AKAI CD3000SX jak na něj?

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
idus
Příspěvky: 29
Registrován: 05 pro 2008 21:56

AKAI CD3000SX jak na něj?

Příspěvek od idus » 05 pro 2008 22:04

Nerad prudím s banalitami, ale potřeboval bych trochu pomoct jak rozchodit sampler AKAI CD3000SX, pakliže nemám žádné CD se zvuky (samply) a asi taky s jeho nastavením (anglický manuál mám, vcelku jej i chápu), ale potřebuji jen "nakopnout". Jde mi zejména o uživatelské fígle a postupy. Byl by někdo ochotný se toho ujmout, třeba přes ICQ...?
Kde sehnat nějajké slušné CD se samply, jde mi zejména o bicí, basu, klávesy a human zvuky použitelné v bigbítu až hardrocku. Existují nějaké zajímavé odkazy, kde bych se třeba dočetl více?

Dušan
ICQ: 491392173

idus
Příspěvky: 29
Registrován: 05 pro 2008 21:56

Konkretizuji dotaz...

Příspěvek od idus » 06 pro 2008 13:26

Leccos jsem pochopil, nicméně bych upřesnil o co mi jde.

Sampler má CD mechaniku, flopinu a interní HD disk, formátovaný na sekce...minimálně 4. V nich jsou uloženy data (samply, programy a pod.). Už jsem přišel na to, jak načíst data z hardisku, funguje mi komunikace se sekvencerem.
Takže v čem mi můžete pomoct (a o to moc prosím):

1) Jak si vyrobit vlastní CD se samply? (mám z netu staženo plno samplů většinou ve formátu wav). Potřebuji si vybrat použitelné (basa, bicí, a dalších pár zvuků) a ty dostat na CD v AKAI formátu... JAK a V JAKÉM SOFTWARE.

2) jak dostat to samé na interní hardisk? Budu potřebovat externí SCSI kartu a propojit PC se samplerem? Opět jak a jaký software použít?

3) má smysl uvažovat o použití folopy mechaniky? pokud ano, jaký soft bude potřeba k tomu, aby to fungovalo?

4) Vzorky bicích. Základní midi nota třeba uderu činelu je C_3. Když mačkám klávesy sekvenceru (jako na klávesnici kláves), sampler automaticky vypočítává frekvenci činelu...čili frekvence stoupá nebo klesá, podle toho kde na klávesnici mačkám. Já bych potřeboval, aby daný bicí nástroj byl asociován POUZE S JEDNOU midi notou. Aby např. na C_3 byl činel, na D_3 hihat...atd (v podstatě dle midi standardu). JAK...TO UDĚLAT? Sekvencer pak bude na kanále 1 a 2 vysílat pouze noty bicích a podle dané noty zazní odpovídající bicí nástroj.

Moc děkuji, pokud někdo poradí.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 pro 2008 13:51

1. existuje software kery sa vola AKAI DISK .. a ten napali AKAI DISK na CD ..

2. ano .. software sa vola MESA

3. nema

4. kazdemu samplu v programe mozes nastavit NOTY od kial kam ma hrat ..

idus
Příspěvky: 29
Registrován: 05 pro 2008 21:56

Díky...

Příspěvek od idus » 06 pro 2008 14:07

Body 3) a 4) jsou jasné, nicméně nešlo by prosím malinko konkretizovat kde daný software stáhnu... (AKAI DISK a MESA) zkoušel jsem to přes p2p emule, ale nic moc...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 06 pro 2008 14:34

Jezis to uz jsou vsichni tak zdeformovany, ze hledaj vsechno na p2p sitich? :(
Co zkusit zadat akai mesa a akai disk do google? Zjistil bys i to, kde stahnout akai disk i to, ze sw mesa najdes na webu akai (v support sekci pro s3000, tudiz nevim, jestli to podporuje cd3000)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 pro 2008 14:38

nechapem naco by AKAI DISK a MESA boly na emule ? komu by to prospelo ? :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 pro 2008 14:56

do samplera posles wav aj wavelabom, cd3000 je podporovany minimalne od verzie 4, ktoru mam... to sa ale hodi skor na editovanie ako na hromadny nasup, v batch mode wavelab transmit do sampleru nevie

idus
Příspěvky: 29
Registrován: 05 pro 2008 21:56

Děkuji za tipy

Příspěvek od idus » 06 pro 2008 15:52

Díky za tipy, juknu na to.
Nicméně jak jsem pochopil, bez scsi propojení počítače a sampleru se můžu akorát ... :-) nic neudělám. Má s tím někdo zkušenosti? Myslím na co si dát pozor, kde si přečást nějaké solidní informace...?

