doporučte realistický VST instr.: symfonický orchestr

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Re: doporučte realistický VST instr.: symfonický orchestr

Příspěvek od Cundo » 23 úno 2013 18:45

Nikto na Ezone nerobi s Hollywood strings ?
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: doporučte realistický VST instr.: symfonický orchestr

Příspěvek od Poklop » 23 úno 2013 21:26

markuc píše:To Poklop: Co jsi dělal s K. Svobodou ? To bychom se měli znát, byl jsem u něj ve studiu posledních 5 let před jeho smrtí a EWQL tam přišly až se mnou, do té doby se dělalo na Kurzweilech a na Atari a taky na Macu v Samplecellu ...
Já si toho dotazu všiml až teď :-)
Dělal jsem chvíli na Golemu (muzikál), pak to vypadalo na další věci, ale k tomu už jaksi nedošlo.
Nevím, jestli se známe, nikoho jsem tam prakticky nepotkal :-)

sequel78
Příspěvky: 37
Registrován: 14 bře 2013 10:41

Re: doporučte realistický VST instr.: symfonický orchestr

Příspěvek od sequel78 » 21 bře 2013 11:49

rad by som sa opytal priamo na easywest balicky, odporucana rychlost pre HDD je 7200 RPM or faster, co v pripade ked mam 5400. bude velky problem pri nacitavani knihovny? bude sa to sekat? nejake skusenosti s virtualnym nastrojom a s pomalsim HDD?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: doporučte realistický VST instr.: symfonický orchestr

Příspěvek od TOM-Thak » 21 bře 2013 13:11

2sequel78: Ja mam East West nektere banky a mam pomalejsi HDD s daty je to WesternDigital Caviar Green cili usporny, pomalejsi disk. Dele trva nez se nacte banka do Ramky (chce to alespon 8giga ram) a pak to beha bez sekani narozdil od Native Instruments kontakt bank. Ty NI vyuzivaji asi vic disk a EastWest to podle me cele nacita do ramky, alespon se to tak tvari a funguje mi to bez problemu.

sequel78
Příspěvky: 37
Registrován: 14 bře 2013 10:41

Re: doporučte realistický VST instr.: symfonický orchestr

Příspěvek od sequel78 » 21 bře 2013 13:37

diky moc TOM-Thak, 8 giga RAM je ok, myslim ze do niektorej z bank pojdem... este raz diky

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: doporučte realistický VST instr.: symfonický orchestr

Příspěvek od TOM-Thak » 21 bře 2013 13:47

časem by bylo pěkné pořídit si na tyto banky nějaký rychlý disk 7200 ot. nebo SSD.

sequel78
Příspěvky: 37
Registrován: 14 bře 2013 10:41

Re: doporučte realistický VST instr.: symfonický orchestr

Příspěvek od sequel78 » 21 bře 2013 14:34

to rozhodne, treba nejaky externi ktery bude slouzit taky jako zaloha... :)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: doporučte realistický VST instr.: symfonický orchestr

Příspěvek od TOM-Thak » 21 bře 2013 14:53

2sequel78: Ja se nedivim, ze NI prodavaji v plny palbe ty jejich veci na HDD :)))

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: doporučte realistický VST instr.: symfonický orchestr

Příspěvek od Poklop » 21 bře 2013 15:30

East West knihovny lze vpohodě používat v Kontaktu ...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: doporučte realistický VST instr.: symfonický orchestr

Příspěvek od TOM-Thak » 21 bře 2013 15:34

2Poklop: Ale to ty stare bez PLAY Vsti ne? Nebo i ty to umí?
Mě osobně teda ten jejich Play VST vyhovuje víc než Kontakt.. nežere to tolik CPU a když chci nějakej efekt, tak je stejně lepší použít Insert / send v DAW.

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: doporučte realistický VST instr.: symfonický orchestr

Příspěvek od Poklop » 21 bře 2013 15:53

Ten play (mimochodem není náhodou by Native Ins?) ale nejde editovat, resp nejde detailně editovat. Nepoužitelný releasy je potřeba obvykle vymazat coby layer. Navíc mi to dost blblo, občas to přestalo hrát, takže kontakt vítězí.
Kontakt načítá tyhle banky, protože jsou to banky v jeho formátu :-).

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 528
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Re: doporučte realistický VST instr.: symfonický orchestr

Příspěvek od Džirka » 21 bře 2013 16:34

Cundo píše:Nikto na Ezone nerobi s Hollywood strings ?
chtěl jsem si je koupit, ale nejsou teď peníze a není možnost si je vyzkoušet, ale jakmile bude nějaká výplata, uvažuji vážně o koupi.. i když bojím se, že budu zklamán. ale rád kombinuji.

Jako smyčce mi přijdou skvělé LA scoring strings, ale u nich je třeba si vyhrát víc s editací, chce to extérní eq, reverb. Legato mají ale bezkonkurenční, včetně glisand, s čímž jsem se u žádné jiné sady nesetkal. Dechy jsou skvělé Cinebrass. Dřevěné dechy Berlin Woodwinds. K těm smyčcům. Bohužel nikde nejsou autenticky znějící smyčce když potřebujete rychlé "běhy" Na to jsou výborný snad jen orchestral strings run (kde jsou i smyčky s různými běhy, ale pro vlastní tvorbu nepoužitelný, s celé banky používám však jeden instrument, kde jsou dobře nasamplované housle pro rychlé běhy) harfu má dobrou Project Sam, nebo sonokinetic...tympány westage studios, rytmika Elite Orchestral Percussion.... pokud chceš maximální dokonalost je třeba kombinovat, což asi není ideální volba, chceš -li si získat softwary legálně a nejsi zrovna milionář :)

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Re: doporučte realistický VST instr.: symfonický orchestr

Příspěvek od Cundo » 22 bře 2013 22:34

Ja uz Hollywood strings par tyzdnov mam,ich zvuk je viac nez posobivy, rychle behy super, legato nadherne, zmena smyku adt...len mi to pride zatial nesmierne pracne a zdlhave, kym sa dopracujem k prirodzenym vysledkom. A nacitanie z HDD do ram nekonecne. Projekt sa mi otvata v Cubase aj 12 min. a to pouzivam zatial iba jednu poziciu mikrofonov.
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 528
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Re: doporučte realistický VST instr.: symfonický orchestr

Příspěvek od Džirka » 23 bře 2013 09:15

Ja uz Hollywood strings par tyzdnov mam,ich zvuk je viac nez posobivy, rychle behy super, legato nadherne, zmena smyku adt...len mi to pride zatial nesmierne pracne a zdlhave, kym sa dopracujem k prirodzenym vysledkom. A nacitanie z HDD do ram nekonecne. Projekt sa mi otvata v Cubase aj 12 min. a to pouzivam zatial iba jednu poziciu mikrofonov.
Přesně na toto si stěžovalo mnoho uživatelů.. a používáš 64bit Cubase? Já mám bohužel jen 32 bit Nuendo a bojím se, že by to nezvládlo. Mám docela výkoný počítač, ale Nunedo přestává fungovat v okamžiku, kdy začne zabírat 3GB paměti.

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Re: doporučte realistický VST instr.: symfonický orchestr

Příspěvek od Cundo » 23 bře 2013 11:03

Presiel som na 64 bit.Mam 16 giga ram,volne sloty na dalsich 16. Ale bez SSD diskov ,z ktorych budu citane sample do ram si to ani neviem predstavit. A pri dnesnych cenach...Zatial musim vydrzat.
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Odpovědět