky ze vnutorne zapojenie karty naozaj zohralo urcitu ulohu v celom tom retazci, co sa nakoniec prejavilo zrejme uplne zanedbatelnym rozdielom potencialov na zemiach jednotlivych komponentov audio retazca....To ale znamena na druhej strane aj to, ze niekomu inemu na inom kompe s inymi reprakmi moze toto robit prave ten Konnekt......tak si vyber. Toto cele je samozrejme uz len cista spekulacia.....skoda ze si s tou kartou u seba viacej nelaboroval.....mozno ze by si dosiel este k zaujimavym poznatkom.....ja to tu zial u seba nejako neviem nasimulovat......mne to proste funguje bez brumu :D
jasne, mozno bude najjednoduchsie sa prestahovat do niecoho novsieho :)

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 10 pro 2007 20:05

Aj tak byt tebou sa skusim dohodnut s majitelom bytu na tom ze by si si nechal z chodboveho rozvadzaca dotiahnut jeden gumak kabel s troma zilami do bytu, priamo do izby a na konci krabica s viacerymi zasuvkami. Este by si to mohol nechat spravit s jednym isticom s ktorym by si aj zapinal cele studio. Takto som to mal spravene ja nez sme prerobili celu elektriku na trojzilovy system. Toto naozaj bude stat malicko....kabel, nejaka praca, krabica so zasuvkami.... A v tych rozvadzacoch na chodbach je urcite dotiahnuta cista zem....

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 10 pro 2007 20:06

a pak ze nema prachy ,hehehehe -))

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 10 pro 2007 20:10

Hej tiez ma to zaskocilo...najprv mi vyplakava ze nema prachy a nakoniec problem so zemou vyriesi kupou noveho bytu alebo stavbou domu......vsak pockaj Poshook ked budes nabuduce chciet nieco kupit :D :D :D

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 10 pro 2007 20:11

Jen jestli to nemyslel ironicky -)))))))))))

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 10 pro 2007 20:24

hubert píše:Hej tiez ma to zaskocilo...najprv mi vyplakava ze nema prachy a nakoniec problem so zemou vyriesi kupou noveho bytu alebo stavbou domu......vsak pockaj Poshook ked budes nabuduce chciet nieco kupit :D :D :D
zabudol som dodat, ze predtym bude asi treba najst nejaku bohatu manzelku:)

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 10 pro 2007 21:05

Vis ty co,kup radsi to trafo -))))))))))))))

8) 8) 8)

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 10 pro 2007 21:33

nunu píše:Vis ty co,kup radsi to trafo -))))))))))))))

8) 8) 8)
ked myslis, ze je lepsie tak pouvazujem :)

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 10 pro 2007 21:40

Leda ze by byla hezka, chytra,bohata ...Se zarukou vraceni a garanci ze se nezmeni -)

Ale takove se tezko hledaji,vzdycky neco chybi. Sakra,nejak jsme odbocili,ale mirne odlehceni snad neni na zavadu.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 10 pro 2007 21:58

nunu píše:Leda ze by byla hezka, chytra,bohata ...Se zarukou vraceni a garanci ze se nezmeni -)

Ale takove se tezko hledaji,vzdycky neco chybi. Sakra,nejak jsme odbocili,ale mirne odlehceni snad neni na zavadu.
jasne, ze nevadi. problem bol vyrieseny, treba zajst na pivo a pokecat :)

Odpovědět