Chci se dozvedet pravdu o MACu (bez prikras)

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
wir
Příspěvky: 186
Registrován: 24 led 2005 11:12

Příspěvek od wir » 04 říj 2007 11:51

kermitak, imho to neni ani tak tym clovekom co za tym sedi ako skor kvadrilionom typov hardwaru. ked sa zastasti si stabilny, prakticky to tak vacsinou nie je :)
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 04 říj 2007 11:54

no dobre tak si ho kup :)
Naposledy upravil(a) LUPO dne 04 říj 2007 12:04, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 04 říj 2007 11:56

wir: jasne, to taky, kdyby byl osx na strojich typu kazdy pes, jina ves, asi by to taky vypadalo jinak. Proto ma Apple taky funkcni power a thermal management, protoze si to pise na miru pro svuj hw a to je fajn, to peklo na pc, kde 99% komponent porusuje ACPI specifikaci je nezvladnutelny.

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Re: Chci se dozvedet pravdu o MACu (bez prikras)

Příspěvek od Pavel Vantuch » 04 říj 2007 12:34

Oxyygen píše: 9. Pouzivam pres rozsirenou plochu projektor, je to v OSX stejne?
V systému problém není, ten to samozřejmě umí, ale jak již psal onehalph narazíš u miniho. Ten nemá dual-head grafiku, takže extended desktop nebo mirror je nereálný.

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 04 říj 2007 12:37

Pavel Vantuch: realny je - s externi grafikou pres USB nebo FW - ale to jsme cenove uz jinde :-)

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 04 říj 2007 12:38

No, bavíme se o základu :wink:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 říj 2007 13:58

2. Jak je reseny system souboru? Mam externi disk v NTFS, kde mam mp3 a filmy a rad bych je sdilel dal. Umi tedy cist OSX i NTFS?

pripojil som NTFS 2.5" externy usb disk .. na nom nakopirovane instalacie (dmg) fajly .. nic neslo nainstalovat .. vzdy vyhlasil na kazdy file chybu .. takze s tym readovanim NTFS to neni take ruzove ..

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 04 říj 2007 14:04

wir píše:poshook: v com je drag&drop menej dotiahnuty ako vo win ?

1. to iste ako onehalph, blby driver mi ho sundal
2. read only
3. ja mam rad itunes ale je napr Audion (www.panic.com)
4. jasne
5. jasne
6. interna ma vyborny core audio driver, pouzitelny pekne aj v logicu

8. logicove pluginy zeru uplne minimum v porovnani s ostatnymi. (okej az na vynimky typu sculpture)
9. bez problemov
otvor si roletku "GO" vo finderi a skus drag n drop skopirovat napriklad "aplications" alias do docku...

narazil som na viac veci s drag n drop, ktore nesli a z Wn som na ne zvyknuty, ale toto ma momentalne napada ako jedno z nich.

este by som prihodil jedno obmedzenie:
vo win nie je problem cez acronis/ghost a pod. backupnut system disk priamo vypalenim na DVD ako bootable. na OS X to mozne nie je ani nahodou. je treba HDD.

taktiez som zatial nenasiel v mouse/key. preferences moznost nastavit si iny typ pointeru. mam 24" monitor a pointer by som potreboval zvacsit aspon 3x, takze musim stiahnut utilitu...

treba ale povedat, ze OS X je podstatne stabilnejsie a privetivejsie prostredie, takze tieto chybicky krasy nie su az take podstatne.

jedine, co mi naozaj chyba na OS X je Voxengo SPAN.... nic pododne dobre a este k tomu free na OS X neexistuje
Naposledy upravil(a) Poshook dne 04 říj 2007 14:21, celkem upraveno 1 x.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 04 říj 2007 14:06

Pytkin píše:2. Jak je reseny system souboru? Mam externi disk v NTFS, kde mam mp3 a filmy a rad bych je sdilel dal. Umi tedy cist OSX i NTFS?

pripojil som NTFS 2.5" externy usb disk .. na nom nakopirovane instalacie (dmg) fajly .. nic neslo nainstalovat .. vzdy vyhlasil na kazdy file chybu .. takze s tym readovanim NTFS to neni take ruzove ..
ale mozes ich priamo nakopirovat na niektory FAT32 a potom spustit, tak by to malo ist

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 říj 2007 14:25

poshook : to mozno hej .. ale proste je to divne .. lebo sa to tvari ze to ide .. ale data z toho NTFS disku nie su korektne .. keby to neslo , ok poviem si ze to nejde .. ale ked sa tvari ze to ide a data su zle .. to je dost zla vlastnost ..

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 04 říj 2007 14:25

Poshook: jasne, to co popisujes, nejde - ale kdyz nad tim premyslim do hloubky - nenachazim absolutne zadne pouziti na to, proc bych takovouto vec delal - navic hodne veci je dostupnych pres hotkey (treba zrovna Open Application Window - Jabko+Shift+A) - nerad bych slovickaril a hledal malichernosti - koneckoncu nic nevyhovuje nikomu na 100%

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 04 říj 2007 14:31

My sme mali NTFS disk cisto kvoli tomu ze sa robilo na tych minimacoch obcas aj vo Windowse, Mac ma uplny iny diskovy system HFS a hierarchiu realnych suborov tak samozrejme ze instalovat veci, alebo pracovat priamo na NTFS disku nejde, vsak NACO?
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 04 říj 2007 14:35

me napada, ze je mozny, ze si to pri tom mountovani .dmg potrebuje i neco zapsat na ten disk - nevim ... nikdy jsem to nezkousel, ale pokud jje videt obsdah disku a ten jde vykopirovat, tak se o v mych ocich rovna tomu, ze to z nej umi cist.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 04 říj 2007 14:54

onehalph píše:Poshook: jasne, to co popisujes, nejde - ale kdyz nad tim premyslim do hloubky - nenachazim absolutne zadne pouziti na to, proc bych takovouto vec delal - navic hodne veci je dostupnych pres hotkey (treba zrovna Open Application Window - Jabko+Shift+A) - nerad bych slovickaril a hledal malichernosti - koneckoncu nic nevyhovuje nikomu na 100%
ziadne pouzitie? napriklad "Applications" v docku by bola dost velka pomoc (system preferences tam je).
okrem toho, nebavi ma ucit sa X klavesovych skratiek na kazdu blbost, dost ze ich uz aj tak kopec musim ovladat kvoli konkretnym aplikaciam, v ktorych robim.

Puk*
Příspěvky: 139
Registrován: 07 kvě 2007 23:04

Příspěvek od Puk* » 04 říj 2007 14:57

2. Jak je reseny system souboru? Mam externi disk v NTFS, kde mam mp3 a filmy a rad bych je sdilel dal. Umi tedy cist OSX i NTFS?

Mac OS X po instalaci MacFUSE umi zapisovat i na NTFS disky!
http://www.macblog.sk/software/macfuse- ... o-471.html

www.macblog.sk je mlady a kvalitni web o platforme MAC, delaji ho switcheri nejenom pro switchery :)
MacBook Pro | Old MOTU 828 | Yamaha HS80M | RODE M3 | Kaoss Pad 3 | micro KORG | UC33 & BCR2000 | Max/MSP/Jitter | Arduino USB & BT

Odpovědět