Logic Pro 9 a latence zvuku

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3103
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od hombrefeo » 19 čer 2014 23:39

ukaze se ti krizek se souradnicemi, ty vyberes priblizne to okno a obr. se ti ulozi na plochu vpravo nahore...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od dendy » 19 čer 2014 23:47

na ne-apple klavesnici to bude skorej CTRL+SHIFT+4 ...potihnes mysou areu, klik.. alebo CTRL+SHIFT+3 - to ti proste zosnime celu obrazovku.. defaultne OSX uklada screenshoty ako PNG na plochu..

ofsem ci ti to bude fungovt na tom zlepenci, panboh vie... ta originale to funguje ako vino, ja mam dokonca instalnutu dropbox aplikaciu a mam nastavene ze ked zosnimam screenshot rovno ho hodi na dropbox a do clipboardu mi automaticky vlozi link na obrazok - velmi prakticke..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od dendy » 19 čer 2014 23:59

Aidzi píše: Začínal jsem s WIN 3.11... a celou dobu jedu na WINech... Chtěl jsem zkusit něco jiného... Ale ne bez testu...
A sorry, možná jsem líný, a makat a učit se nezvládnu víc, než 15h dennně 6 dní v týdnu, ale fakt na to, abych si koupil věc, kterou nevyzkouším a dám za ni víc, jak 2tis prostě neumím... Nejsem žádný blbec a je mi přes 40 let... Ale tahle debata "jede" někam jinam... Dík za pozornost...
k tomuto ti nieco poviem.. ja mam 37.. pocitac ma zivi, je to moj pracovny nastroj, travim za nim cca 10 hodin denne (obcas viac) .. win som zacinal s 3.1, skoncil pred 3 rokmi s Win7.. kedze ma uz dozrali, tiez som si povedal ze chcem nieco ine.. cez vikend som kupil macbook, a od pondelka som proste na nom zacal pracovat.. naostro.. dodnes nelutujem ani sekundu.. ked si predstavim ze by som mal prejst tou torturou ako citam ze si presiel (a prechadzas) ty, asi by som sa na to vykaslal.. pises ze mas malo casu.. ale neuvedomujes si kolko casu a energie si uz do toho investoval. chces usetrit (cas?), ale vlastne ta to vyjde neporovnatelne viac..

inak mam svokru - dochodkyna - nikdy nic ine ako windows nevidela... pred mesiacom som jej kupil tiez macbook.. za 1 den som jej povysvetloval zaklady.. a ze ked nieco nebude vediet nech mi zavola.. odvtedy mi volala len raz... vsetko zvladla, bez zavaznejsich problemov...

al ta to bavi, hrabat sa v tom a riesit problemy - je to ok.. ak mas malo casu - vykasli sa na to a kup si v bazare fakt za par supov starsi mac mini.. usetris si spustu casu, nervov... proste to nestoji za to..

a stratit nemas co, vzdy ho budes moct +/- za podobnu cenu predat. ak bides patrit nahodou medzi to 0.1 promile ludi ktory si na OSX nezvyknu...vermi, je 99.99% sanca ze za mesiac uz si na win ani nespomenies...

prosim neber to zle, myslim to fakt v dobrom, vzdy ked vidim ako sa niekto trapi s nezmyslom "hackintosh", ake kvanta energie a casu do toho musi investovat a aj tak to nefunguje na 100%, tak ma to mrzi.. mrzi ma ako vela ludi si neuvedomuje ze cas su peniaze, a neprerataju si kolko casu (== penazi) im to zaberie a ze v skutocnosti mozno ani nic neusetria ale skorej prerobia ... navyse ta skusenost s OSX uplne strati to caro ktore clovek zazije pri originali - ako to vsetko perfektne funguje, clovek sa co sa tyka OS nemusi absolutne o nic starat, ziadnu udrzbu robit... a pre mna prave toto bol jeden z hlavnych dovodov preco som presiel z win na osx
Naposledy upravil(a) dendy dne 20 čer 2014 00:08, celkem upraveno 2 x.

Aidzi
Příspěvky: 29
Registrován: 02 čer 2014 21:53

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od Aidzi » 20 čer 2014 00:02

OK.. Screen mám na ploše, ale v png .... Nahrát mi nejde ani na rajče.. jak ho dostat do postu? Vím, že jsem lama, ale dík za pomoc..

To dendy... Každý máme trochu jiné možnosti a podmínky... a každý jsme si prošli něčím jiným, ale tohle je jiná debata... Ale i tak díky za rady... na NoMAC klávesnici je sejmutí screenu "WIN"+Shift+4 ... Pak vybrat okno a uloží se to na plochu... To jen pro "příští" čtenáře... ;-) Kdyby náhodou... :-)
A Tvou filozofii naprosto chápu... ;-)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od dendy » 20 čer 2014 00:12

vytvor si konto na http://www.dropbox.com .. stiahni si ich aplikaciu a nainstaluj v OSX.. hore na liste sa ti objavi ikonka a v svojom uzivatelskom home adresari podadresar "Dropbox" .. co do neho nahras sa ti automaticky nahra na server dropboxu takze moze hocikde do fora pastnut link na dany subor ..

co sa tyka screenshotov v osx je to s dropboxom este o kusok jednoduchsie... v tej aplikacii dropbox si v nastaveniach mozes zapnut aby ti screenshoty davalo na dropbox.. to ked zapnes.. tak ono to potom screenshoty neuklada na plochu ale rovno do toho Dropbox adresara - cize sa ti automaticky nahravaju so dropbox konta- tak potom jednoducho spravis screenshot, a sem do prispevku das [ img ] sem vlozis link z clipboardu, asi win+v [ /img] (samozrejme bez medzier)
Naposledy upravil(a) dendy dne 20 čer 2014 00:15, celkem upraveno 1 x.

