Chci se dozvedet pravdu o MACu (bez prikras)
kermitak, imho to neni ani tak tym clovekom co za tym sedi ako skor kvadrilionom typov hardwaru. ked sa zastasti si stabilny, prakticky to tak vacsinou nie je 

Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket
- Pavel Vantuch
Re: Chci se dozvedet pravdu o MACu (bez prikras)
V systému problém není, ten to samozřejmě umí, ale jak již psal onehalph narazíš u miniho. Ten nemá dual-head grafiku, takže extended desktop nebo mirror je nereálný.Oxyygen píše: 9. Pouzivam pres rozsirenou plochu projektor, je to v OSX stejne?
2. Jak je reseny system souboru? Mam externi disk v NTFS, kde mam mp3 a filmy a rad bych je sdilel dal. Umi tedy cist OSX i NTFS?
pripojil som NTFS 2.5" externy usb disk .. na nom nakopirovane instalacie (dmg) fajly .. nic neslo nainstalovat .. vzdy vyhlasil na kazdy file chybu .. takze s tym readovanim NTFS to neni take ruzove ..
pripojil som NTFS 2.5" externy usb disk .. na nom nakopirovane instalacie (dmg) fajly .. nic neslo nainstalovat .. vzdy vyhlasil na kazdy file chybu .. takze s tym readovanim NTFS to neni take ruzove ..
otvor si roletku "GO" vo finderi a skus drag n drop skopirovat napriklad "aplications" alias do docku...wir píše:poshook: v com je drag&drop menej dotiahnuty ako vo win ?
1. to iste ako onehalph, blby driver mi ho sundal
2. read only
3. ja mam rad itunes ale je napr Audion (www.panic.com)
4. jasne
5. jasne
6. interna ma vyborny core audio driver, pouzitelny pekne aj v logicu
8. logicove pluginy zeru uplne minimum v porovnani s ostatnymi. (okej az na vynimky typu sculpture)
9. bez problemov
narazil som na viac veci s drag n drop, ktore nesli a z Wn som na ne zvyknuty, ale toto ma momentalne napada ako jedno z nich.
este by som prihodil jedno obmedzenie:
vo win nie je problem cez acronis/ghost a pod. backupnut system disk priamo vypalenim na DVD ako bootable. na OS X to mozne nie je ani nahodou. je treba HDD.
taktiez som zatial nenasiel v mouse/key. preferences moznost nastavit si iny typ pointeru. mam 24" monitor a pointer by som potreboval zvacsit aspon 3x, takze musim stiahnut utilitu...
treba ale povedat, ze OS X je podstatne stabilnejsie a privetivejsie prostredie, takze tieto chybicky krasy nie su az take podstatne.
jedine, co mi naozaj chyba na OS X je Voxengo SPAN.... nic pododne dobre a este k tomu free na OS X neexistuje
Naposledy upravil(a) Poshook dne 04 říj 2007 14:21, celkem upraveno 1 x.
ale mozes ich priamo nakopirovat na niektory FAT32 a potom spustit, tak by to malo istPytkin píše:2. Jak je reseny system souboru? Mam externi disk v NTFS, kde mam mp3 a filmy a rad bych je sdilel dal. Umi tedy cist OSX i NTFS?
Poshook: jasne, to co popisujes, nejde - ale kdyz nad tim premyslim do hloubky - nenachazim absolutne zadne pouziti na to, proc bych takovouto vec delal - navic hodne veci je dostupnych pres hotkey (treba zrovna Open Application Window - Jabko+Shift+A) - nerad bych slovickaril a hledal malichernosti - koneckoncu nic nevyhovuje nikomu na 100%
ziadne pouzitie? napriklad "Applications" v docku by bola dost velka pomoc (system preferences tam je).onehalph píše:Poshook: jasne, to co popisujes, nejde - ale kdyz nad tim premyslim do hloubky - nenachazim absolutne zadne pouziti na to, proc bych takovouto vec delal - navic hodne veci je dostupnych pres hotkey (treba zrovna Open Application Window - Jabko+Shift+A) - nerad bych slovickaril a hledal malichernosti - koneckoncu nic nevyhovuje nikomu na 100%
okrem toho, nebavi ma ucit sa X klavesovych skratiek na kazdu blbost, dost ze ich uz aj tak kopec musim ovladat kvoli konkretnym aplikaciam, v ktorych robim.
2. Jak je reseny system souboru? Mam externi disk v NTFS, kde mam mp3 a filmy a rad bych je sdilel dal. Umi tedy cist OSX i NTFS?
Mac OS X po instalaci MacFUSE umi zapisovat i na NTFS disky!
http://www.macblog.sk/software/macfuse- ... o-471.html
www.macblog.sk je mlady a kvalitni web o platforme MAC, delaji ho switcheri nejenom pro switchery
Mac OS X po instalaci MacFUSE umi zapisovat i na NTFS disky!
http://www.macblog.sk/software/macfuse- ... o-471.html
www.macblog.sk je mlady a kvalitni web o platforme MAC, delaji ho switcheri nejenom pro switchery

MacBook Pro | Old MOTU 828 | Yamaha HS80M | RODE M3 | Kaoss Pad 3 | micro KORG | UC33 & BCR2000 | Max/MSP/Jitter | Arduino USB & BT