HW pro tvorbu celých tracků

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Odpovědět
fruitr
Příspěvky: 56
Registrován: 23 pro 2012 08:58

Re: HW pro tvorbu celých tracků

Příspěvek od fruitr » 12 úno 2013 18:00

S tim USB to není tak jednoduchý ale jde to http://www.sonicstate.com/news/2013/01/ ... -hub-hack/

Kacin666
Příspěvky: 73
Registrován: 05 úno 2013 00:55

Re: HW pro tvorbu celých tracků

Příspěvek od Kacin666 » 12 úno 2013 18:51

Hustej návod! Ale je to spíš kdybych tam těch kontrolerů chtěl přidat víc že jo.
Mě jde teď jen o fungování iDJ 2 Go když ho píchnu do toho portu USB MIDI.
Jednoduše ... funguje tedy ten USB port tak že když do něj pichnu PC (tak mi klasicky fakčí Itunes atd...) jak kdybych PC a IPAD propojil klasicky kabelem?
iodock_io_web_lg.jpg
iodock_io_web_lg.jpg (27.77 KiB) Zobrazeno 576 x

fruitr
Příspěvky: 56
Registrován: 23 pro 2012 08:58

Re: HW pro tvorbu celých tracků

Příspěvek od fruitr » 12 úno 2013 20:23

Co jsem vyčetl tak ne, ale zeptej se někoho kdo má io dock.

Kacin666
Příspěvky: 73
Registrován: 05 úno 2013 00:55

Re: HW pro tvorbu celých tracků

Příspěvek od Kacin666 » 12 úno 2013 21:21

Tak tedy dotaz pro všechny:
MÁTE NĚKDO IO DOCK ?
A KDYŽ TO PŘES USB PÍCHNETE DO POČÍTAČE TAK SE TO KLASICKY SESINCH. JAK KDYŽ TABLET K PC PÍCHNETE PŘES NORMÁLNÍ APPLE KABEL?

Kacin666
Příspěvky: 73
Registrován: 05 úno 2013 00:55

Re: HW pro tvorbu celých tracků

Příspěvek od Kacin666 » 16 úno 2013 23:13

Tak mám nakoupeno akorád jsem hned na zacátku narazil na 2 problemy

1) když si v TableTop namapuji Pady s HW AKAI tak sice vše fakčí, ale občas se mi nějakej ten pad jakoby św´sekne ... zůstane jakoby zmáčklej a sampl se opakuje pořád dokola ... pak zase 5x zmáčknu a nic a pak zničeho nic zustane zase zmáčklej.
Pokud to mačkám přímo na ipadu tak to fakčí normálně.

2) Jak dostanu do Tabletop jiný samply kromě použití ITunes?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: HW pro tvorbu celých tracků

Příspěvek od dendy » 17 úno 2013 01:26

1/ netusim

2/ do GridLoku, X0X a MPC mozes vlastne sample dostat cez AudioCopypaste - cize zo vsetlych aplikacii ktore audio copypaste podporuju ... (http://www.sonomawireworks.com/iphone/audiocopy/)

CliffhAnger
Příspěvky: 97
Registrován: 18 srp 2009 12:30

Re: HW pro tvorbu celých tracků

Příspěvek od CliffhAnger » 17 úno 2013 10:08

hawkens píše:Blabolom o "MPC workflow" verit nemusis, je na nich asi tolko pravdy ako na reklame na Ariel.
Tyhle věty mě vždycky fakt nase*ou. Proč tohle někdo vykládá? Práce se sequencerem v MPC je mnohonásobně rychlejší, lehčí a příjemnější než v DAWku. Pro mě je používání MPC sequenceru osvobození, na DAWka sem si co se týče midi nikdy pořádně nezvykl. Myslím že tohle má ale hodně lidí co používají MPC a právě proto i přišlo MPC Renaissance, protože spoustě lidem, který už přešly na PC kvůli VSTi, větší paměti a polyfonii chyběla právě ta rychlost práce s tou mašinou. Spoustě lidem prostě myš tu workflow ničí. Když chceš svoje nápady rychle někam zapsat musí jít myš stranou - toto už sem prostě přijal.

Abych jenom nehájil tak já osobně teď už MPC nepoužívám, ale věčně cejtim jak mi ta mašina chybí. Čekám než bude ten jejich software 64-bitový, pak asi do tý nový, renesanční :) mašiny pudu...Pokud budou prašule...

Kacin666
Příspěvky: 73
Registrován: 05 úno 2013 00:55

Re: HW pro tvorbu celých tracků

Příspěvek od Kacin666 » 18 úno 2013 15:25

dendy píše:1/ netusim

2/ do GridLoku, X0X a MPC mozes vlastne sample dostat cez AudioCopypaste - cize zo vsetlych aplikacii ktore audio copypaste podporuju ... (http://www.sonomawireworks.com/iphone/audiocopy/)
Omlouvám se, ale sem asi vážně natvrdlej .... kde prosímtě stáhu to AUDIO COPY PASTE. Prolezl jsem net, app store, Cydii a nikde nic.
To je nějaká app?
Díky za radu.

fruitr
Příspěvky: 56
Registrován: 23 pro 2012 08:58

Re: HW pro tvorbu celých tracků

Příspěvek od fruitr » 18 úno 2013 15:29

Ne je to moznost exportu, nejakyho zvuku z jedny aplikace do druhy, primo v iOS.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: HW pro tvorbu celých tracků

Příspěvek od dendy » 18 úno 2013 15:37

ano.. niektore (mnoho) aplikacie podporuju toto audio copy paste .. v praxi to znamena ze audio (mixdown, sample) z 1 aplikacie dokazes skopirovat do aplikacie druhej..

Kacin666
Příspěvky: 73
Registrován: 05 úno 2013 00:55

Re: HW pro tvorbu celých tracků

Příspěvek od Kacin666 » 18 úno 2013 16:09

A to je u těch app automaticky? Asi je to jen u Ipadu co? ... to je možná ono - já to furt zkouším na Iphonu

Není tady někde na foru o tom povídání ... ať s tím nemusím otravovat Vás

invisible_E
Příspěvky: 249
Registrován: 25 kvě 2008 17:22

Re: HW pro tvorbu celých tracků

Příspěvek od invisible_E » 18 úno 2013 16:21

:) nechcem rypat ale presne o tomto som hovoril ked sa spominali vyhody HW all in box..

ale drzim palce nech to rozchodis a mozes zacat robit hudbu konecne.. o tom to predsa je. Zdar!

fruitr
Příspěvky: 56
Registrován: 23 pro 2012 08:58

Re: HW pro tvorbu celých tracků

Příspěvek od fruitr » 18 úno 2013 17:17

Ne funguje to samozřejmě i na iPhonu, uvidíš to tam prostě jako další volbu v exportu, a pak to naimportuješ do druhý aplikace, jen existují dva standardy od Sonomy a od Intui.

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Re: HW pro tvorbu celých tracků

Příspěvek od hawkens » 19 úno 2013 08:23

V App Store ci ako sa to vola mas take tlacidlo ze iPhone Apps a iPad Apps.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: HW pro tvorbu celých tracků

Příspěvek od dendy » 19 úno 2013 08:34

tu mas ukazku ako to funguje... samozrejme v kazdej app budes mat konkretnu implementaciu tej funkcionality spravenu inak, niektore to nemaju vobec (ale vacsina serioznych to ma)...
a tu to mas priamo v tabletope ukazane chlape - zacni pouzivat google a hlavne youtube - fakt tam je spusta navodov ako co robit, len sa netreba bat a hladat (no a vacsinou aspon zaklad anglictiny :-))

Odpovědět