Aidzi
Příspěvky: 29
Registrován: 02 čer 2014 21:53

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od Aidzi » 20 čer 2014 00:13

Že by?
Jak prosté... Prostě příloha... :-D
Přílohy
Screen Shot 2014-06-19 at 23.58.51.png
Screen Shot 2014-06-19 at 23.58.51.png (59.76 KiB) Zobrazeno 641 x

Aidzi
Příspěvky: 29
Registrován: 02 čer 2014 21:53

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od Aidzi » 20 čer 2014 00:27

Jsem prostě PAKO, ale díky vám za trpělivost... ;-)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od TOM-Thak » 20 čer 2014 08:00

Tak si sniz ten buffer z 256 treba na 64 nevidim v tom problem.. dyt je to klasickej combobox s moznostma to nastavit jinak.

Aidzi
Příspěvky: 29
Registrován: 02 čer 2014 21:53

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od Aidzi » 20 čer 2014 10:25

Práveže snížení bufferu mi tu latenci neřeší... :-( Mělo by, ale neřeší... nijak znatelně se to nezkrátí... :-(
Navíc to bylo to první, co jsem dělal.. Proto jsem se na začátku ptal na nějakou alternativu pro MAC, jako je pro WIN Asio4All..

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od Oxyygen » 20 čer 2014 10:33

Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od TOM-Thak » 20 čer 2014 10:37

A když to snížíš třeba na 64samplů, co ti napíše dole v té "Resulting Roundtrip Latency"?
Kolik ms to tam píše?

Ono je možný, že si narazil na limit zvukovky, jinak pokud vím, tak MAC OSX žádný asio neřeší a vše jede automaticky přes jejich systémové CORE AUDIO, alespoň nic jiného jsem tam při žkoušení 3 zvukovek nikdy neměl.

Co se týká Hackintoshe, tak na vyzkoušení to ujde.. taky jsem to měl chvíli, ale dělalo to samé problémy, navíc WIN klávesnice a display a kdesi cosi.. prostě nedalo se to absolutně srovnat s tím, když máš pravej MAC.

Chápu, že do toho nechceš investovat. Pokud to ale nechceš dělat nijak na úrovni a máš Win, tak nechápu, proč neděláš v Cubase nebo Abletonu? Nebo třeba Sonar, Presonuse Studio One apod. dokonce i protools běží na Win.

Ono logic není podle mě v ničem zase tak vyjímečnej.. a že by byl o 100% víc user friendly než třeba jiný DAW to mi taky nepříjde.. je to spíš jen mánie a je tam dobrej fakt, že je to za nepoměrně lepší cenu než ostatní DAW. To, že jsem si myslel, že mi logic vyřeší padání DAW to je taky kravina, jak jsem zjistil.. z tohoto omylu mě vyvedl Kakaxa na školení, kdy mu Logic X + Fabfilter taky slítl několikrát.. a mě třeba při práci s interními plug iny spadlo demo ProTools na Macu taky.. ale je tam ta výhoda toho systému jako takového.. lepší ovládání a přeci jen ta chybovost je tam o něco nižší a míň problémů obecně (na pravým Macu).

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od Oxyygen » 20 čer 2014 10:39

Aidzi píše:Práveže snížení bufferu mi tu latenci neřeší... :-( Mělo by, ale neřeší... nijak znatelně se to nezkrátí... :-(
Navíc to bylo to první, co jsem dělal.. Proto jsem se na začátku ptal na nějakou alternativu pro MAC, jako je pro WIN Asio4All..

Zadny ASIO4ALL na macu neexistuje, protoze ho jednoduse neni treba.. Nativni CoreAudio uz umi pracovat s minimalni latenci. Tvoje zvukovka ho umi a tudiz nepotrebuje zadne ovladace....

Takze, skutecne nechces investovat do maca miniho 6000? Kdyz uz vis jak system vypada a co od neho muzes +- ocekavat...
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od Stan » 20 čer 2014 18:35

Pises latenci pri nahravani, ale jake nahravani mas na mysli? Nahravas realny instrument (kytara, basa atd) nebo VST to znamena virtualni nastroj pomoci MIDI klavesnice ci jineho MIDI kontroleru. Pokud je to MIDI pak se zamerujes spatnym smerem.

Aidzi
Příspěvky: 29
Registrován: 02 čer 2014 21:53

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od Aidzi » 21 čer 2014 10:43

V podstatě je to v obou případech... Na winech v Cubase byla latence v pohodě, takže tady by to mělo taky jít... Zvukovka má podporu MAC OS X 10.7, tak nechápu, kde je problém...

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3103
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od hombrefeo » 21 čer 2014 10:48

a nahravas do noveho "cisteho" projektu bez efektu na stopach?

Odpovědět