zkušenosti s RME fireface

Interní a externí zvuková rozhraní
aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 23 lis 2006 01:33

delay píše:Martin:
No já právě uvažuji o Layla AUDIOIFIRE 12 http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,1282
nebo
MOTU http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,94
828mkII FireWire

Mám mixpult 12 I/O (direct out) a chtěl bych na něm míchat, je jasný, že je proto ta Layla jak dělaná, jenže MOTU se mi teda jeví jako daleko větší sympaťák...

a preco ti prijde MOTU ako vetsi sympatak? horsie parametre/horsi zvuk, ludia sa stazuju na drivere atd atd....je tu aufiofire 12 mam a som s nou dokonale spokojny. zvuk super (pocutelne lepsi ako m-audio) a uplne bezproblemova, ked neratam problemi s firewire, ktory bol ale sposobeny windowsom xp sp2 a po nainstalovani patchov islo vsetko ako ma.

btw. Echo Audio je firma. Layla a Audiofire su ich produkty (2 rozdielne)

a inak ak ti ide hlavne o nahravanie tak RME Fireface 800 a Audiofire12 ma AD +- rovnako kvalitne......(co sa tyka DA tak tam je fireface o dost lepsi)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 23 lis 2006 06:22

Tak ty parametry ECHO AUDIOFIRE 12:

-Analog Input-
12 Balanced TRS connectors
Accepts unbalanced signals
Frequency Response: 20Hz-20kHz, ±0.1dB
Dynamic Range: 113dB A-weighted
THD+n: <0.002% A-weighted
Nominal Input Level: +4dBu or -10dBV (software configurable)

-Analog Output-
12 Balanced TRS connectors
Frequency Response: 10Hz-20kHz, ±0.1dB
Dynamic Range: 114dB A-weighted
THD+n: <0.002% A-weighted
Nominal Output Level: +4dBu or -10dBV (software configurable)


MOTU 828mkII se mi nepodařilo zjistit !?
Podle čeho tedy soudíš, že 828mkII je horší? Že neumí 192kHZ?
Nebo máš praktické zkušenosti?

Jinak MOTU jsem chtěl také kvůli standalone možnostem, dále je zde možnost rozšíření o AD/DA převodníky atd...

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 23 lis 2006 08:09

je pravda ze ani adat ani spdif tam nieje. mne tych 12 vstupov zatial staci, a ked nebude tak tie peniaze co som usetril oproti motu su uz 1/2 ceny nejake RME adat interfaceu (ktoremu by som tiez veril viac ako motu)

co sa tyka tech parametrov tak to ze ich MOTU nemaju na vlastnej stranke a ze ich clovek musi hladat (: op-ampy su tam NJM4580 co bude asi ok a prevodnikove chipsi su tam AK4382 (len main out) a AK4528 (vsetky in a zvysne out), takze tie analogove vstupy/vystupy urcite nie su lepsie parametre ako tie co najdes tu:

http://www.asahi-kasei.co.jp/akm/en/pro ... 4382a.html
http://www.asahi-kasei.co.jp/akm/en/pro ... k4528.html

imho nic moc, ked za menej penazi mozes mat viac vstupov/vystupov vo vyssej kvalite a este usetris peniaze za ktore si neskor mozes kupit polku kvalitneho digi interfaceu...

delay píše:Tak ty parametry ECHO AUDIOFIRE 12:

-Analog Input-
12 Balanced TRS connectors
Accepts unbalanced signals
Frequency Response: 20Hz-20kHz, ?0.1dB
Dynamic Range: 113dB A-weighted
THD+n: <0.002% A-weighted
Nominal Input Level: +4dBu or -10dBV (software configurable)

-Analog Output-
12 Balanced TRS connectors
Frequency Response: 10Hz-20kHz, ?0.1dB
Dynamic Range: 114dB A-weighted
THD+n: <0.002% A-weighted
Nominal Output Level: +4dBu or -10dBV (software configurable)


MOTU 828mkII se mi nepoda%u159ilo zjistit !?
Podle %u10deho tedy soudí%u161, %u17ee 828mkII je hor%u161í? %u17de neumí 192kHZ?
Nebo má%u161 praktické zku%u161enosti?

