AKAI CD3000SX jak na něj?

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 pro 2008 15:54

idus : no ak uz pouziva QY70 , tak AKAI nepouzijes ako sekvencer .. cize AKAI prehravanie midifajlov vobec neries ..

ale jasne .. bicie mozes spravit na jeden midikanal .. bez problemov .. to bol len priklad .. mas 8 vystupov (mono) , cize viac midikanalov nepotrebujes ..

idus
Příspěvky: 29
Registrován: 05 pro 2008 21:56

Příspěvek od idus » 08 pro 2008 16:32

No asi vyzkouším oboje, uvidím, co se mi osvědčí více...tedy až vyřeším to základní...jak do sampleru dostat nějaké zvuky, ale akai disky jsou už na cestě, tak snad něco vyberu. Vánoce jsou dlouhé :-)
Jinak moc děkuji za podněty a rady...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 pro 2008 17:00

idus : sampler vie zvuky aj samplovat .. i ked neviem ci tvoj CD neni len player .. ze nevie nahravat ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 pro 2008 17:04

ma vstupy, takze nahravat vie

idus
Příspěvky: 29
Registrován: 05 pro 2008 21:56

Příspěvek od idus » 08 pro 2008 17:14

Samplovat umí, otázkou je proč to dělat. V případě bicích, bas a podobně je k mání mraky profi samplů a k jejich kvalitě se asi těžko přiblížím. Smysl by to mělo akorát na nějaké speciality a tak... :-)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 pro 2008 17:46

idus: ale ide nahravat cez digital z pc a to v praxi znamena nasypat tam v realnom case sample prakticky v povodnej kvalite. samo ze cez scsi to ide rychlejsie ale to je jedna moznost

idus
Příspěvky: 29
Registrován: 05 pro 2008 21:56

Příspěvek od idus » 08 pro 2008 18:13

Ano, i to je možnost...zase to obnáší zvukovku s digitálním výstupem. Zatím jsou na cestě akai disky, proberu všechny zvuky a uvidím. Pak se rozhodnu jak to propojit s PC a co vyjde nejlevněji a nejelegantněji. Inu, peníze jsou vždy až na prvním místě :-)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 pro 2008 18:40

digitakny vystup ma dneska kazdy srot na zakladnej doske

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Příspěvek od Hupox » 08 pro 2008 21:30

idus píše:Tak mám i Akai disk v2.2... ať formátuju jakoukoliv disketu v jakémkoliv formátu (S1000 nebo S3000) vždycky to skončí stejně...format error. Používám USB mechaniku, ale Akai disk ji normálně vidí a formátování spustí. Tak nefim... :( :( :(
No ja som toto riesil. Ten program Akai disk ti nepojde pod Win XP. Totiz je to pisane len pre max Win 95 alebo stary DOS. Musel by si si zohnat staru masinu len koli vyrobe diskiet. Skusal som to aj pod emulaciou Win95 alebo Dos a tam bohuzial to nefunguje. Musis mat proste riadnu instalaciu starej Win 95.

Je to cele zdlhave co sa tyka diskiet. Na to uplne zabudni. Skus si vyhrobit nejake AKAI CD. Pripadne si nejake kup a hotovo.
MacBookPro 2.3 GHz Intel Core i5, M-Audio ProFire, MainStage 3, Nord Electro 5 74, Novation Mininova

idus
Příspěvky: 29
Registrován: 05 pro 2008 21:56

Příspěvek od idus » 09 pro 2008 02:46

To Hupox:
konečně informace z praxe...děkuji, taky mě to napadlo :-)
Mám na cestě 40ks akai disků, tak snad nějaké zvuky vyberu, tudíž soft akai disk už neřeším. Jinak dávám dohromady připojení přes scsi, takže pokud bys měl nějaké praktické zkušenosti (s řadičem, se software, s terminováníním...) přivítám každou dobrou radu.
Te řadič scsi mně trápí asi nejvíc, myslím z hlediska toho jak starý kousek budu muset sehnat...či jestli se to domluví i s něčím novějším, pak kabel 50/25 pin atd...

