ATMOSPHERE

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Jiří
Příspěvky: 44
Registrován: 15 pro 2005 12:32

Příspěvek od Jiří » 30 bře 2006 14:33

aha, takto jsem nepřemýšlel - ale myslím si, že by to nestíhalo, protože mě už sotva stíhá RAM s CPU a ještě od něho chtít, aby zvuky tahal z DVD...tak to by asi nešlo... Mám ve skladbách naloudováno více VSTi a dost problémový, co se týká mých 1 GB RAM a 3 GHz CPU....

Jiří
Příspěvky: 44
Registrován: 15 pro 2005 12:32

Příspěvek od Jiří » 30 bře 2006 14:37

Nemo: pro vyrenderování by to samozřejmě šlo, ale problém je v tom, že s těmi zvuky potřebuji při skládání pracovat, dokud není skladba hotová a tam se o renderu nedá mluvit - ani o freezu

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 30 bře 2006 14:37

Jiří píše:Dano: 3GB na DVD nebo více na DVD jsou mi k ničemu, potřebuji nástroje používat - to znamená, mít je nainstalované na HDD...
tak si aninstaluj nejaky VSTi syntak, ktory je dobry na plochy a nie rompler ako je Atmosphere s 3GB dat...
(absynth, z3a+, FM7, Wavestation, Tera.....) je ich X a zoberu ti max. niekolko desiatok MB

Jiří
Příspěvky: 44
Registrován: 15 pro 2005 12:32

Příspěvek od Jiří » 30 bře 2006 14:42

Poshook: To je sice také řešení - ale ne pro mě. Dokonce jsem to zkoušel, ale třeba takové smyčce jako je třeba "Hollywood Strings Orchestra" a pod ním "Hybrid Warm..." v žádných jiných VSTi, ani podobné nejsou. Navíc pak jsem měl problém s dynamikou zvuku, musel jsem vše předělávat pro vyměněný nástroj - to ne - to není řešení... ale díky...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 30 bře 2006 14:43

tiez myslim ze neni atmosphere nenahraditelna... skor naopak

Jiří
Příspěvky: 44
Registrován: 15 pro 2005 12:32

Příspěvek od Jiří » 30 bře 2006 14:45

kexik: dej typ....ale ne typu EWQLSO a podobně...

neříkám, že je Atmosphere nenahraditelná, ale když tam ten zvuk slyším, a sedne tam, pak je přece nesmysl cpát do skladby něco, co mi odčerpá se zvukem i část inspirace.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 30 bře 2006 15:20

poshook uz vsetky vymenoval... pridam este big tick angelinu (co je specialitka na breathe plochy, ale je mala a nic nezere), big rick rhino, linplug albino a samozrejme moj oblubeny imageline sytrus. zacni ale niecim ako absynth alebo albino, na to najdes milion presetov na kvr a neprides tak o inspiraciu :)

Jiří
Příspěvky: 44
Registrován: 15 pro 2005 12:32

Příspěvek od Jiří » 30 bře 2006 15:32

Díky Kexik: absynth, z3a+, FM7, Wavestation a všechny jim podobné mě tedy vůbec nepřesvědčily o tom, že by mohly být nějakou náhražkou, používám je pouze na pár nástrojů, jen výlučně k nějakému danému zvuku. Albino mám také, ale nevím jak Vám, ale mě osobně zabírá dost, proto ho také používám co nejméně....

Mám také dost SF2 a mezi nimi i slušné - ale pak je opravdu problém vyměnit nástroj s jiným náběhem, dozvukem, dynamikou a hrát si s tím pak déle než při samotném skládání...

Dovolím si jednu takovou humornou....to bych potom mohl rovnou skládat na GM sadě.... ale to je asi to, co já neumím - nejsem tak dobrý skladatel.... wav...

wir
Příspěvky: 186
Registrován: 24 led 2005 11:12

Příspěvek od wir » 30 bře 2006 15:46

jiri, toz potom najvychodenejsie riesenie je to vysamplovat cez robota,
myslim ze ten programek sa volal sample robot, google je tvoj kamarat. Je to pekny automat na vykradanie romplerov :)
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 30 bře 2006 16:01

Atmosphere je najlepsie nahraditelna Rolandom tried JV/XP a XV/Fantom. Spectrasonics je totiz firma, ktora to robi aj pre Roland a tie plochy su dost podobne, dokonca v Rolandoch viac pouzitelne v ensambloch, nakolko Atmosfery su neskutocne tucne a nahalene...

Jiří
Příspěvky: 44
Registrován: 15 pro 2005 12:32

Příspěvek od Jiří » 30 bře 2006 17:22

Wir - díky - pokud vyjde čas - pokusím se použít sample robota....

Dano: Mám doma Roland XP-30, ale takové zvuky žel nemá... ale je fakt, že se tomu v některých věcech dost přibližuje.

Díky vám všem za váš čas a pomoci - nyní už půjdu zase něco dělat... a vyzkouším samle robota, pokud ho najdu....

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 30 bře 2006 17:33

Jiří píše:Dano: Mám doma Roland XP-30, ale takové zvuky žel nemá...
le je fakt, že se tomu v některých věcech dost přibližuje.
Aby som to upresnil, tak Spectrasonics pre Roland robia zvuky hlavne pre rozsirujuce boardy.

wir
Příspěvky: 186
Registrován: 24 led 2005 11:12

Příspěvek od wir » 30 bře 2006 19:00

milujem atmosphere, fenomalne :)

inu nic z vacsiny ostatnych plugin atmosphere ani neobislo podla mna, co sa zvuku aj inspirativnosti tyka..
jiri, velmi pekne synty (ktore podporuju aj soundfonty) robi particka
H.G. Fortune. Mne sa uuuplne paci od nich napriklad STS-21.
na plochovy stuff moje oblubene..
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 30 bře 2006 19:18

podle me je atmosphere instrument, kterymu se vyplati venovat misto na disku. podle me je to nejlepsi instrument sveho druhu.
co treba absynth na plochy...

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 30 bře 2006 21:03

Mám pro tebe řešení. Jdi někam na brigádu a pořiď si lepší PC, kde ti nebude dělat 3GB problémy. Celkově ti to zabere míň času než řešit takovýhle s prominutím blbosti :-)

Odpovědět