doporučte realistický VST instr.: symfonický orchestr

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: doporučte realistický VST instr.: symfonický orchestr

Příspěvek od dano » 23 bře 2013 12:18

16 GB RAM, to uz musi aj zehlit a varit :-) Ja o tych mojich 2GB radsej pomlcim teda. Ale ine som chcel len poznamenat - jedna vec su verne sample a druha vec je technika hry. Nie je nic horsie ako ked niekto (aj ked na paradnych samploch) hra na nejakom zvuku technikou a sposobom, akym sa hra na uplne inom nastroji. Raz som dokonca pocul cloveka zahrat kilo na saxofonovom zvuku! To by malo byt klasifikovane ako trestny cin.

Takze to len taka poznamka skor, len teda ze obdivujem kazdeho muzikanta, ktory dokaze nielen mat verne sample, ale aj naozaj imitovat techniku hry na tom danom zvuku. Ja som sa do toho nikdy zvlast nepustal radsej :-)
Naposledy upravil(a) dano dne 23 bře 2013 14:24, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Re: doporučte realistický VST instr.: symfonický orchestr

Příspěvek od Cundo » 23 bře 2013 13:31

Dano,to je casto rozhodujucejsie, ako verne sample. Ja to teraz robim tak, ze sice neznaly, ale zoberiem si dcerine huslicky-polky a zvazujem (komicky smidlam), ako by to asi hral slacikar. A este dolezitejsie je zaranzovat-napisat slacikove orchestralne party tak,aby to zodpovedalo realite.
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 528
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Re: doporučte realistický VST instr.: symfonický orchestr

Příspěvek od Džirka » 27 bře 2013 09:20

16 GB RAM, to uz musi aj zehlit a varit :-) Ja o tych mojich 2GB radsej pomlcim teda. Ale ine som chcel len poznamenat - jedna vec su verne sample a druha vec je technika hry. Nie je nic horsie ako ked niekto (aj ked na paradnych samploch) hra na nejakom zvuku technikou a sposobom, akym sa hra na uplne inom nastroji. Raz som dokonca pocul cloveka zahrat kilo na saxofonovom zvuku! To by malo byt klasifikovane ako trestny cin.

Takze to len taka poznamka skor, len teda ze obdivujem kazdeho muzikanta, ktory dokaze nielen mat verne sample, ale aj naozaj imitovat techniku hry na tom danom zvuku. Ja som sa do toho nikdy zvlast nepustal radsej :-)
Domnívám se, že technika hry není tak důležitá jako následná editace a programování... Ohledně toho dosáhnout realistického zvuku, tam je třeba bezpochyb znát vlastnosti nástroje, ale slyšel jsem, že i velkým skladatelům se běžně stávalo, že napsali do not něco, co pro danný nástroj nebylo zahratelný. Jednou jsem nahrál klavírní part do midi, při editaci jsem udělál pár úprav a výsledek se mi moc líbil, akorát živě nezahratelný, pokud by teda hráč neměl aspoň 30 centimetrů dlouhé prsty :) Ale nechal jsem to a živě se to krátka hraje jinak.

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Re: doporučte realistický VST instr.: symfonický orchestr

Příspěvek od Cundo » 28 bře 2013 11:02

Len na ilustraciu, tu je freagment zo skladby, ktoru momentalne aranzujem ( je to na objednavku). Su tam Hollywood strings, zatial z jednej mic pozicie. Je to ale neuveritelna babracka,kym to zacne trochu hrat. Ked som priradil jednotlive HSO nastroje k MIDI trackom, ktore uz pracovne hrali napr. v Halion One, tak to bol nepocuvatelny chaos...
Přílohy
HSO fragment.mp3
(2.66 MiB) Staženo 65 x
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 528
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Re: doporučte realistický VST instr.: symfonický orchestr

