HW to je vzdy , ale moze byt ovladany hardwarovo (potenciometer vyvedeny na panel) alebo digitalne (cez menu displeja, softwaru, ...)
Zvukovka pomoc
Re: Zvukovka pomoc
Ahhh.....OK. ale i tak mi to neprijde jako vyloženě nutnost - gain se přece nastavuje podle snimaného materiálu a ne "na číslo", teda řekl bych.
P.
P.
no prave ten steinberg zvukovka ma gain ako potenciometer a je problematicke ho nastavit 2x na tu istu hodnotu.
jj, ked si nahravas napriklad svoj spev alebo nastroj na rovnakom mieste, s rovnakym mikrofonom, rovnakou vzdialenostou a rovnakou intenzitou spevu, vies prist k nejakemu cislu, ktore je priblizne priemer. toto je nemozne, pokial mas iba potenciometer.
Na tvou otazku odpovedet neumim, ale neodpustim si poznamku, ze podle me vyrabis problem tam kde neni 

Mohol by si si kupit externy preamp ktorý má krokový gain, klik klik klik, takých bude určite viacej ako zvukoviek s digitalnym nastavenim gainu.
ja nemam profit z predaja preampov 

@jammix - dik, toto mi tiez napadlo. ale tak radsej najskor upgrade na nieco aspon kusok lepsie a potom mozno preamp.
Asi máš na mysli niečo ako napr. u RME Fireface UCX, kde nastavuješ aj gain v softveri TotalMix. Akurát, že to je asi za trojnásobnú cenu. Netuším, či aj Babyface to má podobne nastaviteľné...
"The digitally controlled gain of up to 65 dB, adjustable in steps of 1 dB over a range of 55 dB, is individually set for each preamp with the encoder knob on the front or in TotalMix FX on the host computer. All level settings are 100% reproducible and can also be adjusted using a MIDI remote controller."
https://www.rme-audio.de/fireface-ucx.html

"The digitally controlled gain of up to 65 dB, adjustable in steps of 1 dB over a range of 55 dB, is individually set for each preamp with the encoder knob on the front or in TotalMix FX on the host computer. All level settings are 100% reproducible and can also be adjusted using a MIDI remote controller."
https://www.rme-audio.de/fireface-ucx.html

V každém případě i Babyface používá TotalMix.
ano, nieco taketo som myslel. dakujem.
Ešte letmé zahľadanie .- tu riešil niekto podobnú otázku: https://www.reddit.com/r/livesound/comm ... ital_gain/
A dostalo sa mu odporučania na Roland Quad-Capture ..
A dostalo sa mu odporučania na Roland Quad-Capture ..
dakujem
digitalny gain mi nenapadlo hladat 
obe karty su mimo cenovy ramec (ta babyface vyzera ale velmi dobre), tak som sa rozhodol pre focusrite claret2 usb.

obe karty su mimo cenovy ramec (ta babyface vyzera ale velmi dobre), tak som sa rozhodol pre focusrite claret2 usb.
focusrite claret2 má digitálne ovládanie gainu ? to sa mi nezdá alebo je to nejaký pomyselný upgrade ?
no nema, ale v tej cenovej relacii taku nezozeniem. ma aspon driver a utilitu kde sa to da nastavit aj v kompe.
Hmm - nastavit gain "aj v kompe" - to asi ne. Teda v tomhle případě ne. Nebo je to utilita, která ti říká, na kolik je ten analogový potenciometr nastaven? Tak to potom asi ano, taková digitální varianta stupnice.
P.
P.