AKAI CD3000SX jak na něj?

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 07 pro 2008 10:07

idus : nejak prestavam rozumiet .. Chces sa CD3000XL zbavit alebo nie ?

AKAI DISK by mal fungovat tak, ze v akai si nahravas na harddisk .. a potom cely obraz harddisku vypalis na CD .. neviem ci to dako funguje aj s disketami ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 pro 2008 10:12

bacha na ten scsi radic, tam su nejake zaludnosti... potrebujes radic s 25pin konektorom, a to znamena bazar. pluse nie je jedno ako sa to pokabluje. idealne by bolo keby sem napisal niekto kto vie presne ako na to (atomx, bodiya, ecson atd)

idus
Příspěvky: 29
Registrován: 05 pro 2008 21:56

Odpovědi...

Příspěvek od idus » 07 pro 2008 10:20

To Pytkin...
když ho někdo koupí, rád se ho zbavím. Když ne, poperu se s ním. Buď ho rozchodíme nebo vyhodím z okna :-)

To Kexik
to scsi mně děsí, ale co mám dělat? Našel jsem zajímavou stránku http://www.boxed.cz/eshop/product/produ ... b1ac017538

tak snad to bude fungovat. Objednal jsem raději první dvě položky :-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 07 pro 2008 10:57

nepotrebujes radic s 25 pin konektorom .. kludne 50 centronics alebo 50 HD .. aj 68 moze byt .. ale tam uz je problem s kablom .. 50 na 25 je bez problemov , na HD je redukcia ..

idus
Příspěvky: 29
Registrován: 05 pro 2008 21:56

dobrý guláš...

Příspěvek od idus » 07 pro 2008 11:13

To budu muset vytáhnout HD ze sampleru? myslel jsem, že to jenom spojím přes konektory (myslím sampler a scsi kartu v PC). Sampler má na kastli vzadu 25 pin scsi konektor (aspoň doufám, že to je :-)))
Očekávám, že když to bude všechno OK, že se mi disk v sampleru přihlásí jako další jednotka a uvidím co na ní je... Pokud ne, zase je problém, i když mě napadá, že to vlastní formátování AKAI bude asi problém.

Tak co dělat? Asi bych uvítal radu pro blbého. Co potřebuju na straně PC a jaký software a jak to bude na straně AKAI, tak aby se to spolu domluvilo a mohl jsem něco konečně dělat. Poradí nekdo? I malůvka by nebyla špatná...
Luxuju web, všude nacházím spíše obecné info, ale zde je dobrý rada nad zlato.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 07 pro 2008 12:11

idus : staci samozrejme prepojit .. potom vidis HD aj zo samplera aj z pocitaca .. len si treba nastavit dobre IDcka .. aby sa nebil radic v PC a radic v sampleri ..

Na strane PC potrebujes len ten AKAI DISK .. A trebars MESU , na posielanie a editovanie samplov ..

idus
Příspěvky: 29
Registrován: 05 pro 2008 21:56

To Pytkin

Příspěvek od idus » 07 pro 2008 12:23

Obojí soft už mám, snad se mi podaří sehnat scsi řadič... a hlavně kabel a taky aby to fungovalo.
Takže "budeme uvidět". Vědět to dříve, tak do toho nejdu, inu za blbost se platí :-)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 pro 2008 13:19

dneska ma vyznam sampler fakt len na koncerty. v pc ide vsetko ovela jednoduchsie a zvuke je rovnaky. a aj na koncerty ma skor vyznam nejaka workstation, ktora zere bud pamatove karty alebo ma rovno usb

idus
Příspěvky: 29
Registrován: 05 pro 2008 21:56

Jo...

