Zvukovka pomoc

Interní a externí zvuková rozhraní
Pytkin
Moderátor

Re: Zvukovka pomoc

Příspěvek od Pytkin »

pavlii píše:
08 lis 2020 00:59
Hmm - to jde? Gain je snad vždy HW; cokoli "virtuálního" je až za ním.....
HW to je vzdy , ale moze byt ovladany hardwarovo (potenciometer vyvedeny na panel) alebo digitalne (cez menu displeja, softwaru, ...)

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Ahhh.....OK. ale i tak mi to neprijde jako vyloženě nutnost - gain se přece nastavuje podle snimaného materiálu a ne "na číslo", teda řekl bych.

P.

hzsrtnn

Příspěvek od hzsrtnn »

Pytkin píše:
08 lis 2020 09:15
pavlii píše:
08 lis 2020 00:59
Hmm - to jde? Gain je snad vždy HW; cokoli "virtuálního" je až za ním.....
HW to je vzdy , ale moze byt ovladany hardwarovo (potenciometer vyvedeny na panel) alebo digitalne (cez menu displeja, softwaru, ...)
no prave ten steinberg zvukovka ma gain ako potenciometer a je problematicke ho nastavit 2x na tu istu hodnotu.

hzsrtnn

Příspěvek od hzsrtnn »

pavlii píše:
08 lis 2020 10:19
Ahhh.....OK. ale i tak mi to neprijde jako vyloženě nutnost - gain se přece nastavuje podle snimaného materiálu a ne "na číslo", teda řekl bych.

P.
jj, ked si nahravas napriklad svoj spev alebo nastroj na rovnakom mieste, s rovnakym mikrofonom, rovnakou vzdialenostou a rovnakou intenzitou spevu, vies prist k nejakemu cislu, ktore je priblizne priemer. toto je nemozne, pokial mas iba potenciometer.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Na tvou otazku odpovedet neumim, ale neodpustim si poznamku, ze podle me vyrabis problem tam kde neni ;)

jammix

Příspěvek od jammix »

Mohol by si si kupit externy preamp ktorý má krokový gain, klik klik klik, takých bude určite viacej ako zvukoviek s digitalnym nastavenim gainu. 8) ja nemam profit z predaja preampov :wink:

hzsrtnn

Příspěvek od hzsrtnn »

@jammix - dik, toto mi tiez napadlo. ale tak radsej najskor upgrade na nieco aspon kusok lepsie a potom mozno preamp.

jusuf

Příspěvek od jusuf »

Asi máš na mysli niečo ako napr. u RME Fireface UCX, kde nastavuješ aj gain v softveri TotalMix. Akurát, že to je asi za trojnásobnú cenu. Netuším, či aj Babyface to má podobne nastaviteľné...
"The digitally controlled gain of up to 65 dB, adjustable in steps of 1 dB over a range of 55 dB, is individually set for each preamp with the encoder knob on the front or in TotalMix FX on the host computer. All level settings are 100% reproducible and can also be adjusted using a MIDI remote controller."
https://www.rme-audio.de/fireface-ucx.html

Obrázek

tony9

Příspěvek od tony9 »

V každém případě i Babyface používá TotalMix.

hzsrtnn

Příspěvek od hzsrtnn »

ano, nieco taketo som myslel. dakujem.

jusuf

Příspěvek od jusuf »

Ešte letmé zahľadanie .- tu riešil niekto podobnú otázku: https://www.reddit.com/r/livesound/comm ... ital_gain/
A dostalo sa mu odporučania na Roland Quad-Capture ..

hzsrtnn

Příspěvek od hzsrtnn »

dakujem ;) digitalny gain mi nenapadlo hladat 🧐
obe karty su mimo cenovy ramec (ta babyface vyzera ale velmi dobre), tak som sa rozhodol pre focusrite claret2 usb.

jammix

Příspěvek od jammix »

focusrite claret2 má digitálne ovládanie gainu ? to sa mi nezdá alebo je to nejaký pomyselný upgrade ?

hzsrtnn

Příspěvek od hzsrtnn »

no nema, ale v tej cenovej relacii taku nezozeniem. ma aspon driver a utilitu kde sa to da nastavit aj v kompe.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Hmm - nastavit gain "aj v kompe" - to asi ne. Teda v tomhle případě ne. Nebo je to utilita, která ti říká, na kolik je ten analogový potenciometr nastaven? Tak to potom asi ano, taková digitální varianta stupnice.

P.

Odpovědět