Jinak MOTU jsem cht%u11bl také kv%u16fli standalone mo%u17enostem, dále je zde mo%u17enost roz%u161í%u159ení o AD/DA p%u159evodníky atd...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 23 lis 2006 08:39

Dobře.
ECHO AUDIOFIRE stojí stejně jako MOTU 828mkII. Nebo ten rozdíl je zanedbatelnej. Co se týče těch převodníků, soudě pouze podle dynamického rozsahu je ECHO o 1 resp. 3dB lepší. Jenže je tohle kritérium? Já mám nyní E-MU 1212m a tam jsou převodníky -AD- AK5394A a -DA- CS 4398 - dyn. rozshah ju u obou 120db (stejné jako v ProTools). Takže 1212m má vlastně kvalitnější převodníky čili je lepší nežli ECHO Audiofire???

Nechci rejpat, jen se snažím něco přiučit nebo možná pochopit...:-)

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 23 lis 2006 09:30

nieje toto nejake univerzalne kriterium ale +- to zmysel dava.
ono dolezitejsi je dynamic range (a mozno este viac THD) tej zvukovky ako celku, a nie len toho jedneho chipu.

a e-mu su co sa tohto tyka tak trochu odflaknute napriek tomu ze tam ma dobry chip. (aspon merania ich zvukoviek co som videl tak vyzerali)

druha vec je ze 1212m je interna co je tiez tak trochu nevyhoda.

kazdopadne tym ze je ta karta ako celok zle navrhnuta, sa daju parametre prevodnikoveho chipu len zhorsit, nie zlepsit... takze ta motu urcite nebude mat lepsie parametre ako tie co su uvedene pri prevodnikovom chipe...a uz tie niesu nic moc.

mozno by som niekde vedel najst aj rightmark meranie Echo Layla, ktora je z vnutra vraj rovnaka ako audiofire...imho je to dost ok kvalita...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 23 lis 2006 09:50

No, každopádně mám o čem přemýšlet...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 23 lis 2006 09:58

hosi, topic je o rme... preco to nerozoberate inde?

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 23 lis 2006 10:14

kexik: mne to prijde ako rozumna alternativa k RME a hlavne nie tak predrazena ako RME

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 23 lis 2006 10:15

Doufám, že nebudu taky moc offtopic. Mám EMU1820 a už mi nestačí In/Outs, tak jsem si myslel že bych si koupil RME třeba 9636 která má v sobě 2x ADAT. Můžu mít dvě úplně odlišné karty v PC? Nebude se to hádat? Co Cubase? Pojedou mi obě?

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 23 lis 2006 10:16

resil sem podobne dilema! chtel sem stabilni FW zvukovku k laptopu a nakonec sem prihazoval penize, cetl recenze, sjizdel fora (fakt sem s tim stravil hromadu casu) pricemz porad nezbejvalo nez stale prihazovat a tak furt dokola, az sem se dostal k castce okolo 1000eur a pak uz nemelo smysl magorit a koupil sem to, co sem chtel hned na zacatku, tzn. RME fireface 800. jako karta (rek bych) nema v dane cenove kategorii rovnocenneho soupere.

v podstate sem dospel zaveru, ze v soucasnosti neexistuje vyrobce, kterej by nabizel prevodniky, preampy, in/out, stabilitu, interni softwar, support atd. v takove kvalite jako prave RME. hodne sem si sliboval od mackie 1200F, ale ten je uz rok jenom na papire, navic dyz si clovek prochazi zahranicni fora, tak zjisti, ze ostani vyrobci bojujou uz jenom s tim, aby danej interface vubec rozjeli...

takze sem koupil fireface, nicmene na cene cca 1250eur moje vydaje neskoncily!!!