Příspěvek od idus » 07 pro 2008 13:35

já to potřebuju jedině na koncerty, ten sekvencer zní pořád stejně a holt činel by měl znít jako činel a ne jenom tsssssssss...tak proto.
Naprogramuju sekvencer, ale zvuky bych rád bral ze sampleru... tož tak.
I když nějaká grrove box by asi taky nebyl špatný, ale ono je to hlavně o penězích, jak udělat slušný zvuk za málo peněz :-))

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 pro 2008 00:06

ked mas miliardu AKACI CD , tak sa AKAI podla mna oplati ..

idus : AKAI sa da vyuzivat na koncertoch aj ako sekvencer .. vie prehravat midi fajly .. kamarati to tak dlho pouzivali (skupina HEX) .. este dokonca z akaia slo midi do SY77 a nejake zvuky sli z neho ..

idus
Příspěvky: 29
Registrován: 05 pro 2008 21:56

Příspěvek od idus » 08 pro 2008 06:00

To umí (přehrávat midi files), akorát připravit disketu se musí jinde a zase je tu ta nekompatibilita (ta mně se... nejvíc). Pořád něco nekde konvertovat...
Nicméně by mně zajímalo jak to dělají konkrétně (myslím HEX či kdo). Jak a v čem si připraví midi skladbu, a co se musí udělat na straně Akai... zatím jsem totiž nepříšel jak konkrétně přiřadit danému bicímu nástroji jen jednu midi notu a další věc je, že bych rád využil těch 8 výstupů na Akai... Jako že výstup 1 by byla třeba škopky, 2 činely 3 basa...atd...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 pro 2008 11:18

midifajly cita myslim z beznej PC diskety .. tam ziadna nekompatibilita neni .. odladis v sekveneri na PC a potom len nahras na disketu ..

priradenie midi noty som ti uz pisal .. nastavis samplu rozsah od do ze hra len na tom jedno tone .. vystupy detto .. jednotlivym zvukom v multi pridelujes vystupy , kde maju hrat ..

idus
Příspěvky: 29
Registrován: 05 pro 2008 21:56

Příspěvek od idus » 08 pro 2008 13:12

Dotaz:

Jelikož to zatím nemám možnost ověřit, protože je akai bez jediného samplu (AKAI CD nemám a propojení s PC je zatím v nedohlednu), tak mě napadl technický dotaz:

Sekvecer vysílá na řekněme na 16 stopách (třeba stopa 1 a 2 bicí, stopa 4 basa, stopa 5 nějaké klávesy, atd...
Akai přijímá noty na 16 midi kanálech. Ale jak rozliší, že zaznělo třeba C3, ale ze stopy 1...?
Jde mi o to, že když budu mít bicí na jednotlivých midi notách (třeba na C3 bude kopák), tak zazní bicí-kopák. Ale když současně třeba ze stopy 5 půjdou klávesy (tón C3) nedojde k nějaké kolizi. Jak tohle funguje?
Jinými slovy jak rozlišit, aby když v daný okamžik zazní nástroje z více stop, aby sampler zahrál přesně to, co chci?

Další dotaz:
Sekvencer mi řídí i multiefekt ke kytaře. Všechno funguje OK, zašlu příkaz program chnge a efekt se přepne. Jak zajistím, aby mi tyhle "programchangy" ze sekvenceru nerozhazovaly i sampler...? A jde to vůbec?

Pokud možno bych tohle prosil objasnit poněkud šířeji :-)

Děkuji

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 pro 2008 13:43

idus : midi ma 16 kanalov .. je jedno ci ma tracky .. je jedno kolko trackov .. podstatne su tie midikanaly .. mozes to kludne spravit tak, ze na kanale 1 bude kopak .. kludne na celej klavesnici .. na kanali 2 bude snare .. atd atd ..

ako to spojit s efektom ? na sampleri nebudes pouzivat kanal 16 a na ten bude reagovat len efekt .. inak ak mas iny sekvencer , tak sa tym v AKAI nezaoberaj ..

idus
Příspěvky: 29
Registrován: 05 pro 2008 21:56

Příspěvek od idus » 08 pro 2008 14:43

Používám YAMAHA QY70...akorát jsem nepobral proč se tím v akai nemám zabývat...?
Blbý je, že pokud použiju takto uvedený postup, můžu použít max. 15 nástrojů...na každé stopě jeden. Tím se mi hodně omezují možnosti. Nejde to řešit nějak elegantněji?
Myslím, že jenom bicí zaberou hodně...kopák, hihat otevřená, hihat zavřená...atd... pak basa, pak nějaké klávesové zvuky ...

Odpovědět