Na druhou stranu si neodpustím poznámku. Rady typu "na co p2p" či "jdi na google" jsou jistě pravdivé, ale poněkud mentorské. Mikomu a ničemu nepomůžou. Uvítal bych praktický a hlavně fungující odkaz.

Jde totiž o to, že občas nějaký soft hledám a google poskytne mraky odkazů. Než se tím prokoušu a odfiltruju zrno od plev, ztratím moře času. Pak stahuju a nakonec to třeba stejně nefunguje. Takže p2p mají také své místo a osobně mám vcelku dobré zkušenosti. Jinak samozřejmě třeba warcenter.cz je k nezaplacení, ale hudebních věcí tam moc není. Tolik jen na okraj.

Našel by se někdo, kdo CD3000SX má, kvůli "výměně" zkušeností...?
Zatím mi to celé přijde příliš komplikované na provozování. Jestli nebude lepší sekvencer (YAMAHA QY100 apod.). Ať žije blbuvzornost...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 pro 2008 15:56

sampel mozes poslat aj po midi kabli. ale desne dlho to trva

no a ked vypalis akai cd, prepojenie s pc uz nepotrebujes, nie?

idus
Příspěvky: 29
Registrován: 05 pro 2008 21:56

sampl přes midi

Příspěvek od idus » 06 pro 2008 17:11

Jak pošlu sampl po midi do sampleru? a kam se uloží? resp jak jej dostanu na HD nebo CD...? V tomto okamžiku by mi pomohla spíš praktická rada jak na to :-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 pro 2008 17:23

idus : vez SDS (sample dump standard) .. sound forge to tusim vie .. ale ani to neskusaj .. je to sialene pomale .. fakt nepouzitelna vec .. sampel sa ulozi do pamate .. najdi si v manuale ako sa to robi .. co v akai musis nastavit aby to primal .. ked to mas v pamati , tak si to ulozis na HD ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 07 pro 2008 00:03

ako pozeram http://www.midi.cz/Comment.aspx?id=39585 tak si to dost rychlo vzdal :)

inak na obrazku je CD3000XL .. nie SX ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Děkuji za tipy

Příspěvek od Kermitak » 07 pro 2008 04:40

idus píše:Na druhou stranu si neodpustím poznámku. Rady typu "na co p2p" či "jdi na google" jsou jistě pravdivé, ale poněkud mentorské. Mikomu a ničemu nepomůžou. Uvítal bych praktický a hlavně fungující odkaz.
Tak ja ti to reknu jeste jednou jinak - zadej do googlu akai mesa a akai disk a PRVNI odkazy v obou pripadech te na par kliknuti dovedou k cemu potrebujes. Mozna to pusobi mentorsky, ale pokud se nepodivas ani na prvni odkaz, ma smysl to porad opakovat.

idus
Příspěvky: 29
Registrován: 05 pro 2008 21:56

Soft

Příspěvek od idus » 07 pro 2008 08:37

Software MESA už mám stažený, stejně tak jsem ověřoval SoundForge ale narazil jsem na nutnost propojit Akai s počítačem, tak jsem objednal scsi rozhraní. Pak se uvidí dál:-) Akai disk zatím nemám, ale dělám na tom...

V každém případě všem děkuji za podněty a nápady. Jinak řečeno upřímně mně se... tyhle nekompatibility (starších) hudebních věcí a nutnost vždycky něco dokupovat a pracně shánět. Poněkud to zdržuje od toho hlavního... tvořit. Ač to tak nevypadá, jsem docela elektronicky i softwarově zdatný, plno věcí si dělám sám, ale tohle mně vždycky prudí. Tolik na vysvětlenou...

Pokud by měl někdo nápad, co by se dalo zlepšit nebo vymyslet jinak, přivítám každou radu.

idus
Příspěvky: 29
Registrován: 05 pro 2008 21:56

Akai disk

Příspěvek od idus » 07 pro 2008 08:53

Tak mám i Akai disk v2.2... ať formátuju jakoukoliv disketu v jakémkoliv formátu (S1000 nebo S3000) vždycky to skončí stejně...format error. Používám USB mechaniku, ale Akai disk ji normálně vidí a formátování spustí. Tak nefim... :( :( :(

Odpovědět