HW pro tvorbu celých tracků

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Odpovědět
Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: HW pro tvorbu celých trackůx

Příspěvek od dendy » 11 úno 2013 23:24

bohuzial na ten modul gramec v tabletope nejdu mapovat ziadne kontrolery... teraz som to skusl a nejde to..

Kacin666
Příspěvky: 73
Registrován: 05 úno 2013 00:55

Re: HW pro tvorbu celých tracků

Příspěvek od Kacin666 » 11 úno 2013 23:31

A myslíš že tam aspoň přes tablet pošlu nějakou hudbu či sampl - nebo je to prostě jen pro pc?
A fungují dj kontrolery s nějakou jinou dj app v iphonu?
Naposledy upravil(a) Kacin666 dne 11 úno 2013 23:54, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Jens Ludwig
Příspěvky: 214
Registrován: 31 říj 2007 00:12

Re: HW pro tvorbu celých tracků

Příspěvek od Jens Ludwig » 11 úno 2013 23:44

bacha na to - s IODOCKem nefungujou nový iPady s lighting konektorem...

Kacin666
Příspěvky: 73
Registrován: 05 úno 2013 00:55

Re: HW pro tvorbu celých tracků

Příspěvek od Kacin666 » 11 úno 2013 23:52

Právě proto jsem si objednal iPad 2

Uživatelský avatar
Jens Ludwig
Příspěvky: 214
Registrován: 31 říj 2007 00:12

Re: HW pro tvorbu celých tracků

Příspěvek od Jens Ludwig » 11 úno 2013 23:55

jo - v poho - já sem netušil jestli o tom víš... já jsem na tohle taky narazil - až mi i podpora Alesisu potvrdila, že podporu ani v plánu nemaj...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: HW pro tvorbu celých tracků

Příspěvek od dendy » 12 úno 2013 00:16

Kacin666 píše:A myslíš že tam aspoň přes tablet pošlu nějakou hudbu či sampl - nebo je to prostě jen pro pc?
A fungují dj kontrolery s nějakou jinou dj app v iphonu?
to netusim, DJ hw a app nesledujem

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Re: HW pro tvorbu celých tracků

Příspěvek od hawkens » 12 úno 2013 08:21

DJ kontrolery su len na notebooky (MAC aj Win/Intel). oi. preto ze sa pripajaju prevazne cez USB, ale to asi nie je hlavny dovod.

Pre tablety su pre iOS aj pre Android nejake DJske mixovacie appky, ktore vyuzivaju dotyky na obrazovke, no ... su to skor na hrajkanie ako na seriozne mixovanie. Seriozne mixovanie urobis LEN s poctivimi tlacidlami a HW "taniermi", to virtualne srandicky na touch screene nenahradia.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: HW pro tvorbu celých tracků

Příspěvek od Kermitak » 12 úno 2013 08:54

Nektery USB kontrolery fungujou i s ipadem/iphonem.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: HW pro tvorbu celých tracků

Příspěvek od Pytkin » 12 úno 2013 09:04

tak ale hawkens ma pravdu asi , ze na mixovanie treba platne a gramce ..

Kacin666
Příspěvky: 73
Registrován: 05 úno 2013 00:55

Re: HW pro tvorbu celých tracků

Příspěvek od Kacin666 » 12 úno 2013 09:57

Me je jasny ze pravej gramec s vinilama je nejlepsi. A ani jsem nikdy nebyl priznivcem pousteni z PC, beru to spis jako takovou hracku. De mi spis o to zda se nejaky dj kontroler , at uz idj nebo numark da pres ten iodock (ma midi usb) namapovat s nejakou app v ipadu,nebo do dj kontroleru pres ipad poslat aspon nejakou muziku.

Nema s podobnou kombinaci nekdo nejakou zkusenost?

xxman
Příspěvky: 112
Registrován: 24 črc 2009 09:54

Re: HW pro tvorbu celých tracků

Příspěvek od xxman » 12 úno 2013 11:10

Pokud se něco nezměnilo, tak ten MIDI USB na iO DOCKu slouží pouze pro připojení k PC a nefunguje přes to MIDI keyboard, tak nejspíš ani žádný kontroler :(

fruitr
Příspěvky: 56
Registrován: 23 pro 2012 08:58

Re: HW pro tvorbu celých tracků

Příspěvek od fruitr » 12 úno 2013 14:17

http://www.ionaudio.com/products/details/idj2go
EDIT: Hawkens: věřím že je to na nic, tak malý kontroler, já jen že to existuje...
Naposledy upravil(a) fruitr dne 12 úno 2013 17:57, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Re: HW pro tvorbu celých tracků

Příspěvek od hawkens » 12 úno 2013 14:25

Hentake titerne "kontrolery" su fakt iba detske hracky. Ono to sice na videu vypada krasne, ale skuste na tom realne nieco namixovat v realnom prostredi, v hluku chaose blikajucom stroboskope. Normalny kontroler musi mat poriadne velke taniere, nie take 5 cm prdy, poriadne velke tlacidla a pady aby na to clovek trafil aj poslepiacky.

Kacin666
Příspěvky: 73
Registrován: 05 úno 2013 00:55

Re: HW pro tvorbu celých tracků

Příspěvek od Kacin666 » 12 úno 2013 14:45

Já vím já vím ... je možný že to za pár dní vyhodím!! (tedy myslím ten DJ kontroler)
Ale i tak bych do toho iDJ 2 Go http://www.ionaudio.com/products/details/idj2go za těch pár kaček šel.

Teď už vým že kontroler na app v IPADe je a ´funguje´, jen absolutně netuším jak bych ho zapojil:
IPAD budu mít píchnutej v IODOCK ... z IODOCK to pujde do AKAI MPK 25.
Múžu to nějak píchnout do midi in v AKAI? nebo kam?

Níže zasílám nějaký nákres jak IODOCK fakčí ... PROSÍM O RADU.
io_dock_midi_routing_31b5da (1).jpg
io_dock_midi_routing_31b5da (1).jpg (91.98 KiB) Zobrazeno 411 x
Více info je i na http://www.alesis.com/iodock v FAQs je i zmíňka o USB ... hodil jsem to do translatoru a moc s toho chytrej nejsem.

Jde o to že např.:
- iDJ 2 Go končí kabelem pro IPAD http://www.ionaudio.com/products/details/idj2go (ten ale budu mít obsazenej, protože bude píchlej do IODOCKU)
- ICON IDJ a DJ2GO od numarku zase končí USB kabelem (kterí do IO DOCKU případně píchnu ale prý ten USB je tam jen k propojení na kompl - tak nevím.

PROSÍM O RADU

Kacin666
Příspěvky: 73
Registrován: 05 úno 2013 00:55

Re: HW pro tvorbu celých tracků

Příspěvek od Kacin666 » 12 úno 2013 15:51

Když to vezmu ´logicky´ tak usb port v IODOCK funguje asi jako klasický propojení IPADU s počítačem (jak kdybych IPAD propojil k počítači klasicky kabelem)
Zož znamená že pokud do USB portu v IDOCKU píchnu ten iDJ 2 Go (kterej je dělanej přímo pro IPAD) tak je to jak kdybych ho píchl přímo do IPADU.
Jen s tím rozdílem že mezi iDJ 2 Go pujde usb kabel do IODOCK a ten by to měl propojit přímo s IPADEM.

Dle mého by to tak fungovat logicky mělo? Jen možná app a HW se mezi sebou budou mlátit ale možná i to ne.
Co myslíte?

Odpovědět