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Příspěvek od Hupox » 09 pro 2008 08:05

No ja mam len stary model Akai S1000 HD a ta bohuzial vie cez SCSI pouzivat HD ale CD uz nie. Skusal som k nej pripojit 3 druhy SCSI CD mechaniky stare, ale bohuzial ani jedna sa nedala pouzit. Cize ja som skoncil, nemam sancu tam dostat zvuk z CD nosica. Cez disketu tiez nie. Jedine teda MIDI kabel mi ostava, pripadne vybrat manualne ten HDD von a pripojit ho k PC. Na to vsak nemam SCSI Radic. Dalej zase to ich interne formatovanie HDD podobne ako aj diskety predpokladam ze s tym nic nenarobim. Aj keby som zohnal radic do PC, zrejme ten format ukladania dat je nekompatibilny s Win.

Tebe by som radil, naucit sa vyrobit si CD a z nich si nacitas do samplera a ulozis na interny HDD. A pohoda.
MacBookPro 2.3 GHz Intel Core i5, M-Audio ProFire, MainStage 3, Nord Electro 5 74, Novation Mininova

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Příspěvek od Hupox » 09 pro 2008 08:07

Problem je tam s tym, ze aj na CD aj na HDD je to podelene na male particie. Ale to uz si asi zistil aj sam :)
MacBookPro 2.3 GHz Intel Core i5, M-Audio ProFire, MainStage 3, Nord Electro 5 74, Novation Mininova

idus
Příspěvky: 29
Registrován: 05 pro 2008 21:56

Příspěvek od idus » 09 pro 2008 11:39

No podařil se mi kousek :-)
Původně byl ten HD rozdělen na více sektorů (nevím jak se to jmenuje přesně), tam byly různé samply, programy atd... Akai to viděl jako HD B, C, D, E, F (nevím jestli to bylo tím, že byl "velký" disk 540 MB rozdělen na melé disky při formátování mimo akai, nebo to jsou jenom adresáře v disku).
Pak jsem HD zformátoval (v akai) a už je k vidění poze disk A (je to hardisk, ale bez dalšího dělení na sektory). Nevím jestli až začnu na disk něco ukládat, jestli dojde k nějakému dalšímu dělění disku (na podadresáře či na co). V podstatě je to jedno, když budou mít soubory smysluplné názvy, tak se v tom bude dát dobře orientovat...

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Příspěvek od Hupox » 09 pro 2008 12:30

Ano aj ja to mam podelene na mensie casti na HDD. Ale to iste mas aj na CD. To znamena, ze podla mna to vyzaduje formatovanie na tie male casti. Inac to nevie nacitat.
MacBookPro 2.3 GHz Intel Core i5, M-Audio ProFire, MainStage 3, Nord Electro 5 74, Novation Mininova

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 pro 2008 13:27

Hupox píše:No ja mam len stary model Akai S1000 HD a ta bohuzial vie cez SCSI pouzivat HD ale CD uz nie. Skusal som k nej pripojit 3 druhy SCSI CD mechaniky stare, ale bohuzial ani jedna sa nedala pouzit. Cize ja som skoncil, nemam sancu tam dostat zvuk z CD nosica. Cez disketu tiez nie. Jedine teda MIDI kabel mi ostava, pripadne vybrat manualne ten HDD von a pripojit ho k PC. Na to vsak nemam SCSI Radic. Dalej zase to ich interne formatovanie HDD podobne ako aj diskety predpokladam ze s tym nic nenarobim. Aj keby som zohnal radic do PC, zrejme ten format ukladania dat je nekompatibilny s Win.

Tebe by som radil, naucit sa vyrobit si CD a z nich si nacitas do samplera a ulozis na interny HDD. A pohoda.
to je divne .. mal si to korektne zaterminovane ? to musi chodit ..

Odpovědět