Příspěvek od Džirka » 28 bře 2013 15:53

Cundo píše:Len na ilustraciu, tu je freagment zo skladby, ktoru momentalne aranzujem ( je to na objednavku). Su tam Hollywood strings, zatial z jednej mic pozicie. Je to ale neuveritelna babracka,kym to zacne trochu hrat. Ked som priradil jednotlive HSO nastroje k MIDI trackom, ktore uz pracovne hrali napr. v Halion One, tak to bol nepocuvatelny chaos...
Taky jsem teď přearanžovával písničku a měnil banky smyčců a musel to v podstatě celé předělat. Líbí se mi čistota zvuku těch HSO. ale jak píšeš, udělat z toho realistický zvuk je mnoho práce. Často je to ale o způsobu jak se skladba zaranžuje... Líbí se mi tvoje skladba, je v tom cítit krásná slovenská melodičnost. Jediné, co mi přijde, slyším tam, že na mnoha místech se ten zvuk zvedne a v mžiku zas klesne, takové hlasitostní vyskočení (např. 1:04 minutě)

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Re: doporučte realistický VST instr.: symfonický orchestr

Příspěvek od Cundo » 28 bře 2013 16:31

To je pri prechodovych javoch,vtedy sa tam spusta sampel bud bow change,alebo legato slur,je to potom takto pocut.Ale ked vyberiem banku samplov bez tychto,je to zas nezive...Skusim este v play engine stiahnut hlasitost tychto prechodovych samplov.
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 528
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Re: doporučte realistický VST instr.: symfonický orchestr

Příspěvek od Džirka » 31 bře 2013 12:17

Cundo píše:To je pri prechodovych javoch,vtedy sa tam spusta sampel bud bow change,alebo legato slur,je to potom takto pocut.Ale ked vyberiem banku samplov bez tychto,je to zas nezive...Skusim este v play engine stiahnut hlasitost tychto prechodovych samplov.
Až si s tím pohraješ, zkus sem dát novou verzi, zajímá mě to

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Re: doporučte realistický VST instr.: symfonický orchestr

Příspěvek od Cundo » 07 dub 2013 15:40

Skúšal som natiahnuť do ram viac mic pozícií HSO, výsledok nepoužitelný, trhaná reprodukcia pred tým už s main pozíciou slušne hrajúcich partov, hardvér by to mal zvládnuť v pohode, ale... Skúšal som postupne natiahnuť do ram všetkých 5 pozícií a následne po jednej vyexportovať do audia, ale opäť problém- pribudlo vo všetkých exportoch na cca rovnakom mieste nejaké bučanie, proste nepočúvatelný ruch...Už na to nemám nervy, naťahovanie jednej pozície trvá približne 15 min, následne treba spustiť prehrávanie, aby sa "dočítali" sample, inak to trhá a vypína noty ( už s dvomi mic pozíciami to trhá stále, nepomôže ani "nultá" reprodukcia). Každú chvíľu hláška, že cubase prestal pracovať...Od rána sa s tým trápim a výsledok nula. Takto strácať čas zo života (pomerne pokročilého) mi príde už trochu tragické. Som sám s takouto skúsenosťou, alebo je nás tu viac ?? Kto robíte s podobnými gigaknižnicami, ako sa správajú vo vašom prípade? Tiež máte občas chuť zobrať na to 5 kilové kladivo a ísť pestovať zemiaky??
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: doporučte realistický VST instr.: symfonický orchestr

Příspěvek od Pytkin » 07 dub 2013 17:41

Cundo : jaky mas komputer ? kolko RAM ?

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Re: doporučte realistický VST instr.: symfonický orchestr

Příspěvek od Cundo » 07 dub 2013 17:59

CPU i5 (3,30 GHz) , 16GB RAM, mainboard intel DH 67 CL
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: doporučte realistický VST instr.: symfonický orchestr

Příspěvek od Pytkin » 07 dub 2013 19:52

16G ram je dost .. no to uz by malo stacit .. mozno tam mas proste toho vela :)

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Re: doporučte realistický VST instr.: symfonický orchestr

Příspěvek od Cundo » 07 dub 2013 20:54

Dnes to blbne extra...Staci otvorit roomworks a cubase sa zruti...
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Odpovědět