AKAI CD3000SX jak na něj?
No ja som toto riesil. Ten program Akai disk ti nepojde pod Win XP. Totiz je to pisane len pre max Win 95 alebo stary DOS. Musel by si si zohnat staru masinu len koli vyrobe diskiet. Skusal som to aj pod emulaciou Win95 alebo Dos a tam bohuzial to nefunguje. Musis mat proste riadnu instalaciu starej Win 95.idus píše:Tak mám i Akai disk v2.2... ať formátuju jakoukoliv disketu v jakémkoliv formátu (S1000 nebo S3000) vždycky to skončí stejně...format error. Používám USB mechaniku, ale Akai disk ji normálně vidí a formátování spustí. Tak nefim...![]()
![]()
Je to cele zdlhave co sa tyka diskiet. Na to uplne zabudni. Skus si vyhrobit nejake AKAI CD. Pripadne si nejake kup a hotovo.
MacBookPro, MainStage 3, Soundcraft UI24R, Adam Audio T5V, Yamaha Modx8
To Hupox:
konečně informace z praxe...děkuji, taky mě to napadlo
Mám na cestě 40ks akai disků, tak snad nějaké zvuky vyberu, tudíž soft akai disk už neřeším. Jinak dávám dohromady připojení přes scsi, takže pokud bys měl nějaké praktické zkušenosti (s řadičem, se software, s terminováníním...) přivítám každou dobrou radu.
Te řadič scsi mně trápí asi nejvíc, myslím z hlediska toho jak starý kousek budu muset sehnat...či jestli se to domluví i s něčím novějším, pak kabel 50/25 pin atd...
konečně informace z praxe...děkuji, taky mě to napadlo

Mám na cestě 40ks akai disků, tak snad nějaké zvuky vyberu, tudíž soft akai disk už neřeším. Jinak dávám dohromady připojení přes scsi, takže pokud bys měl nějaké praktické zkušenosti (s řadičem, se software, s terminováníním...) přivítám každou dobrou radu.
Te řadič scsi mně trápí asi nejvíc, myslím z hlediska toho jak starý kousek budu muset sehnat...či jestli se to domluví i s něčím novějším, pak kabel 50/25 pin atd...
No ja mam len stary model Akai S1000 HD a ta bohuzial vie cez SCSI pouzivat HD ale CD uz nie. Skusal som k nej pripojit 3 druhy SCSI CD mechaniky stare, ale bohuzial ani jedna sa nedala pouzit. Cize ja som skoncil, nemam sancu tam dostat zvuk z CD nosica. Cez disketu tiez nie. Jedine teda MIDI kabel mi ostava, pripadne vybrat manualne ten HDD von a pripojit ho k PC. Na to vsak nemam SCSI Radic. Dalej zase to ich interne formatovanie HDD podobne ako aj diskety predpokladam ze s tym nic nenarobim. Aj keby som zohnal radic do PC, zrejme ten format ukladania dat je nekompatibilny s Win.
Tebe by som radil, naucit sa vyrobit si CD a z nich si nacitas do samplera a ulozis na interny HDD. A pohoda.
Tebe by som radil, naucit sa vyrobit si CD a z nich si nacitas do samplera a ulozis na interny HDD. A pohoda.
MacBookPro, MainStage 3, Soundcraft UI24R, Adam Audio T5V, Yamaha Modx8
No podařil se mi kousek 
Původně byl ten HD rozdělen na více sektorů (nevím jak se to jmenuje přesně), tam byly různé samply, programy atd... Akai to viděl jako HD B, C, D, E, F (nevím jestli to bylo tím, že byl "velký" disk 540 MB rozdělen na melé disky při formátování mimo akai, nebo to jsou jenom adresáře v disku).
Pak jsem HD zformátoval (v akai) a už je k vidění poze disk A (je to hardisk, ale bez dalšího dělení na sektory). Nevím jestli až začnu na disk něco ukládat, jestli dojde k nějakému dalšímu dělění disku (na podadresáře či na co). V podstatě je to jedno, když budou mít soubory smysluplné názvy, tak se v tom bude dát dobře orientovat...

Původně byl ten HD rozdělen na více sektorů (nevím jak se to jmenuje přesně), tam byly různé samply, programy atd... Akai to viděl jako HD B, C, D, E, F (nevím jestli to bylo tím, že byl "velký" disk 540 MB rozdělen na melé disky při formátování mimo akai, nebo to jsou jenom adresáře v disku).
Pak jsem HD zformátoval (v akai) a už je k vidění poze disk A (je to hardisk, ale bez dalšího dělení na sektory). Nevím jestli až začnu na disk něco ukládat, jestli dojde k nějakému dalšímu dělění disku (na podadresáře či na co). V podstatě je to jedno, když budou mít soubory smysluplné názvy, tak se v tom bude dát dobře orientovat...
to je divne .. mal si to korektne zaterminovane ? to musi chodit ..Hupox píše:No ja mam len stary model Akai S1000 HD a ta bohuzial vie cez SCSI pouzivat HD ale CD uz nie. Skusal som k nej pripojit 3 druhy SCSI CD mechaniky stare, ale bohuzial ani jedna sa nedala pouzit. Cize ja som skoncil, nemam sancu tam dostat zvuk z CD nosica. Cez disketu tiez nie. Jedine teda MIDI kabel mi ostava, pripadne vybrat manualne ten HDD von a pripojit ho k PC. Na to vsak nemam SCSI Radic. Dalej zase to ich interne formatovanie HDD podobne ako aj diskety predpokladam ze s tym nic nenarobim. Aj keby som zohnal radic do PC, zrejme ten format ukladania dat je nekompatibilny s Win.