Zvukovka pomoc

Interní a externí zvuková rozhraní
hightimes
Příspěvky: 25
Registrován: 26 lis 2011 15:31

Re: Zvukovka pomoc

Příspěvek od hightimes » 11 led 2016 13:05

No tam je zapojeny jeden nastroj do IN 3,4 ale co druhy nastroj?
Ten mam zapojit no predny panel do mikrofonovych 1,2?

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 10:45

Re: Zvukovka pomoc

Příspěvek od W.Cable » 11 led 2016 13:12

jo, interface prepni do line modu.

Vsechno je to urcite popsany v manualu.

hightimes
Příspěvky: 25
Registrován: 26 lis 2011 15:31

Re: Zvukovka pomoc

Příspěvek od hightimes » 11 led 2016 13:25

Prosim ta a to mam zapojit ot z MPC pravy do 1 a lavy do 2?

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 10:45

Re: Zvukovka pomoc

Příspěvek od W.Cable » 11 led 2016 13:35

Nevim jak tahle karta, ale obvykle byva 1=L a 2=R. Zapoj to MPC a posli pouze signal z leva, v DAW se ti ukaze kam jde.

hightimes
Příspěvky: 25
Registrován: 26 lis 2011 15:31

Re: Zvukovka pomoc

Příspěvek od hightimes » 11 led 2016 13:46

Nepytal som sa zrovna na toto.Neviem preco, ale myslel som ze jeden nastroj = jeden vstup, teda ze jeden nastroj dam do trojky, druhy do stvorky a dva mikrofonove na prednom paneli zostanu volne. To som asi pekne mimo co...
Inak este jedna( trapna) otazka: kable symetricke, alebo nesymetricke?
Dik.

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 10:45

Re: Zvukovka pomoc

Příspěvek od W.Cable » 11 led 2016 14:15

reagoval jsem na
Prosim ta a to mam zapojit ot z MPC pravy do 1 a lavy do 2?
timhle
Nevim jak tahle karta, ale obvykle byva 1=L a 2=R. Zapoj to MPC a posli pouze signal z leva, v DAW se ti ukaze kam jde.
Neviem preco, ale myslel som ze jeden nastroj = jeden vstup, teda ze jeden nastroj dam do trojky, druhy do stvorky a dva mikrofonove na prednom paneli zostanu volne.
zalezi na tom, jestli Ti staci nahravat mono nebo chces nabirat cely stereo
Inak este jedna( trapna) otazka: kable symetricke, alebo nesymetricke?
klidne symetricke

hightimes
Příspěvky: 25
Registrován: 26 lis 2011 15:31

Re: Zvukovka pomoc

Příspěvek od hightimes » 11 led 2016 14:30

No a to je dalsia vec ktorej nerozumiem, ze keby to teda nahravam mono, jeden nastroj do 3, druhy do 4, z nastroja idu dva kable L,R a do zvukovky jeden? Je na to kabel 2x jack - jack? Alebo ako to funguje?
Vazne zo zapajania som retard...

xdudy
Příspěvky: 262
Registrován: 13 led 2003 00:50

Re: Zvukovka pomoc

Příspěvek od xdudy » 11 led 2016 15:30

jestli ta karta má jen 4 monovstupy tak zapojíš jen 2 stereonástroje 1x stereo je vlastně 2x mono - nejspíš potřebuješ kartu s více vstupy

hightimes
Příspěvky: 25
Registrován: 26 lis 2011 15:31

Re: Zvukovka pomoc

Příspěvek od hightimes » 11 led 2016 17:56

Takze jeden nastroj mozem zapojit na predny panel do 1/2. ano?

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1877
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Zvukovka pomoc

Příspěvek od Stan » 11 led 2016 18:37

Na tvoji otazku je odpoved ano protoze mas na predni strane dva kombinovane (line/mic) vstupy, ale aby jsi pochopil proc, tak by jsem ti pro tvoje dobro doporucil precist si neco o zakladnich rozdilech I/O (input/output). Pak budes mit alespon predstavu proc nejde strcit jakykoliv konektor do kdejaky diry kterou najdes. Zacni se zaklady tj. k cemu slouzi a jake jsou rozdily mezi MIC, LINE a INSTRUMENT (HI-Z) I/O respektive jejich urovnemi.

hightimes
Příspěvky: 25
Registrován: 26 lis 2011 15:31

Re: Zvukovka pomoc

Příspěvek od hightimes » 11 led 2016 19:26

Ja to vlastne chapem len som chcel nasilu tu komplete 6ku ani neviem preco.
Neviete poradit nieco dobre, co ma okrem mic vstupov, aspon 4x line input?


hightimes
Příspěvky: 25
Registrován: 26 lis 2011 15:31

Re: Zvukovka pomoc

Příspěvek od hightimes » 11 led 2016 21:08

Dik za odpoved. Uz som medzitym nieco pozeral. Ten Tascam by som bral asi radsej, neviem, Focusrite mi nieje sympaticka znacka.
Zaujalo ma toto http://www.thomann.de/cz/audient_id22.htm, http://www.thomann.de/cz/spl_crimson.htm, alebo nieco od Motu, ale to vacsinou fw a drahsie.
Priznam sa ze NIK6 sa mi paci vzhlad :), ale zvukovo je rozdiel medzi tebou uvedenymi a NIK6? alebo mnou uvedenymi?
Proste nechcem nahravat mikrofony, chcem len doma na produkciu, takze mic inputy ani nepotrebujem...

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1877
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Zvukovka pomoc

Příspěvek od Stan » 11 led 2016 21:14

V tyhle cenovy relaci (home recording) je vse na relativne stejne urovni, zde jsou dve zasadni kriteria na ktery je dobre se zamerit zaprve spolehlivost driveru a jak rychle jsou objevene problemy odsraneny a zadruhe zakaznicky servis. Az si vyberes cca 5 favoritu ktere ti budou vyhovovat po technicke strance (pocet I/O adt)) pak zacni selektovat podle spolehlivosti a kvality servisu.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zvukovka pomoc

Příspěvek od Pytkin » 11 led 2016 23:42

ten audient nema 4 line in .. spl crimson je podla ohlasov super ..

Odpovědět