na fireface me stvalo to, ze nema poresenou monitorovaci sekci, nicmene dokoupil sem k tomu mpatch 2 od sm pro, s dalsim velmi slusnym headphone preampem a s moznosti routovani signalu do dvou monitorovacich systemu (plus takove ty srandy jako aux in atd.). + 125eur

po pocatecnich problemech s firewire na laptopu to doslo tak daleko, ze sem fireface "odvaril"... ano bohuzel, najednou prestala komunikovat nejen s laptopem, ale i s ostatnim FW hw. takze sem ji poslal zpet do obchodu, pockal si skoro 2 mesice a dostal opravenou fireface zpet. rozhodl sem se, ze uz nebudu riskovat a koupil sem do laptopu PCMCIA kartu lacie. mam ji bohuzel teprve nekolik dni a navic jeste nemam 800fw kabel, nicmene planuju to pouzivat s "rychlejsim" fw. mel sem stesti a koupil sem lacii na ebay ve 100% stavu vcetne postovneho atd. za 50eur..

samotna fireface: dosavadni zkusenosti byly nasledujici: instalace bezproblemova, obsluha fireface vice nez luxusni, hlavne routovaci moznosti v mixeru a matrixu berou dech!!! stejne luxusni je taky moznost nastaveni vseho v dodanem softwaru, tzn. ze na fireface je pouze minimum ovladacich cudlu;-) tohle je jedna z veci, ve ktere je dle meho nazoru RME nedostizna... a k cemu bude vybornej hw bez prvotridni sw podpory..
po zvukove strance nemam sebemensi vyhrady, a ackoliv psal martin ze se mu nelibej preampy, ja sem s nema spokojenej. sluchatkovej preamp ja vynikajici, stejne jako instrument in!!! uz tyhle dve vychytavky velmi potesej!!!

stejne jako ostatni doporucuju neinstaovat SP2, dropy obcas byly, s novou pcmcia kartou sem zatim nenatacel, takze nedokazu posoudit, jak se bude chovat. nicmene sem pro jistotu SP2 taky odinstaloval.

planuju dokoupit octamic D a spojit ho s fireface adatem. druhej adat zustane volnej do budoucna pro nejakej drazsi 8 kanal.. tohle se mi na fireface hodne libi, je to interface, ktere nebudu muset (doufam) v nekolika letech upgradovat

tim chci rict asi tolik, pokud nekdo resi otazku, zda se oplati priplatit rekneme na hranici fireface, s klidnym srdcem doporucuju!!! neni to nejlevnejsi reseni, zejmena dyz k tomu pripoctu dalsi investice jako mpatch 2 kontroler (kterej bych ale tak jak tak musel koupit) pripadne kvalitni pcmcia kartu...
motu traveller atd. sou systemy, ktere vypadaj lakave, ale jako komplexni reseni hlavne se spickovou sw podporou je fireface urcite cislo 1. verim, ze technici z RME udelaj dvojku tak vychytanou, ze to asi bude ultimativni zarizeni pro vetsinu z nas (lepsi monitorovaci sekce atd.), nicmene uz tahle krabice nabizi ve sve kategorii to nejlepsi, co je v soucasnosti na trhu.

howgh;-)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 23 lis 2006 10:39

Jenom pro info, mohlo by to nekoho zajimat:
docela citam, ze 828mkII s black lion modifikacema strci do kapsy kazdou podobnou zvuknu do 50k (hodiny na urovni BigBena a tak). V cem ty mody spocivaj nevim, ale asi by nebyl problem to najit.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 23 lis 2006 10:46

Kermitrak:
Fakt nevim, co to je Black Lion modifikace (nebo co si pod tím představit), ale až to najdeš, tak to hoď do nějakýho threadu o MOTU :-)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 23 lis 2006 10:52

delay: no, hlavne ze tady sam pulku threadu resis laylu a 828 :) Tohle se k tomu primo vztahuje.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 23 lis 2006 10:55

Kermitrak: Já to nemyslel zle, myslel jsem to právě tak, že nás (mě) kexik napomínal, aby jsme to řešili jinde... Takže zajímá mě ta modifikace a pss...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 23 lis 2006 11:00

aum generator píše:kexik: mne to prijde ako rozumna alternativa k RME a hlavne nie tak predrazena ako RME
mutiface v bundle s kartou je od audiofire 12 drahsia o 200 eur (thomann). mne to nepride predrazene

Odpovědět