Zdravím,
snad moje otázka v tomhle tématu nebude OT, pokud ano předem se omlouvám...
řeším teď hudební podklady pro jeden náš amatérskej divadelní projekt (Semaforská Kytice) a potřeboval bych poradit s výběrem samplů.
Pro představu něco málo jak ta muzika vypadá:
V projektu je celkem hromada nástrojů, žánrově je to dost různorodé od skoro bigbeatu, přes bigband, jazz až k lidovce.
Původně jsem tam všechny samply měl ze SampleTanku a Miroslav Philharmonic, ale s některejma nástrojema jsem nebyl vůbec spokojenej, tak jsem vyštrachal kdysi kdesi stažený starý EWQLO Gold a Bosendorfer290 (ještě v Kompact Player enginu). Z toho používám piano, smyčcový a dechový sekce, sólo housle, klarinet, hoboj, trubku, pozoun, fagot, příčku, lesního roha, tympány... Zvukově se mi to v kontextu zbytku docela líbí, co mě štve je nemožnost vypnout ten zatracenej reverb a vrznout na to vlastní (v Playeru jsem to nikde nenašel) a pak taky že jsem za to nezaplatil
Potřeboval bych poradit co si mám na to pořídit. Co je ve hře:
NI Komplete 8 (do konce března mají pro majitele Baterky zajímavou cenu). NI znám z jejich 70s AbbeyRoad Drums, který mám koupený a jsou super (v Kytici jsou použitý)
EW mají taky akci
EW Symphonic orchestr Gold - ale ta je jen z pozice dirigenta (může být opět problém s reverbem) a není tam piáno, close miking se dá dokoupit
EW Goliath (je tam i ten Bosdendorfer) ale nevím esli nebude málo artikulací a jestli tam vůbec je close miking
Kolik bych do toho chtěl dát? tak 200-300 éček maximálně.
Nějaké jiné nápady?
Předem díky moc za rady